miercuri, 15 aprilie 2015

Televiziunea clasică și adaptarea la consumul media online

TV Connect, evenimentul divertismentului conectat, a dezvăluit rezultatele studiului Connected 100, care arată că serviciile video bazate pe transfer de date vor ajuta la dezvoltarea experienței consumatorului și vor deschide calea pentru publicitatea TV programată. Sunt de asemenea de așteptat servicii video care vor permite utilizatorilor finali să publice conținut generat de utilizator, ce va deveni o parte integrantă a ofertei de conținut, consumatorii acționand si în calitate de editori.

Cercetarea Connected 100 este un studiu global care permite actorilor cheie din piața de televiziune și mass-media sa schimbe opinii cu privire la viitorul industriei de divertisment conectat.

Sondajul arată că tehnologiile 4K Ultra HD (77,5% dintre respondenti), televiziunea online (70 %) si serviciile video la cerere (87,5%) vor rămâne principalele motoare ale inovării divertismentului, în timp ce televiziunea clasică liniara (pentru al carui viitor inovativ au votat doar 7,5%) va pierde teren.

"Toate aceste evoluții sunt legate de posibilitatea consumatorilor de a acccesa conținut de pe orice platformă și de a interacționa cu acesta, iar personalizarea va permite utilizatorilor finali să creeze propriul lor program tv, indepartandu-se de difuzarea liniara. În același timp, conținutul generat de utilizator obligă industria sa redefineasca din nou ceea ce înseamnă televizor, să-și reconsidere modelele de afaceri și modul în care își va desfasura activitatea in viitor."

Potrivit șui Dave Alpert, vicepreședinte de operațiuni și CTO la HBO Europa, obtinerea de timpi de răspuns eficienți reprezintă principala provocare pe care industria de conținut trebuie să o depășească în anul 2015: "Vechea tradiție s-a schimbat, iar cauza schimbării este distribuția digitală. În acest an vom viziona simultan in intreaga lume diverse premiere ale unor productii video. Pentru a realiza acest lucru, radiodifuzorii trebuie să proceseze mai multe materiale in scurt timp, transferurile de fișiere trebuie să aiba loc rapid, iar fluxurile de lucru trebuie să fie puse mai eficient în aplicare, pentru a oferi simultan in intreaga lume un nou episod sau o noua emisiune."

Ed Barton de la Ovum, a adăugat: "Serviciile de televiziune au fost în mod tradițional vândute gospodăriilor, în timp ce serviciile de streaming tind să fie orientate catre individ. Acest lucru generează potențiale venituri suplimentare, atât pentru serviciile de streaming, cat și pentru partenerii lor de conținut, precum și oferirea de oportunități suplimentare, prin publicitate mai bine orientată. Noua eră a tehnologiei divertismentului promite să ofere mai multe instrumente pentru telespectator, pentru a controla experiența de vizionare, deosebit de relevantă in special pentru publicul mai tânăr, ce tinde să fie mai activ cu privire la consumul mass-media. Va fi interesant de văzut cat de capabila va fi televiziunea clasica sa lanseze servicii de streaming direct catre consumator".


Niciun comentariu despre subiectul „Televiziunea clasică și adaptarea la consumul media online”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile