miercuri, 25 iunie 2014

Canalele Antena Group ies din lista must-carry? Intact dorește bani de la cabliști pentru retransmiterea posturilor sale ?

La un an de la ieșirea Pro TV din lista posturilor must carry, posturile Intact au intenția de a face mutarea și de a cere bani de la cabliști, conform Pagina de Media, care a publicat scrisoarea trimisă de oficialii Antenelor către o societate de cablu, prin care își anunță intenția.

În scrisoarea către cablist, Antenele vorbesc despre “potențiala renunțare la beneficiul aplicării principiului must carry” și cer o ofertă de preț din partea cabliștilor. Documentul trimis de Intact către cabliști și semnat de directorul general Sorin Alexandrescu nu menționează un preț anume.

Scrisoarea către cablist:

Referitor la: Retransmiterea prin intermediul rețelei dvs de distribuție a serviciilor de programe de televiziune ale posturilor trustului Intact în eventualitatea renunțării de către acestea a caracterului de televiziuni must carry.

Stimați domni,

Subscrisa Antena TV Group, prin reprezentant legal Sorin Alexandrescu, având funcția de Director General, în calitate de deținătoare a licențelor audiovizuale pentru programele de televiziune Antena 1, Antena Stars, Euforia Lifestyle și ZU TV, în nume propriu, precum și în calitate de mandatar al societății Antena 3 S.A., deținătoare a lincențelor pentru programele de televiziune Antena 3 și Antena Internațional.

Având în vedere că:

1. Evoluția pieței de media din România au determinat Antena TV Group S.A. și, respective, Antena 3 S. A, să ia în considerare posibilitatea schimbării strategiei commercial privind retransmiterea posturilor de televiziune Antena 1, Antena Stars, Euforia Lifestyle TV, Antena Internațional și Antena 3;

2. În prezent, programele de televiziune menționate mai sus, beneficiind de statutul “must carry”, sunt retransmise de societatea dvs prin rețeaua de cablu proprie, libere de orice condiționări tehnice și sau financiare din partea subscrisei și, respective, mandantei sale;

3. O atare schimbare a strategiei comerciale de distribuție a posturilor de televiziune aparținând subscrisei și, respective, mandantei sale, ar putea include o schimbare a statutului acestora, în sensul renunțării la aplicarea în privința acestora a statutului must carry;

4. Antena TV Group și Antena 3 doresc o comunicare sinceră și echitabilă cu societatea dvs în scopul ajungerii la un acord mutualmente favorabil cu privire la retransmiterea prin platformele aparținând societății dvs a posturilor de televiziune Antena 1, Antena Stars, Euforia Lifestyle TV, Zu TV,Antena International și Antena 3 contra cost, ca urmare a potențialei renunțări la beneficiul aplicării principiului must carry în privința acestora;

Prin prezenta, vă solicităm să ne comunicați termenii financiari pe care ați fi dispuși să îi oferiți în vederea retransmiterii posturilor de televiziune Antena 1, Antena Stars, Euforia Lifestyle, Zu TV, Antena Internațional și Antena 3, aparținând Antena TV Group SA și, respectiv, Antena 3 SA pe platforma dvs de cablu, în eventualitatea în care acestea nu vor mai beneficia de aplicarea principiului must carry.

Vă rugăm ca oferta pe care ne-o veți comunica să fie raportată la valoarea pe care o aduce prezența în grila dvs de programe a posturilor de televiziune aparținând subscrisei și mandantei sale, valoare reflectată în indicii de audiență înregistrați de canalele Trustului Intact.

Vă solicităm să ne comunicați în scris, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, răspunsul dvs față de solicitarea de mai sus până cel mai târziu în termen de 15 zile de la data primirii prezentei.

Sorin Alexandrescu,
Director General
Antena TV Group

De asemenea, Hotnews.ro a precizat ca actionarii Antena TV Group si Antena 3 S.A., societatile care opereaza posturile de televiziune ale trustului Intact, urmeaza sa ia o decizie in privinta iesirii din "must carry" in cadrul unor Adunari Generale, pe 30 iunie. Pana in momentul publicarii acestui articol, reprezentantii de comunicare ai Antena TV Group nu au transmis raspunsuri la intrebarile adresate in urma cu cateva zile de HotNews.ro, pe aceasta tema.

Din informatiile HotNews.ro, decizia AGA ale celor doua societati in favoarea iesirii din "must carry" ar fi o formalitate, existand deja o intentie clara in acest sens a actionarilor.


29 de comentarii despre subiectul „Canalele Antena Group ies din lista must-carry? Intact dorește bani de la cabliști pentru retransmiterea posturilor sale ?”:
Jipa Mihail Gheorghe

ciar credeti ca imi pasa ?

Anonim

Chiar crezi că mă interesează pe mine dacă îți pasă sau nu ție ?

Anonim

Nici pe mine nu ma intereseaza ca numai pornografie si cum insala una sau unul pe alta sau altul merge in fiecare zi..., silicoane,... etc .....

Anonim

Ha ha,uite asa vor avea cu aproape 2,5 milioane de abonati mai putin (adica cei cu cablu RDS).Abia asteapta astia sa nu mai fie obligatorii la transmisie ca sa le scoata.

Anonim

abia astept si eu sa le scoata sa nu mai vad gunoaie tv de genu antena group !! sa-mi bage de la discovery toate in locu lor ! pa !

Anonim

Prostul dacă nu-i fudul, nu-i prost destul. Antena rezistă doar din cauza tâmpitei de legi Must Carry. Dacă iasă din Must Carry si-au tăiat singur craca de sub picioare.

Denis

Să iasă și din MustCarry și din peisajul media!

Anonim

Grupul Intact = GROAPA DE GUNOI,asadar un focar de infectie pt. noi telespectatorii.

Anonim

Daca vor face acest pas isi vor da singuri in dos. Vor pierde multi abonati si vor intra in insolventa. Este o vorba "Cine alearga dupa doi iepuri nu prinde nici unul" asa si cu astia. Problema lor eu nu voi plati un leu in plus sa receptionez niste gunoaie.

Horia

Cand vor iesi din must-carry vor oferi ceva tentant in schimb.
Si acum doua informatii in premiera, ca sa intelegeti mai bine:
- iesirea din must-carry se va face practic spre toamnă
- in momentul cand vor iesi din must-carry si vor cere bani, TOATE canalele Intact vor deveni HD
Informatiile mele provin din surse din interiorul Intact si decizia este luata in proportie de 90%.

Anonim

@Horia: Vor ramane cu ceva tentant. Nu ma multumesc gunoiele HD. Si nu cred ca cineva va plati ceva pe puroi HD. Asa ca sunt 100% convins ca isi vor da una cap cu decizia.

Anonim

asta da lovitura impotriva rds-ului. asta-i ultima lovitura sub centura, ganditi-va, rds-ul fara canalele discovery, fara canalele look si look plus, adica fara fotbal local, fara canalele INTACT, fara multe alte canale bune, cat o sa mai reziste rds-ul pe piata ?

Anonim

nu sta rds in canalele intact

rdsul are canale proprii si vor mai lansa canale care sa suplineasca piata tv

Anonim

Anonim 25 iunie 2014, 16:50
RCS&RDS are abonamente adaptate la puterea de cumparare din Romania si va rezista mult si bine vor pierde 2 milioane de abonatii pentru Antene si Discovery doar abonament nu faci doar pentru posturile acestelea mai au si alte programe la care te poti uita Nu numai din Discovery, Antene si Look TV este formata o grila TV. Vrei ca RCS&RDS sa plateasca 7-8 milioanae de euro pe drepturi de retransmisie si sa le includa in grila de baza pe abonament de 25 RON/luna nu? Daca vrei sa ai Discovery, Antenele si posturile LOOK dute la Orange acolo vor fi pentru ca abonamentele incep de la 5 euro (fara Discovery) Cand celor de la Discovery si Intact vor veni cu picioarele pe pamant si vor negocia cu RCS&RDS pentru puterea de cumparare din Romania atunci acele posturi se vor regasi si la RCS&RDS pana atunci trebuie sa ne multumim cu ce ne ofera, asta o fac pentru ca sa nu mareasca abonamentele.

Anonim

asta este paaaaaaaaa. antena grup

Anonim

Antena Grup este in impas financiar.Doi jucatori importanti de pe piata DTH le-au dat cu flit si sunt binemersi fara programele respective.
Iesirea din must carry este conditionata financiar.
Nu conteaza ca 20% din abonatii retelelor cat si dth nu sunt interesati de posturile antena grup.Ceilalti 80% sunt in "limba" dupa posturi.Bingo si Nora pentru mama ,fac prapad.
In concluzie distribuitorii nu pot sta fara programe pentru ca vor pierde clienti.
Prin urmare vor propune si vor plati un tarif,dupa care vor scumpi abonamentele,indiferent de optiunea clientului final.
Cea mai mare lovitura pentru Antena Grup,ar fi sa coalizeze UPC si RDS si timp de 6 luni sa nu mai fie difuzat nici un program la trustului.
"Treaba" asta ar insemna insolventa urmata de un frumos si binemeritat faliment.
De ce credeti ca au trimis scrisori catre operatori ?Testeaza piata sa vada cati bani vor incasa.
Daca vor primi refuz de plata,vor ramane in must carry.

Anonim

Ce analfabet a redactat textul scrisorii ?
Virgula se pune oriunde ! Cocalarii gramaticii Romanesti.

Anonim

E fff bine sa plateasca si cablistii,stati fara grija Antena Group va intra in DVB-T si va avea de cistigat din acoperirea nationala,publicitatea e scumpa

Anonim

Eu le-am scos de mult din grila,asa ca nu ma afecteaza cu nimic scoaterea acestor canale.

Anonim

cele mai slabe dth sunt cele fara antene ,de ce oare ex focus sat si digi

Anonim

Poate se unesc cablistii si le vor oferi 0,000001 ron pe abonat.Sa vedeti atunci ca vor sta in must carry,fara probleme !

Anonim

la vale cu antenele lui badeaaaa

Anonim

noi spunem asa,dar am avut o experienta cu asa ceva ani in urma si am scos antenele si a fost prapad,sunt oameni fff multi care vor antenele, la FOCUS au renuntat multi in dauna antenelor.

Anonim

nu mai sunt bani de dat la toate televiziunele. vezi pro tv,look tv, etc.

Anonim

Gataaaaaaaa vin antenelela focussssssssaaatttttttt

Anonim

Nu vin !Parol !

Anonim

Parol.ca vin!

Anonim

Si ratingul antenei 3 tot asta de acum va fi, chiar daca ies din must-carry :))
Si.... ce prost e unu mai sus, cica intra pe DVB-T =))
Probabil habar nu are ca televiziunea terestra digitala ne este promisa de un car de ani si tot in stadiul de fantasma a ramas din cauza presiunii cablistilor, antenele daca ies din must-carry faliment scrie pe ele, pentru mine e o stire exceptionala, daca scapam si de RomaniaTV ar fi excelent, cat mai putine CANALE care transmit laturi. MAi sunt destule aici... KanalD, Sport.ro...etc

Anonim

Da, am ras la prostia aia cu dvbt-ul !Cand vor da faliment,Romtelecom,Orange UPC,DCS,atunci sa va puneti sperante in dvbt.Pana atunci la somn si vise placute !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile