vineri, 20 noiembrie 2015

Consum triplu de energie la televizoarele 4K Ultra HD ?

Toti cei interesati știu deja că este mult mai costisitoare achizitia unui televizor 4K Ultra HD decat cumpararea unuia Full HD. Insa un grup de cercetare din SUA atenționează că pot exista costuri semnificativ mai mari decât cred telespectatorii.


Subiectul a fost scos in evidență ca urmare a unui proiect de lege a energiei electrice in locuinte: National Resources Defense Council (NRDC) din SUA a precizat într-un raport detaliat, cu privire la impactul adoptării tehnologiei UHD, că televizoarele 4K vor consuma in SUA energie electrică de inca 1 miliard de dolari anual.

Raportul arată că înlocuirea televizoarelor Full HD cu diagonala 36 inch cu altele cu diagonala ecranului de 50 inch sau modele mai mari va avea un impact direct asupra facturilor de energie electrică.

"Nu numai că televizoarele UHD de astăzi consumă în medie de trei ori mai multă energie decât televizoarele Full HD pe care le vor înlocui, dar există o gamă foarte diferențiată în eficiența energetica a modelelor de televizoare UHD de pe piață. Am gasit o diferențe de aproape trei ori in consumul de energie între cele mai eficiente televizoare UHD in reducerea consumului de energie si cele mai ineficiente. Exista totusi unele modele de televizoare 4K care au acelasi consum energetic sau foarte putin mai mare decât televizoarele Full HD, dovedind astfel că există deja tehnologia pentru a reduce risipa de energie inutila a acestor televizoare cu diagonală mare", a precizat cercetatorul senior Noe Horowitz , director al Centrului NRDC pentru eficiența energetică.

Studiul NRDC arata că în SUA sunt utilizate în prezent aproximativ 300 milioane de televizoare, iar schimbarea acestora cu televizoare 4K ar însemna echivalentul unui consum suplimentar de 8 miliarde de kilowați / oră, care este egal cu de trei ori energie electrică pe care o consumă toate casele din San Francisco într-un an. Cel mai puțin eficient model de televizor UHD consumă energie cat un un frigider nou.

Daca se adauga si tehnologia High Dynamic Range (HDR), care va fi prezentă pe multe televizoare 4K, factura de energie crește din nou.

"Noul High Dynamic Range pentru televizoare, sau HDR ar putea crește în mod semnificativ consumul de energie la nivel național. Testele noastre au aratat că la redarea unui film in versiune HDR se consuma cu 47% mai multa energie decat pentru acelasi titlu in format 4K fara HDR", se mai precizeaza in raport.


3 comentarii despre subiectul „Consum triplu de energie la televizoarele 4K Ultra HD ?”:
Anonim

Cu toate clasele de energie care chipurile protejeaza planeta acum vin 4K si tripleaza consumul

Anonim

Da, dar nu toate televizoarele 4K. Vezi ca scrie ca unele consuma tot ca si cele Full HD, iar altele consuma probabil chiar de 6 ori mai mult, ca sa rezulte media de 3 ori mai mult. Ideea e sa studiem si consumul cand cumparam un televizor un 4K in viitor.

Anonim

Vad ca corbesc de cele de la 50" in sus.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile