marți, 5 mai 2015

Microsoft nu reușeste să înregistreze în UE marca Skype, din cauza asemănării cu denumirea radiodifuzorului Sky

Microsoft nu reuseste sa inregistreze in Uniunea Europana marca binecunoscutului software de chat video Skype, din cauza unui tribunal din UE care a decis că numele este atât de asemănător cu cel al radiodifuzorului Sky, incat publicul ar putea face cofuzii intre cele două denumiri. Hotărârea împiedică Microsoft nu doar să înregistreze marca Skype, ci si logo-ul software-ului de chat. Compania americană intenționează să facă apel împotriva deciziei.

Judecătorii de la Tribunalul Uniunii Europene au declarat: "Conceptual, elementul figurativ nu transmite nici un concept, cu excepția unui nor. Însă acesta crește și mai mult riscul de confuzie, cuvantul "Sky" ( nr: cer ) fiind recunoscut în elementul verbal "Skype", iar cum norii se găsesc pe cer, Skype poate fi ușor asociat cu cuvântul "Sky".

Sky a contestat prima cerere de inregistrare a mărcii Skype înainte ca serviciul de video chat să fie cumpărat de Microsoft. Ulterior, Microsoft a contestat hotărârea Oficiului Uniunii Europene de armonizare a piețelor interne, care în urma unei plângeri a radiodifuzorului, hotârâse că brandul Skype era prea similar cu Sky pentru a înregistra marca Skype la nivelul UE.

Aceasta nu este prima confruntare juridică între cele două companii. În 2014, Microsoft a schimbat numele serviciului de stocare in-cloud din SkyDrive în OneDrive, după ce Înalta Curte din Londra a decis că drepturile marcii Sky au fost încălcate.

Cu toate acestea, un purtator de cuvant al Microsoft a declarat că nu se confruntă din nou cu perspectiva unui alte redenumiri a unui produs: "Cazul nu a fost o provocare legală impotriva utilizarii mărcii Skype, ci a fost numai împotriva înregistrării. Suntem încrezători că nu există o confuzie între aceste mărci și servicii și vom face apel. Oricum, această decizie nu ne obligă să modificam denumirea produsului în nici un fel", a declarat compania Microsoft pentru BBC News.


Niciun comentariu despre subiectul „Microsoft nu reușeste să înregistreze în UE marca Skype, din cauza asemănării cu denumirea radiodifuzorului Sky”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile