sâmbătă, 24 mai 2014

Satelitul Eutelsat 3B a fost lansat cu succes

Eutelsat Communications a anunțat că satelitul EUTELSAT 3B a fost lansat cu ajutorul unei rachete purtatoare Zenit-3SL, operată de către Sea Launch AG, de la platforma de lansare Odyssey, situată în apele internaționale ale Oceanului Pacific.

Lansarea a avut loc pe 26 mai la 14:10 Pacific Daylight Time ( 21:10 UTC , 23:10 CET), la deschiderea unei ferestre de lansare de 54 de minute.

Construit pentru Eutelsat de catre Airbus Defence and Space, satelitul EUTELSAT 3B este proiectat pentru a crește și diversifica resursele Eutelsat, dar și acoperirea cu semnal de la pozitia orbitala 3° Est.


Romania se va afla exact în centrul fasciculului transmis în banda Ku pentru Europa. Teritoriul țării noastre va fi acoperit cu semnal de 48dBW, telespectatorii având nevoie de antene de doar 60 cm pentru recepție.

Fiind un satelit care combină într-o singură platformă benzile Ku, C și Ka, acesta oferă până la 51 de transpondere.

Configurația inovatoare tri-band permite clienților să selecteze din trei benzi de frecvență, adaptate la transmisii de date, telecomunicații, internet și servicii video profesionale, oferite printr-o amprentă extinsă de semnal, care acoperă Europa, Africa, Orientul Mijlociu, Asia Centrală și America de Sud.

EUTELSAT 3B inlocuieste satelitul EUTELSAT 3D , care îsi va continua complet serviciul comercial, dar la o altă locație orbitală.

Lansarea a fost un eveniment special în Africa, deoarece carenajul rachetei a fost decorat cu o ilustrație a elevului kenyan de 16 de ani, Eva Chemngorem, unul dintre cei doi câștigatori ai premiilor Eutelsat de anul trecut.

Sponsorizat de Multichoice Africa și Eutelsat, DStv Eutelsat Star Awards este conceput pentru a trezi interesul pentru știință a elevilor de liceu de pe continentul african.


Niciun comentariu despre subiectul „Satelitul Eutelsat 3B a fost lansat cu succes”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile