vineri, 4 aprilie 2014

Eurosport, prin Discovery, interesat de transmiterea competițiilor sportive în țările de origine

Presedintele David Zaslav a anuntat că Discovery Communications dorește să încheie parteneriate cu alte companii media, in scopul de a face oferte comune pentru drepturile de difuzare ale competițiilor sportive premium.

Definitivarea afacerii care va asigura controlul deplin asupra canalului Eurosport se va incheia complet în câteva săptămâni și există speculații că după ce va ajunge complet in buzunarul Discovery, compania va modifica modelul de afaceri ale radiodifuzorului de sport pan-european Eurosport, prin obtinerea de drepturi de difuzare ale competiitilor de primă clasă, pentru teritoriile cheie ale acestor competiti.

La un discurs care a avut loc inainte de evenimentul anual Discovery din New York, Zaslav a menționat că având un pachet majoritar la Eurosport, drepturile de difuzare ale competiților sportive vor fi oferite si altor operatori media: "Există o mulțime de oportunități, în special pentru licitarea comună a drepturilor de difuzare a conținutului atractiv. Mulți cumpără drepturilor tv pentru comeptetii sportive, dar nu pot difuza tot conținutul cumpărat", a spus Zaslav.

Până acum, Eurosport si-a asigurat in general drepturile tv pentru evenimente cum ar fi sporturi de iarnă, tenis și ciclism, dar nu a intrat in lupta licitațiilor pentru competitii de top, pentru le difuza chiar în teritoriile de origine, cum ar fi Premier League în Marea Britanie sau Bundesliga în Germania .

Discovery a dobândit drepturile Premier League pentru România în parteneriat cu Romtelecom, iar conținutul difuzat este împărțită între Eurosport și televiziunea cu plată Dolce Tv, a operatorului platformei din România.

"Noi am jucat la nivelul de top al licitațiilor pentru drepturile de fotbal, dar nu pentru difuzarea chiar în teritoriile locale ale competițiilor respective", recunoște noul CEO al Discovery.

"Avem drepturile Premier League în România. De asemenea, avem drepturile de difuzare pentru Bundesliga într-o mulțime de teritorii, dar nu si pentru Germania. Vom fi mai agresivi, dar, de asemenea, trebuie să fim inteligenți și selectivi. Ne vom orienta mai mult spre parteneriate", a declarat Zaslav, care a mai declarat ca primul pas va fi intergarea completă Eurosport în operațiunile Discovery.

"Acum Eurosport este mai mult un canal pan-european, iar infrastructura sa este în principal în Franța. Primul pas al sinergiei este de a-l localiza mai puternic in colaborare cu TF1, în toate cele 55 țări în care este distribuit", a concluzionat presedintele Discovery.


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport, prin Discovery, interesat de transmiterea competițiilor sportive în țările de origine”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile