joi, 29 mai 2014

HOTNEWS: Aleksandras Cesnavicius, despre Pro Tv și celelalte operațiuni ale CME din România

Aleksandras Cesnavicius a raspuns prin e-mail intrebarilor transmise de HotNews.ro in urma cu mai multe zile. HotNews.ro reda integral raspunsurile directorului Pro TV in articolul de AICI, iar noi vom cita doar partea cu intrebarile care privesc vânzarile din cadrul companiei ce detine Pro Tv, precum si alte elemente tehnice si media.


Reporter: Managementul central al CME a anuntat oficial ca discuta in prezent vanzarea activitatilor non-TV din Romania. Cu cine este in discutii CME pentru vanzarea activitatilor radio? Dar a operatiunilor de cinema sau de distributie?

Aleksandras Cesnavicius: Ca lideri de piata in toate tarile in care operam, inclusiv in Romania, ne concentram pe activitatile de televiziune. Desi sunt afaceri bune, operatiunile secundare, precum statiile radio, distributia de film sau teatru, ne-a distras atentia de la activitatea de baza, astfel ca CME are in plan vanzarea lor. Insa acest lucru nu va avea niciun impact asupra PRO TV sau asupra celorlalte posturi TV din portofoliu: Acasa TV, PRO Cinema, Sport.ro, Acasa Gold, MTV.

Rep.: Purtati discutii si cu Adrian Sarbu?

A.C.: Procesul de vanzare a operatiunilor secundare este coordonat de echipa CME de la Praga. Momentan, nu putem dezvalui care sunt partile interesate. Exista un interes inalt, iar procesul se desfasoara in conditii bune.

Rep.: Potrivit informatiilor HotNews.ro, Adrian Sarbu a fost recent la un pas de a prelua cel putin un cinematograf aflat in prezent sub controlul CME. Care este statusul acestei negocieri? / Este adevarat ca politicianul roman Sebastian Ghita sau una dintre companiile asociate lui si-a exprimat interesul de a prelua statiile radio PRO FM / Info Pro?

A.C.: Asa cum am precizat deja, in acest moment nu putem dezvalui informatii despre ofertanti sau despre procesul de vanzare.


Rep.: Potrivit declaratiilor facute la inceputul acestui an de catre managementul CME, exista multi potentiali cumparatori oportunisti sau cu un grad inalt de risc. La nivel local, ce intelegeti prin cumparatori oportunisti/riscanti?

A.C.: Declaratia facuta de managementul CME nu are legatura cu cesionarea activelor secundare din Romania. Avem o echipa profesionista care gestioneaza procesul de vanzare, aceste afaceri reprezentand operatiuni functionale si active foarte bune.


Rep.: Tinand cont de politica de descentralizare a CME, va fi si Voyo descentralizat? Daca da, ce planuri aveti pentru Voyo local? Exista un plan pentru vanzarea acestei operatiuni?

A.C.: Voyo a fost descentralizat deja in urma cu cateva luni. Televiziunea este o afacere locala si, prin urmare, echipele locale decid cu privire la aceste operatiuni. Acest lucru se aplica tuturor aspectelor afacerii, deci si in cazul Voyo, care reprezinta pilonul principal al strategiei noastre de digital.

Rep.: Decizia anuntata de CME la nivel central, aceea de a nu vinde afacerile TV, se aplica si pentru Romania?

A.C.: PRO TV este un element cheie al succesului CME, iar planurile noastre in Romania sunt concentrate pe dezvoltarea lui intr-o companie de televiziune si de media digitala de si mai mare succes. PRO TV va continua sa scrie istorie in Romania, prin intermediul unui mix de divertisment, filme si stiri. Avem planuri de lunga durata privind prezenta pe piata din Romania.


Rep.: Ca sef al operatiunilor locale ale CME in Romania, aveti informatii privind ofertele facute CME in ultima jumatate de an pentru achizitionarea statiilor/statiei PRO TV? Daca da, din informatiile pe care le aveti din aceasta functie, au fost respinse toate ofertele? Exista negocieri in desfasurare care vizeaza statia TV?

A.C.: Piata de media este una efervescenta, iar speculatiile sunt parte a retetei. PRO TV nu este de vanzare! Interesul nostru nu este sa il vindem, ci sa il facem si mai mare decat este in prezent. Ne mobilizam intreaga expertiza operationala si strategica pentru a maximiza valoarea acestui brand puternic, lider pe piata.

Rep.: Care este strategia PRO TV pentru online?

A.C.: Online-ul reprezinta o oportunitate importanta pentru PRO TV de a fi prezent in casa fiecarui roman, dar si pe smartphone. Vom pastra canalul media foarte puternic stirileprotv.ro, care va continua sa ofere prompt informatii zilnice de incredere, si ne vom mentine sprijinul pentru celelalte site-uri, concentrate pe continut de profunzime, relevant pentru fiecare categorie de public vizata. Strategia noastra online si digitala este clara: promovarea brandurilor de programe pe toate platformele disponibile.

Rep.: Va asteptati ca veniturile din retransmiterea prin cablu (care au contribuit cel mai mult la rezultatele financiare pozitive inregistrate de PRO TV in primul trimestru) sa asigure o crestere sustenabila a veniturilor PRO TV in viitor?

A.C.: Sunt incantat de diversificarea veniturilor noastre, taxele de transport si veniturile din abonamente din T1 2014 reprezentand peste 20% din totalul veniturilor.


Explicații despre disponibilizări si despre vedetele Pro Tv aflați citind interviul complet, dând click AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „HOTNEWS: Aleksandras Cesnavicius, despre Pro Tv și celelalte operațiuni ale CME din România”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile