miercuri, 7 ianuarie 2015

Un meteor de dimensiuni mai mari s-a dezintegrat deasupra României

Un meteor de dimensiuni mai mari decât de obicei s-a dezintegrat si a fost observat noaptea trecută in special deasupra zonelor Bucuresti - Ilfov, dar care a luminat cerul părţii de Est si Sud-Est a României, aproximativ orele 03:04 - 03:05. Martorii au văzut pe durata a 5-7 secunde o sfera deplasandu-se si care apoi a explodat in 4-5 bucati, luminând cerul si solul, dupa cum se observă și in inregistrari video care au fost surprinse si de diverse camere de supraveghere. Pentru 1-2 secunde, Bucurestiul a fost luminat aproape ca ziua.

Fenomenul este unul obisnuit la nivel planetar, unde fenomene de o astfel de amploare au loc zilnic.

Mai jos gasiti inregistrari postate de piticu.ro pe Youtube.

Martorii declară că pe cer s-a observat o sfera destul de mare, de culoare galben-portocalie, ce se indrepta spre sol, iar pe masura ce se se apropia, cerul se lumina din ce in ce mai puternic. In urma sferei era o dâră de lumină, iar dupa un cateva secunde, meteorul s-a dezintegrat, cerul fiind iluminat albastrui, cu o intensiatate foarte mare, aproape ca ziua.

Conform specialistilor, pentru a putea fi vizibil un astfel de fenomen, distanţa la care se află meteorul de suprafaţa pământului trebuie să fie la maximum 120 de kilometri. Acestia estimeaza ca meteorul a avut probabil cativa metri, dar nu se stie daca s-a transformat in meteorit, deci daca bucati din acesta au atins suprafata solului.


6 comentarii despre subiectul „Un meteor de dimensiuni mai mari s-a dezintegrat deasupra României”:
SANDU

de mult se stia de acest fenomen si asta-i doar inceputul. mai multe detalii aici http://www.google.ro/url?url=http://onlinereport.ro/vom-fi-bombardati-de-asteroizi-incepand-cu-2017-o-suta-de-ani-de-lovituri-ucigatoare/&rct=j&q=&esrc=s&sa=U&ei=pgatVIShK8GtUdq-g3A&ved=0CBMQFjAA&usg=AFQjCNEVq2FF_hCkKNOGqEYC5MX2BxzMLA

Anonim

Sandu nu crede tot ce crezi pe Internet. Astfel de eveinmente sunt normale, anual cateva sute bolizi de aceste dimensiuni ce am avut in Romania lovesc Pamantul. Se observa numai cateva pe luna pentru ca: 70% din suprafata Pamantului este acoperit de oceane, deci acolo nu observam mai deloc. Din restul care a ramas, foarte multe intra in atmosfera in timpul zilei si nu noaptea, iar de obicei nu le putem observa, mai ales daca avem innorat. Ceea ce ramane sunt observabile, insa numarul acestora sunt cateva zeci deja ...

Eu personal am fost trezit de acesta de ieri noaptea, de sunetul expliziei si s-au miscat geamurile din casa. Primul gand imi era ca e cutremur, insa am realizat repede ca nu e asa. Numai azi cand oamenii au inceput sa ma intrebe si am vazut inregistrerile video am realizat ce s-a intamplat

Anonim

Ideea e ca a fost un eveniment mai special. Cred ca zilnic cad meteori in Romania, dar asta a fost unul dintre cei mai mari mediatizati, fiind probabil cel mai spectaculos. :)

Anonim

Si daca nu a fost meteor ? Poate a fost experiment secret NASA ori a altei organizatii si mai secrete, poate a fost un OZN in picaj, vreo racheta doborata, vreun satelit prabusit :) In videoclipul al treilea se vede in luneta masinii reflexia obiectului incandescent, la secunda 10, nu stiu daca ati observat :)

Anonim

cel din 2029 apophis e un adevarat pericol șanse de 1 la 300 că Apophis să lovească Terra.in 2036 Aphopis se va apropria si mai mult de pamant ca in 2029 si va fi posibil sa intersecteze cu traiectoaria pamantului , vom vedea daca vom traii pana atunci.

ROmanul

Si la Braila s-a luminat cerul si toate. M-am uitat pe camerele de supraveghere de acasa. N-am fost pe faza cu toate ca eram treaz la ora aia, n-am auzit nici o bubuitura dar intr-adevar uitandu-ma pe camere curtea s-a luminat ca ziua. Nu era nici una spre cer sau sa prinda macar putin cerul asa ca nu apare decat lumina. Si pentru cel care spune mai sus ca e ceva normal, pai si exterminarea dinozaurilor a fost o normalitate si moartea fiecaruia din noi e o normalitate. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa vorbim de aceste fenomene care sunt rare si spectaculoase sau sa nu ne ingrijoreze avand in vedere ce s-a intamplat recent in Rusia sau mai in trecut in Tunguska. Mai ales ca stirea data de Sandu este reala. Cautati si voi pe net: "Pământul se va confrunta cu 100 de ani de lovituri ucigătoare ale asteroizilor, începând cu 2017" de exemplu. Este oficial asta.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile