luni, 8 iunie 2015

Previzualizarea televiziunii 4K FunBox UHD, receptionabilă prin satelit în România

Operatorul SPI International și radiodifuzorul german Anixe au inceput sa transmita necriptat, prin satelitul Hot Bird 13C de la pozitia orbitala 13 grade Est, previzualizarea viitorului canal 4K FunBox UHD, care se va lansa în această toamnă, prin acelasi satelit.

Canalul este transmis prin frecventa televiziunii demonstrative Hotbird 4K1 , lansată in luna mai a anului 2014, fiind difuzată la 50 de cadre pe secundă, cu adâncime de culoare de 10 biți, codec HEVC.

Ca parte a colaborarii, Anixe a oferit 15 minute de continut exclusiv Ultra HD, inclusiv imagini din programe documentare si life-style, din emisiuni de bucătărie și producții în aer liber.

Conținutul este destinat pentru prezentare la conferința ANGA COM din Köln, din această săptămână.

Din toamna, 4K FunBox UHD va fi disponibil prin intermediul operatorilor de cablu și a rețelelor tv prin protocol IP, precum si prin DTH, în piețe importante de televiziune unde exista semnal de la satelitii Hot Bird.

"Telespectatorii 4K FunBox UHD vor experimenta mai multe nuanțe de gri, mai multe cadre pe secunda, o dinamica excepționala a contrastului și o gama de culori extinsa", a declarat Berk Uziyel de la SPI International, director executiv al Filmbox International.

Uziyel a precizat ca viitorul canal va transmite în Ultra HD documentare despre natura, filmari ale orizontului din diverse orase americane, precum și imagini din orașe asiatice, filmate noaptea: "Vom adauga ulterior programe sportive și evenimente muzicale, toate în calitate 4K", a mai precizat reprezentantul SPI International.

Parametrii de receptie sunt: Hot Bird 13 de la pozitia orbitala 13 grade Est, frecventa 11296, polarizare orizontala, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2 / 8PSK, necriptat (FTA).

Receptia se poate realiza in Romania ( prin frecventa de mai sus ) cu antena de satelit orientata catre satelitul mentionat si conectata fie la un televizor 4K cu tuner de satelit DVB-S2 incorporat, fie la un tuner DVB-S2 pentru PC ( utilizand un player DVB precum ProgDVB si altele, cu codec HEVC instalat ), fie la un receptor HD ( DVB-S2) ce are interfata web si capacitatea de a face streaming la canal in reteaua locala, in acest ultim caz fluxul fiind deschis pe un PC cu Media Player Classic ( tutorial AICI ).

UPDATE 3 septembrie 2015: Televiziunea Funbox 4K este deja in teste prin satelit. Detalii gasiti AICI. Dupa finalizarea testelor, in anul 2016, televiziunea va fi criptata.

UPDATE 29 octombrie 2016: Televiziunea Funbox 4K, difuzată prin satelitul Hotbird 13B de la 13 grade Est, a fost criptată temporar în data de 28 octombrie 2016, în sistemul Viaccess 5.0. Dar de a doua zi, din 29 octombrie 2016, este din nou necriptată. Probabil se fac teste de criptare a transmisiei.


Niciun comentariu despre subiectul „Previzualizarea televiziunii 4K FunBox UHD, receptionabilă prin satelit în România”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile