miercuri, 4 februarie 2015

Numărul de internauți din China, de două ori mai mare decât al cetațenilor SUA

Cea mai populata țară din lume are si cea mai mare populație online, cu cea mai rapidă creștere a numarului de internauti. China a depasit 649 milioane de utilizatori care s-au conectat in anul 2014 la internet, reprezentand mai mult decat dublul populației SUA, potrivit cifrelor oficiale publicate ieri de autoritatile chineze.

Dezvoltarea internetului mobil este în mare măsură motivul pentru aceasta creștere, 80% din utilizatori ( 557 de milioane ) folosind smartphone-uri și tablete pentru a se conecta online.

Cu toate acestea, rata de creștere este încetinita, se afirma în raport, fiind adaugati "doar" 31 de milioane de utilizatori in anul 2014, comparativ cu 54 milioane utilizatori noi în anul 2013. Rata de creștere a utilizatorilor de telefonie mobilă a fost semnificativ mai mare decât creșterea de ansamblu, 57 de milioane de noi utilizatori de telefonie mobilă conectandu-se online anul trecut.

În ciuda numărului mare de internauti și a creșterii rapide a conectivității, un procent de 52,1% dintre chinezi nu au totusi acces la internet. Utilizatorii din mediul rural sunt puternic depășiti de omologii lor din mediul urban.

După China, SUA are al doilea cel mai mare număr de utilizatori de Internet, cu 280 de milioane de internauti. Urmeaza India (243 milioane) și Japonia (109 milioane), potrivit datelor compilate de către Banca Mondială și Organizația Națiunilor Unite.

Insa internautii din China au în mare parte o altfel experiență online față de utilizatori de internet din Occident, website-uri renumite precum Twitter, Facebook și Google fiind deseori blocate sau restricționate de catre autoritatile chineze. Mii de termeni, considerati de autoritati ca fiind "sensibili", sunt de asemenea interzisi de "marele firewall" al Chinei. De asemenea, incepand cu 1 martie 2015 este interzisa creare de conturi pe diverse websiteuri fara a utiliza la inregistrare numele si prenumele real ( acesta nu va fi afisat obligatoriu, dar este obligatoriu de precizat la crearea contului, desi probabil va fi greu de verificat daca este numele si prenumele real sau unul "imprumutat").

Mulți utilizatori de internet din China folosesct VPN ( rețele virtuale private ) pentru a ocoli legile draconice de cenzura. Dar acum aceste VPN au inceput de asemenea sa fie blocate.


Un comentariu despre subiectul „Numărul de internauți din China, de două ori mai mare decât al cetațenilor SUA”:
Anonim

Interesant. Neaparat trebuie sa-mi fac si versiunile in chineza la site-urile mele.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile