luni, 30 martie 2015

Numele proprietarilor de televiziuni și radiouri din Republica Moldova trebuie declarate anual

În reuniunea sa plenară de joi, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat modificările legislatiei radio-tv, astfel incat deținătorii de licențe de emisie trebuie să prezinte date cu privire la numele si adresa societatii comerciale, datele de contact, o listă cu nume de proprietari, precum și procentele de acțiuni pe care fiecare proprietar le deține într-o televiziune sau post de radio.

Un parlamentar a declarat jurnaliștilor că noua lege ar trebui să asigure o transparență mai mare în sectorul mass-media: "Credem poporul din Republica Moldova are dreptul să știe cine stă în umbra canalelor noastre de televiziune și în ce măsură astfel de personalități pot fi de încredere".

Potrivit modificărilor, canalele de televiziune si posturile de radio din Republica Moldova trebuie să prezinte anual rapoarte către Consiliu Coordonatoar al Audiovizualului (CCA), iar CCA va fi publica rapoartelor pe pagina sa de internet.

Modificarea legii va intra în vigoare după 6 luni de la promulgarea sa de către Președintele Republicii Moldova.


Niciun comentariu despre subiectul „Numele proprietarilor de televiziuni și radiouri din Republica Moldova trebuie declarate anual”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile