joi, 18 iunie 2015

Asociația pentru Comunicații Digitale şi Grayling România lansează portalul tvdigitala.ro

Asociația pentru Comunicații Digitale (ACD), cu sprijinul companiei de consultanță în business și comunicare Grayling România, anunță lansarea tvdigitala.ro, o sursa completă de informații referitoare la televiziunea digitală în Romania. Portalul va fi principala sursă de informaţii la zi despre procesul de tranziție la televiziunea digitală terestră în România, dar și despre evoluția televiziunii digitale indiferent de platforma de transmisie, precizează ACD si Grayling într-un comunicat remis către HD Satelit.

“Portalul tvdigitala.ro adună absolut toate informațiile relevante referitoare la trecerea la televiziunea digitală terestră. Dar nu numai atât: vrem ca acesta să fie punctul de pornire în informare al tuturor telespectatorilor afectați de acest pas tehnologic. Televiziunea digitală este o oportunitate pentru companiile din industrie și un beneficiu pentru consumatori, pentru că oferă posibilitatea dezvoltării unor noi servicii, care vor schimba complet modul în care privim televiziunea,” a declarat Mihai Constantin, Președintele ACD. „Mă bucur să-i avem parteneri în acest proiect pe prietenii de la Grayling, probabil cei mai buni experți în promovarea tehnologiilor digitale,”a adăugat Constantin.
Portalul are două mari secțiuni, una dedicată telespectatorilor – principalii beneficiari ai acestei transformări a modului de recepție a programelor TV – iar cealaltă direct operatorilor și jucătorilor din industria de echipamente profesionale dedicate transmisiei și recepției TV.

Telespectatorii vor putea găsi pe www.tvdigitala.ro toate informațiile referitoare tranziția de la analog la digital, de la descrierea procesului și a echipamentelor necesare, până la oferta de programe disponibile în format digital. Portalul va oferi posibilitatea verificării disponibilităţii serviciului digital terestru la nivelul oricărui județ și localitate din țară, în funcție de dezvoltarea retelei digitale terestre, în conformitate cu strategia Guvernului României de implementare a televiziunii digitale terestre în teritoriu. De asemenea, portalul conține informații despre platformele alternative de recepție TV în format digital, de la tradiționalul cablu și transmisiunea prin intermediul satelitului, până la tv prin protocol IP (Internet Protocol Television) și platforme de VoD (Video on Demand).
Tot în secțiunea dedicată telespectatorilor este prezent un index al celor mai importanți producători de televizoare care comercializează pe piața locală modele compatibile cu standardul digital terestru DVB-T2, implementat în România.

Secțiunea dedicată industriei conține date despre operatorii de cablu și satelit prezenți în România, informații actualizate despre licitațiile de atribuire a multiplexelor digitale terestre organizate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii precum și o secțiune referitoare la cadrul legislativ care reglementează acest sector economic. Trecerea la televiziunea digitală terestră va fi finalizata, la nivelul întregii ţări la 31 decembrie 2016, conform ultimelor reglementări legislative.


Despre Asociația pentru Comunicații Digitale

Înfiinţată în 2009, Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale este formată din radiodifuzori, operatori de satelit, lideri în domeniul internetului, companii de telecomunicaţii şi furnizori de tehnologie şi soluţii care îşi propun să dezbată şi să configureze agenda naţională privind televiziunea digitală prin conferinţe, seminarii şi expoziţii de nivel înalt. ACD este forumul care permite industriei de profil şi autorităţilor de reglementare să discute şi să facă schimb de idei în folosul economiei româneşti şi a consumatorilor români. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm accesaţi www.acdro.ro


Despre Grayling

Grayling este una dintre cele mai mari agenții de consultanță în comunicare la nivel global, fondată în anul 1981 cu scopul de a furniza strategii de comunicare în Marketing Digital, Relații Publice, Relații Guvernamentale şi Relațiile cu Investitorii. Grayling are birouri în 57 de locaţii din 28 de ţări din Europa, America de Nord, Orientul Mijlociu şi Asia. Compania oferă servicii în sectoare precum Public & Guvernamental, Energie, Mediu & Durabilitate, Sănătate, Tehnologie, Consumer, Financiar, Transport & Logistică.

În România, Grayling este unul dintre liderii pieţei de consultanţă în business şi comunicare, oferind servicii integrate de relații guvernamentale, afaceri publice și relaţii publice unor corporații și organizații de renume pe plan internaţional și local din domenii precum servicii financiare, telecomunicaţii, industrie şi energie, consumer brands, sănătate.

Grayling este parte a grupului internaţional de consultanţă Huntsworth plc, (www.huntsworth.com). Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm accesaţi www.grayling.comTop 5 articole în ultimele 7 zile