luni, 28 decembrie 2015

DVB-T2 în Republica Moldova: multiplexul național B

ÎS „Radiocomunicaţii” din Republica Moldova a comunicat oficial că a primit încă o licenţă de utilizare a frecvenţelor/canalelor radio în banda 470-694 MHz pentru televiziune digitala terestra cu acoperire naţională, multiplexul național B. ANRCETI a eliberat licenţa respectivă prin încredinţare directă, cu titlu gratuit, pe un termen de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii acesteia. Transmisiile vor fi efectuate în DVB-T2.

Licenţa eliberată către ÎS „Radiocomunicaţii” atestă dreptul titularului acesteia de a utiliza în mod exclusiv în zonele de alocare, în vederea operării unui multiplex de televiziune digitală terestră ( multiplexul național B) "frecvenţele radio cuprinse de 6 canale radio decimetrice a câte 8 MHz fiecare în banda de frecvențe ultra înalte (UHF) de 470-694 MHz".

Titularul licentei are obligaţia să asigure funcționarea emițătoarelor în fiecare din zonele de alocare, astfel încât să asigure, până la finele anului 2016, rata de acoperire a teritoriului şi populaţiei Republica Moldova cu semnal radio în proporţie de 65% şi, respectiv, 95%, iar până la finele anului 2017 aceste rate urmează să crească până la 70% şi, respectiv, la 99%.

Prima licență de acest gen (utilizarea frecvenţelor/canalelor radio în banda 470-694 MHz, multiplexul A) a fost eliberată de către ANRCETI în aceleași condiții, către ÎS „Radiocomunicaţii”, pe 17 iunie 2015.

Aceasta etapa face parte din Programul privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală, aprobat prin Hotărârea Guvernului care stabileşte că ANRCETI va elibera prin încredințare directă catre ÎS „Radiocomunicaţii”, cu titlu gratuit, licenţe de utilizare a frecvenţelor/canalelor TV pentru crearea a două multiplexuri digitale cu acoperire naţională (multiplexurile A și B) în vederea asigurării preluării şi difuzării, pe bază contractuală, a serviciilor de programe TV ale titularilor licențelor de emisie și autorizațiilor de retransmisie, eliberate de către Consiliul Coordonator al Audiovizualului.


Niciun comentariu despre subiectul „DVB-T2 în Republica Moldova: multiplexul național B”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile