joi, 20 noiembrie 2014

Semnalul de cablu tv, perturbat de sistemul de iluminat cu LED-uri ?

ANCOM a recomandat consumatorilor să verifice cu atenție specificațiile tehnice, precum și existența marcajului CE, atunci când doresc să achiziționeze aparatură electrocasnică sau electronică.

Avertismentul a venit ca urmare a unor controale prin care inspectorii Autorității au constatat că există în uz echipamente electrice care nu respectă cerințele europene de compatibilitate electromagnetică și provoacă perturbații asupra comunicațiilor electronice (servicii de telefonie, internet sau televiziune). Acțiunea de control a ANCOM a fost inițiată în urma sesizării primite din partea unui furnizor de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale care a reclamat perturbații ale reţelei de comunicaţii pe care o deține.

Pe baza multiplelor măsurători efectuate de către inspectorii ANCOM și a verificărilor tehnice realizate la Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare și Încercări pentru Electrotehnică ICMET de la Craiova, s-a demonstrat că perturbațiile electromagnetice proveneau de la corpurile de iluminat cu LED-uri montate în sistemul de iluminat public. Corpurile de iluminat nu respectau cerințele europene de compatibilitate electromagnetică, iar perturbațiile electromagnetice generate de rețeaua de iluminat public depăşeau limitele maxime în vigoare și afectau astfel buna funcționare a rețelei de retransmise prin cablu a programelor audiovizuale.

Autoritatea a solicitat primăriei din zona respectova scoaterea din uz a lămpilor neconforme cu normele europene. În plus, ANCOM a sancționat importatorul echipamentelor cu amendă în valoare de 10.000 lei și i-a solicitat acestuia lista de clienți pentru a-i notifica cu privire la perturbațiile electromagnetice generate de aceste echipamente, astfel încât acestea să fie retrase din uz în cel mai scurt timp.

ANCOM îi atenționează pe cei care achiziționează echipamente electrice și electronice să verifice dacă acestea au inscripționat marcajul CE, pentru a evita ca prin utilizarea unor echipamente neconforme să determine perturbații electromagnetice ale rețelelor și serviciilor de comunicații electronice.


8 comentarii despre subiectul „Semnalul de cablu tv, perturbat de sistemul de iluminat cu LED-uri ?”:
DIDI

poi in craiova este doar RCS&RDS din ce stiam eu :)) le-a bruiat alora semnalu niste LEduri :))

Anonim

Ce Craiova vezi tu DIDI ? Scrie undeva de Craiova si de RCS ??????

Anonim

Institutul e din Craiova, nu firma de cablu. :)))))

Anonim

baiatu a intuit ca e din craiova operatorul de cablu din moment ce institutul e de acolo, doar n-o chema institut din SUA

Anonim

Baiatul a intuit prost, e firma din alta zona geografica. Dar nu asta e frate subiectul, care e firma reclamanta. Nu ma intereseaza asta, oricum nu e RCS, e o firma de cablu locala din alt judet,

Subiectul e daca e adevarat sau nu fenomenul ca semnalul de cablu tv poate fi perturbat de sistemul de iluminat cu LED-uri.

Anonim

Da ,este perturbat de sursa de alimentare care din constructie nu are filtru LC pe alimentarea de 220v . mu este deparazitat , nu are circuit de impamintare si bineinteles are o carcasa de plastic.Bruiaza serios reteaua de cablu undeva intre 150-200mhz.

Anonim

Pai si atunci vina e comuna, ca nici operatorul de cablu nu si-a ecranat cum trebuie reteaua.

Anonim

Buna idee pe RCS-RDS ca a mutat totul pe fibra optica pana in casa omului. Bruiajul acela poate avea loc doar pe cablu, asupra semnalelor transmise prin fibra optica nu are nici o influienta. Urasc RCS-RDS dar au tehnicieni si ingineri foarte buni si manageri care nu conduc firma la bara din fatza... ci privesc spre viitor. N-au facut absolut nici o investitie aproape in nimic cand au trecut marit vitezele la net. In schimb concurenta abia a ajuns la 500Mbps si asta doar in anumite orase...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile