miercuri, 11 februarie 2015

Rapidshare se închide

Rapidshare, anterior unul dintre cele mai populare website-uri de partajare fișiere, a anuntat că se va închide în luna martie 2015.

Decizia vine după o perioadă de declin pentru Rapidshare, care a concediat în anul 2013 trei sferturi din personalul său. Acesta adoptase măsuri anti-piraterie ca urmare a criticilor si masurilor legale privind încălcarea drepturilor de autor, iar mai târziu a oprit serviciul său gratuit. Conform unui expert, utilizatorii au abandonat site-ul de atunci, ceea ce înseamnă că nu mai era o afacere viabilă. Site-ul din Elveția a avertizat utilizatorii să isi salveze datele uploadate in hostingul Rapidhare și a precizat că toate conturile vor fi șterse la data de 31 martie a acestui an.

Clasat anterior în primele trei website-uri de partajare de fișiere, împreună cu Megavideo.com și Megaupload.com, Rapidshare a generat peste 21 miliarde de vizite.

"Este clar că Rapidshare a pierdut marea majoritate a utilizatorilor săi în ultimii ani, după ce a pus în aplicare o serie de măsuri anti-piraterie. Acest exod al vizitator a dus la o scădere bruscă a veniturilor. Închiderea anunțată sugerează că nu mai era viabil pentru Rapidshare să ofere serviciile sale în forma actuală", a explicat Ernesto van der Sar, redactorul de știri al websiteului site-ul TorrentFreak.

Rapidshare, care a fost lansat în anul 2002, este unul din multele webite-uri similare ce s-au confruntat cu dificultăți juridice în ultimii ani. Cu toate acestea, spre deosebire de altele, acesta a câștigat cel puțin o victorie parțială în instanță. Un tribunal german a decis în 2012 că websiteul a funcționat legal și a spus că nu trebuie să monitorizeze fișierele încărcate de către utilizatorii săi. Dar a fost avertizat să monitorizeze alte site-uri care fac trimitere la fișiere cu drepturi de autor de pe platforma sa și să se asigure că respectivele fișiere devin inaccesibile. Hotărârea a fost urmată de o serie de măsuri prin care site-ul a incercat să abordeze în mod proactiv pirateria online.

În câteva luni, însă, problemele sale au început să iasă la suprafață. În noiembrie 2012, Rapidshre a introdus o limită a cantitatii de informatii pe care utilizatorii o puteau împărtăși, iar apoi a inchis serviciul gratuit de upload. Masurile au cauzat multiple reduceri de personal, iar in final inchiderea afacerii.


Un comentariu despre subiectul „Rapidshare se închide”:
Anonim

oricum dupa ce incepusera sa stearga fisiere cand vroiau ei lumea a incetat sa mai foloseasca hostul asta

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile