miercuri, 11 februarie 2015

HbbTV 2.0, noul standard al televiziunii interactive

Desi nu există televiziuni românești care sa ofere servicii interactive HbbTV, vom prezenta totusi in pentru cei interesati noile specificatii ale HbbTV 2.0, pe care le-a lansat Asociația HbbTV, o inițiativă globală dedicata furnizarii unui standard deschis pentru continutul suplimentar interactiv al televiziunilor.


In Romania, servicii Hbbtv se pot receptiona prin satelit, cu televizoare sau receptoare compatibile si conectate la internet. Mai multe detalii despre HbbTV gasiti AICI, AICI, AICI, AICI si AICI.

HbbTV 2.0 deschide calea pentru un nou val de servicii interactive în televiziune, incluzand suport pentru companion online, dar si standardul HTML5 sau caracteristici avansate de transmisie video, cum ar fi Ultra HD și HEVC.  Asociația HbbTV anticipează că producătorii, radiodifuzorii și operatorii vor începe introducerea noii generații de servicii interactive în anul 2016.

Cu HbbTV 2.0, consumatorii vor putea să se bucure de o gamă largă de noi servicii, inclusiv:

- experiență de utilizare avansată, bazată pe HTML5
- vizualizarea continutului video simultan si interconectat pe televizor, smartphone-uri, PC-uri și tablete
- aplicații inovatoare, care îmbunătățesc experiența tv cu informatii foarte detaliate despre grila de canale, care oferă vot imbunatatit pentru emisiuni, jocuri interactive și alte beneficii similare
- livrarea standardizată de conținut Ultra HD comprimat cu codec HEVC
- accesibilitatea îmbunătățită a serviciilor, cu suport mai bun pentru subtitrări în mai multe limbi
- acces la redarea conținutului stocat local în receptor
- suport pentru confidentialitatea consumatorilor

Radiodifuzorii, operatorii de televiziune cu plata și furnizorii de video OTT vor beneficia de mai multe caracteristici noi ale HbbTV 2.0, inclusiv:

- sincronizare de fluxuri multiple, cu canale audio suplimentare și alte caracteristici avansate
- sincronizare media între televizor, tablete și smartphone-uri
- redare securizată prin tehnologii de streaming adaptiv
- suport pentru noi modele de publicitate

Pentru a obtine aceste noi beneficii, au fost adaugate o serie de noi tehnologii și caracteristici, inclusiv suport pentru HTML5, DVB CI Plus 1.4, codec video HEVC și subtitrări TTML. De asemenea, a fost îmbunătățit suportul pentru tehnologiile existente, inclusiv MPEG DASH, DSM-CC, a fost inclusa sincronizarea aplicaților, dar și o interfață de introducere text pentru utilizator. Există si compatibilitatea inversă, adică aplicatiile HbbTV 1.0 și 1.5 vor functiona in continuare pe dispozitivele HbbTV 2.0.

Asociația HbbTV a lansat si procesul de licitație pentru furnizarea unei suite de teste HbbTV 2.0. Se anticipează că suita de teste va fi disponibilă în anul 2016, ajutand la lansarea de produse si servicii total compatibile cu standardul HbbTV 2.0.

Pentru specificatiile detaliate ale standardului HbbTv 2.0 puteti descarca fisierul pdf de AICI, care ofera 249 pagini de informatii.


2 comentarii despre subiectul „HbbTV 2.0, noul standard al televiziunii interactive”:
Alexyss

Este super optiunea HbbTV, o am activa pe noul meu tv Sharp LC-40CFE6242E dar functioneaza doar pe satelit si doar pe anumite programe in HD, testele le-am facut pe Astra 19E si chiar este o optiune super.

Giony

Pe canalul ARTE HD - necodat - este si functia hbbtv . Am activat-o , dar am numai imagine , inclusiv UHD , dar fara sunet . Care sa fie cauza ? Posed un tv Samsung smart 3 d SUHD 48 js 8500 . Cu 3-4 ani in urma aveam si imagine si sunet

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile