miercuri, 15 aprilie 2015

Nokia - Alcatel Lucent, o tranzacție de 15,6 miliarde euro

Nokia și Alcatel-Lucent au anunțat astăzi intenția de combina cele doua companii. Acestea au incheiat un memorandum, prin care Nokia va face o ofertă pentru toate valorile mobiliare de capital ale Alcatel-Lucent. Valoarea tranzacției Nokia  - Alcatel Lucent este de 15,6 miliarde de euro.

Dupa ce a vandut divizia de telefoane mobile catre Microsoft, Nokia isi astfel schimba strategia, pentru a fi un concurent mai puternic pe piata furnizorilor de echipamente de retea, "o companie lider in inovația tehnologica și in oferirea de servicii de ultimă generație, pentru o lume conectată IP", concurând cu liderul de piață Ericsson, dar si impotriva unor companii din China ( de exemplu Huawei).

Consiliile de administrație ale celor companii a aprobat deja termenii tranzacției, care este de așteptat sa se finalizeze în prima jumătate a anului 2016. Tranzacția propusă este supusă aprobării acționarilor Nokia, finalizarea consultărilor din lucrarile consiliului fiind la fel de importante ca primirea aprobarilor de la autoritatiile de reglementare in domeniu.


Niciun comentariu despre subiectul „Nokia - Alcatel Lucent, o tranzacție de 15,6 miliarde euro ”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile