luni, 16 martie 2015

Cum încarci pe Youtube videoclipuri vizionabile la 360 grade

YouTube a anunțat că deja acceptă încărcarea și redarea videoclipurilor la 360 de grade în browserul Chrome pentru desktop și în aplicația pentru Android. Vizitatorii pot viziona astfel clipurile video de pe aplicația YouTube existent pentru Android, precum și prin mutarea telefonului sau tabletei, vizionand astfel unghiuri diferite, în timp ce videoclipul este redat. Ei pot face același lucru pe youtube.com sau pe Chrome, cu ajutorul mouse-ul.  In curand posibilitatea va fi implementata si pe iPhone, iPad și alte dispozitive.

Pentru a încărca un fișier video la 360 de grade, va trebui să îl modifici cu un script Python, înainte de a-l încărca.


Crearea unui videoclip

Următoarele camere ce filmeaza la 360 grade sunt compatibile cu YouTube și sunt disponibile în prezent sau vor fi disponibile în viitorul apropiat:

Giroptic 360cam,
IC Real Tech Allie,
Kodak SP360,
Ricoh Theta.

Pentru cele mai bune rezultate, Youtube recomandă sa codifici videoclipul la o rezoluție ridicată și în conformitate cu specificațiile YouTube avansate. YouTube acceptă în prezent videoclipuri la 360 de grade, cu rate de 24, 25 sau 30 de cadre pe secundă si va oferi în curând compatibilitate cu rate mai mari de cadre.

Pe lângă camerele menționate mai sus, poți crea videoclipuri la 360 de grade și utilizând echipamente personalizate pentru camere și aplicații software terțe de lipire a imaginilor, precum Kolor Autopano.

Pregătirea pentru încărcare

Fișierul tău video trebuie să includă anumite metadate pentru a putea activa redarea la 360 de grade. Pentru a adăuga aceste metadate, vei utiliza un script pe care Youtube l-a pregătit și care creează un fișier video nou cu metadatele necesare.

Descarcă fișierul ZIP care conține scriptul. Pentru a-l rula, trebuie să ai Python instalat pe computer.

Dezarhivează fișierul. În subdosarul 360-Videos-Metadata vei vedea scriptul 360VideosMetadata.py scriptFrom Terminal (Mac) sau Command (Windows). Rulează scriptul cu următoarea comandă:
360videosmetadata.py -i [input] [output]

„Input” este numele complet al fișierului pe care l-ai creat deja, de exemplu, 360video.mp4. „Output” va fi numele fișierului generat de script, așa că trebuie să alegi un nume nou.

Comanda executată va arăta în felul următor:

360VideosMetadata.py -i 360video.mp4 360videoNEW.mp4

Dacă nu ai mai rulat un script Python până acum, poți consulta următoarele resurse pentru Mac și Windows.

Scriptul va crea un fișier nou. Apoi, îl vei putea încărca pe YouTube.

Încărcarea fișierului

Incarca fisierul, dar înainte de a-l publica, verifică dacă are activată redarea la 360 de grade, vizionându-l pe computer. Videoclipurile la 360 de grade au un buton de deplasare în partea din stânga sus și pot fi rotite utilizând tastele WASD. Caută așadar aceste funcții pentru a te asigura că videoclipul este în formatul de 360 de grade.


Niciun comentariu despre subiectul „Cum încarci pe Youtube videoclipuri vizionabile la 360 grade”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile