joi, 16 aprilie 2015

Festival 4K, o nouă televiziune Ultra HD

Prezentat la târgul de la Cannes ca "primul canal de televiziune 4K" cu continut ( si nu demo-uri ), Festival 4K va fi oferit spre distributie in intreaga lume operatorilor de servicii cu plata ce vor fi interesati.

Inițiatorii sunt antreprenorii mass-media olandezi Jur Bron și Gerard Ardesch și amicii lor Rob Overman și Robert Rutten din grupul olandez Brava. Prima țară confirmata in care va fi distribuit canalul este bineinteles Olanda.

Festival 4K este prima stație din lume care transmite non-stop emisiuni native 4K Ultra HD cu sunet Dolby Digital.

"Veti putea viziona cele mai remarcabile, colorate și spectaculoase festivaluri, concerte și producții de teatru", au precizat inițiatorii proiectului, care au explicat că se va pune accentul pe furnizarea celor mai bune spectacole muzicale pop, rock, jazz, de dans, de circ modern, spectacole de operă sau sustinute pe stadioane, pentru o audiență la nivel mondial.

Festival 4K va transmite numai continut 4K Ultra HD, la rezoluție de 4320 x 2160 pixeli.

Chiar daca nu este inca preluat de operatori, deja există programe în acest moment, în blocuri de câte șase ore, care se repeta 24 de ore.

Televiziunea va extinde în 2016 blocurile de programe la 12 ore. În cele din urmă, din 2017 va exista program unic de 24 de ore.

Festival 4K este facilitat tehnic de firma Overijssel Steenwijk Basmedia. Jur Bron și Gerard Ardesch sunt, de asemenea, proprietarii canalelor Tv Oranje și Schlager Tv din Olanda.

Prin satelit, Festival 4K nu este emis deocamdată și nici nu există informații oficiale privind distribuția printr-o astfel de modalitate.


Niciun comentariu despre subiectul „Festival 4K, o nouă televiziune Ultra HD”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile