duminică, 6 iulie 2014

Satelitul Eutelsat 3B a intrat în serviciu comercial la 3 grade Est

Eutelsat 3B este acum complet mutat la 3 grade Est și furnizeaza deja servicii comerciale de la aceasta pozitie orbitală.

Conform Eutelsat, acest satelit este proiectat pentru a crește și diversifica capacitatile de distributie pentru Europa, Africa, Orientul Mijlociu, Asia Centrală și Brazilia. Fasciculul in banda Ku pentru Europa are semnal bun, chiar daca nu atat de puternic ( cel putin deocamdata ) cat este prezentt in acoperirea teoretică.


Noi am receptionat de exemplu televiziunea Sahar 1 si alte 30 de canale tv cu o antena de 80 cm. În general televiziunile sunt criptate. Merită însă efectuată o scanare dacă sunteti interesati de puterea semnalului in zona dvs. si de câteva canale mai inedite.

Fiind primul satelit comercial care ofera la alegere capacități de transmisie in bandezile Ku, C și Ka, combinate într-o singură platformă, Eutelsat 3B are până la 51 de transpondere, intr-o configurație inovatoare, care permite clienților să selecteze banda de frecvență dorita, in functie de zona de servicii vizate.

Preluarea sarcinilor de la satelitii Eutelsat 3D și Eutelsat 3A a fost finalizată aseară. După încheierea misiunii lor, la 3 grade est, ambii sateliți vor fi redistribuiti.

Eutelsat 3D este deja in drum spre 7 grade est, unde va fi copoziționat cu Eutelsat 7A, pentru a crește capacitatea și securitatea pe orbită pentru clienții care oferă servicii DTH, servicii video profesionale, de date, precum și servicii de telecomunicații pentru Europa, Turcia, Orientul Mijlociu, Africa și insulele din Oceanul Indian. Eutelsat 3D este programat sa intre in serviciu la 7 grade est la mijlocul lunii iulie 2014, moment in care va fi redenumit Eutelsat 7B.

Eutelsat 3A, va fi mutat la 8 grade Vest, unde va astepta până va fi scos de pe orbită, spre sfarsitul anului 2014.

Comentând cu privire la intrarea in serviciul comercial al satelitului Eutelsat 3B, Michel de Rosen (presedinte si CEO Eutelsat ) a declarat: "Clientii care furnizează servicii de la pozitiile orbitale 3 grade est și 7 grade est pot beneficia acum de un satelit din gama de vârf, ce oferă flexibilitate, semnal puternic si acoperire diversificată."


Niciun comentariu despre subiectul „Satelitul Eutelsat 3B a intrat în serviciu comercial la 3 grade Est”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile