miercuri, 12 noiembrie 2014

Imaginația copiilor români a ajuns în spațiu

In luna noiembrie cele mai frumoase lucrari din cadrul ultimelor editii ale concursului ASTRA Talent au fost reunite in cadrul unei expozitii unice care va putea fi vizionata pana pe 1 decembrie in cadrul librariei Carturesti Verona din Bucuresti.

SES Astra, unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de comunicatii prin satelit organizeaza anual ASTRA Talent o competitie a creativitatii in care copiii sunt invitati sa dea frau imaginatiei si sa deseneze propria viziune a spatiului cosmic.

ASTRA Talent este o competitie internationala de arta pentru copii organizata in Bulgaria, Cehia, Croatia, Ungaria, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia. In cadrul editiei din 2014, SES Astra Romania in parteneriat cu libraria Carturesti Verona celebreaza cele mai reusite lucrari ale competitiei si expune in cadrul librariei desenele care au castigat editiile din ultimii trei ani ale concursului.

Astra Talent 2014 se desfasoara in perioada 1 octombrie – 30 noiembrie in toate scolile de arta din Romania si se adreseaza copiilor cu varsta intre 8 si 15 ani. Acesta este cel de-al treilea an consecutiv in care concursul este organizat in Romania. Prima editie s-a bucurat de un mare succes in randul copiilor participanti: castigatorii locurilor I si III, impreuna cu castigatorii altor doua premii, din cele 12 acordate, au fost din Romania. In fiecare an, la acest concurs participa sute de copii din mai multe tari din Europa Centrala si de Est.

„Suntem foarte incantati de acest proiect, dat fiind ca este pentru prima data cand expunem desene in Romania. In fiecare an, primim de la copii participanti, adevarate opere de arta, pentru care acestia fac mari eforturi. Dorim ca talentul acestor copii sa fie admirat de cat mai multi oameni si sa inspire noi participanti la concurs, deoarece pentru fiecare desen inscris pe site-ul competitiei, SES va dona 1 euro in scopuri caritabile. Anul acesta banii astfel stransi vor fi donati catre Crucea Rosie din Croatia”, a declarat Cristina Dumitru, Coordonator Marketing pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

“Libraria noastra este foarte cunoscuta ca un spatiu de cultura neconventionala. Sprijinim si promovam astfel de initiative locale, in special cand este vorba despre copii. Suntem bucurosi ca putem fi parte a acestui proiect local, prin prisma expozitiei dar regional, din punct de vedere al numarului mare de tari participante” a declarat Ana Niculescu, PR Manager Carturesti Verona.

Despre Carturesti

De peste 13 ani, Carturesti raspunde asteptarilor pe care le avem cu privire la librariile din Romania. Desi de regula intra in categoria librariilor, Carturesti este mai degraba un “custode cool” si o “locatie culturala” unde se gasesc nu doar carti, ci si muzica, filme, ceai, expozitii de arta si proiecte culturale – atent selectate si combinate.

Despre SES

SES este un operator de sateliti de talie mondiala, cu o flota de peste 50 de sateliti geostationari. Compania ofera servicii de comunicatii prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de continut si servicii de internet, operatorilor de retele mobile si fixe, precum si organizatiilor comerciale si guvernamentale din intreaga lume.

SES inseamna relatii de afaceri de lunga durata, servicii de inalta calitate si excelenta in industria de radiodifuziune. SES dispune de echipe regionale multiculturale in intreaga lume care colaboreaza strans cu clientii astfel incat sa poata raspunde cerintelor lor specifice privind serviciile si latimea de banda a satelitilor.

SES (NYSE Euronext Paris si Bursa de Valori din Luxemburg: SESG) detine participatii in Ciel din Canada si QuetzSat din Mexic, precum si o participatie strategica in compania de infrastructura pentru sateliti O3b Networks, recent infiintata. Pentru mai multe informatii, accesati: www.ses.com


Niciun comentariu despre subiectul „Imaginația copiilor români a ajuns în spațiu”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile