sâmbătă, 4 aprilie 2015

LG a confirmat că toată gama sa de televizoare din 2015 este compatibilă DVB-T2. Care sunt diferențele dintre DVB-T2 și DVB-T ?

Conform LG Romania, "toată gama de TV LG 2015 este aliniată standardului nou de transmisie respectând normele DVB-T2. (...). Standardul de transmisie ce va fi implementat ( nr: în România ) este DVB-T2" ( dovada o gasiti de exemplu la caracterisiticile unui model de AICI).

De asemenea, conform LG Spania, compania a introdus pe piata inca din anul 2012 unele modele de televizoare cu tunere DVB-T2, noul standard pentru televiziunea digitala terestra. Compania precizeaza ca toate modelele sale de televizoare a caror denumire completa se incheie cu litera "V" sunt compatibile DVB-T2. Bineinteles, pot exista si alte modele de la LG care au DVB-T2, dar numai pentru modelele 2015 ( iar pentru cele mai vechi de 2015, daca au macar V la final in denumire ) am gasit confirmarea oficiala generalizată a prezenței tunerului DVB-T2.

Care sunt diferențele dintre DVB-T2 și DVB-T ?

DVB-T2 este abrevierea pentru "Digital Video Broadcasting – Second Generation Terrestrial", fiind extinderea standardului de televiziune DVB-T, lansat de consorțiul DVB, conceput pentru transmiterea televiziunii digitale terestre. DVB a fost standardizat de ETSI. Acest sistem transmite comprimat audio digital, video, precum și alte date "physical layer pipes" (PLP-uri), utilizand modularea OFD, concomitent cu comprimarea și intercalarea. Rata de biți oferita este mai mare, comparativ cu predecesorul său DVB-T, noul sistem fiind mai adecvat si pentru transmisia terestră a semnalelor HDTV.

Televizoarele cu tuner compatibil doar DVB-T nu vor putea receptiona transmisiile terestre digitale DVB-T2, din cauza că DVB-T2 utilizează anumite caracteristici pe care DVB-T nu le include:

- DVB-T2 permite Multiple Transport Stream si Generic Stream Encapsulation (GSE) ( DVB-T are doar un singur Transport Stream)
- DVB-T2 utilizeaza comprimare si modulatie variabile, iar DVB-T comprimare si modulatie constante.
- DVB-T2 utilizeaza tranformare matematică discretă Fourier (DFT) de 1k, 4k, 16k, 32k, pe lângă 2k si 8k ( DVB-T utilizeaza doar ultimele doua valori DFT ).
- DVB-T2 are densitatea modelelor pilot intermitente de verificare a calitatii semnalului personalizabilă la 1%, 2%, 4%, 8% din total si reprezinta ca medie 0,35% din total ( la DVB-T este fixa la 8% si reprezinta ca medie 2.6% din total).
- La DVB-T2, Forward Error Correction ( FEC ) functioneaza pe baza algortmilor Low-density parity-check si BCH ( DVB-T functioneaza pe baza algoritmilor de corectie a erorilor Convolutional Coding si Reed Solomon )
- DVB-T2 utilizeaza si FEC 3/5 si 4/5, pe lângă 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8 ( DVB-T nu are disponibile primele două valori FEC ).
- Desi ambele sisteme utilizeaza moduatie OFDM, DVB-T2 utilizeaza si schema de modulatie 256QAM, pe lângă QPSK, 16QAM, 64QAM ( DVB-T nu are schemă de modulatie 256QAM ).


8 comentarii despre subiectul „LG a confirmat că toată gama sa de televizoare din 2015 este compatibilă DVB-T2. Care sunt diferențele dintre DVB-T2 și DVB-T ?”:
Anonim

buna. unde trebuie sa ma uit daca televizorul meu LG are "Digital Video Broadcasting – Second Generation Terrestrial 2" adica DVB-T2. multumesc

Anonim

Te uiti daca ai la finalul modelului litera V, iar daca nu ai , nu e DVB-T2.

Anonim

Daca am LG 47 INCH CINEMA 3D SMART TV 47LA620S si are
DVB-T, DVB-C, DVB-S2 , cum trec la DVB-T2 ? Ajutor va rog !

Anonim

Pai ai de ales intre:

1. Alt televizor cu tuner DVB-T2.

SAU

2. Receiver separat cu tuner DVB-T2, varianta mult mai ieftina.

Anonim

Tot ce are V și U la sfârșitul codului produsului este echipat cu dvb-t2. Este corect ca în România majoritatea sunt cu V dar poate apar și cele cu U și atunci e bine sa știm

Anonim

5 aprilie 2015, 20:25 Daca am LG 47 INCH CINEMA 3D SMART TV 47LA620S si are
DVB-T, DVB-C, DVB-S2 , cum trec la DVB-T2 ? Ajutor va rog !

am acelas model de tv teste facute la sibiu functioneaza perfect tvr hd tvr 2 ;

dany

Nu induce in eroare ! TVR HD si TVR 2 sunt transmise in Sibiu prin DVB-T, deci NU sunt transmise prin DVB-T2. Viitorul sistem de transmisie digitala terestra din Romania este DVB-T2, iar DVB-T nu va mai exista. Omul intreba daca are DVB-T2, tu ii aduci confirmari ca ar avea DVB-T ! Televizoarele cu DVB-T nu vor receptiona DVB-T2.

Roxana

Nu inteleg de ce se framanta atata lume cu DVB-T2 ca oricum compania de cablu iti va da in custodie un receiver.

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Top 10 articole în ultima lună

Operatori tv și de telecomunicații din România

AKTA (81) Digi (562) Focus Sat (259) FREESAT (25) iNES (26) Nextgen (85) Orange (231) Telekom (313) UPC (280) Vodafone (87)