joi, 10 decembrie 2015

SES susține dezvoltarea tehnologiei și ecosistemului Ultra HD

SES salută pașii importanți și eforturile continue înspre adoptarea accelerată a tehnologiei Ultra HD – cunoscută și sub numele de 4K – de către consumatori, producători de conținut și întreaga industrie de profil, anunță compania intr-un comunicat remis către HD Satelit.

Tehnologia inovatoare care oferă rezoluție și acuratețe a imaginii de patru ori mai clară decât standardul HD câștigă din ce în ce mai mult teren, în special în Europa, America de Nord și Asia. Acest lucru se datorează, în mod special, primelor canale 4K lansate. La nivel global, în ultimele câteva luni, SES a anunțat lansarea mai multor canale comerciale în format 4K care fac din SES cel mai important jucător și promotor al acestei noi tehnologii.

La nivel mondial, în ultima perioadă SES a anunțat lansarea a mai multor canale Ultra HD transmise de pe diferiți sateliți ai companiei, de exemplu:

 - High 4K TV este transmis prin satelitul SES-3, în America de Nord. Canalul oferă o gamă largă de emisiuni difuzate non-stop, de la filme Ultra HD și emisiuni TV, la transmisii sportive și filme documentare

- Canalul Ultra HD al NASA transmis, în America de Nord tot de sateliții SES a fost lansat după data de 1 noiembrie odată cu terminarea testelor preliminare

- TERN este un canal liber la retransmisie. Este disponibil exclusiv pentru telespectatorii europeni pe satelitul ASTRA 19.2 grade est și emite atât HD cât și Ultra HD

- Fashion 4K, ajunge în peste 116 milioane locuințe din Europa, prin poziția orbitală SES la 19,2 grade est. Canalul este prezent și pe piața din America de Nord și America de Sud sub marca Fashion One 4K. A avut prima emisie Ultra HD pe 1 septembrie, poate fi recepționat de 100 de milioane de gospodării din America de Nord, de pe satelitul SES 3. In America de Sud satelitul NSS-806 transmite către 23 de milioane de gospodării.

- Pearl.tv, canalul german de cumpărături este produs și transmis în Ultra HD.

Vectorii care promovează evoluția 4K, cum ar fi cererea, disponibilitatea echipamentelor 4K, conținutul și tehnicile de transmisie – creează premisele unei adopții mai rapide a acestei tehnologii.

„Transmisii demo, conținut original, standarde high-tech, dispozitive sau infrastructura de livrare sunt componente ale ecosistemului care facilitează dezvoltarea Ultra HD. Elementele care promovează evoluția Ultra HD se consolidează reciproc pentru a genera rezultate din ce în ce mai bune în domeniu și pe piețele de consum. Sateliții sunt o platformă nativă pentru transmiterea de conținut 4K, datorită disponibilității lățimii de bandă și ariei extinse de acoperire, care include țări și chiar întregi continente,” a declarat Mihai Ursoi, Country Manager SES Astra România.



Despre SES

SES (NYSE Euronext Paris și Bursa de Valori din Luxemburg: SESG) este principalul operator de sateliți din lume, cu o flotă de peste 50 de sateliți geostaționari. Compania oferă servicii de comunicații prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de conținut și servicii de internet, operatorilor de rețele mobile și fixe, precum și organizațiilor comerciale și guvernamentale din întreaga lume.

SES înseamnă relații de afaceri de lungă durată, servicii de înaltă calitate și excelență în industria de radiodifuziune. SES dispune de echipe regionale multiculturale în întreaga lume care colaborează strâns cu clienții, astfel încât să poată răspunde cerințelor lor specifice privind serviciile și lățimea de bandă a sateliților.

SES deține o participație O3b Networks, o rețea de sateliți de ultimă generație care îmbină acoperirea largă a sateliților cu viteza conexiunilor prin fibră.

Pentru informații suplimentare, vizitați: www.ses.com


2 comentarii despre subiectul „SES susține dezvoltarea tehnologiei și ecosistemului Ultra HD”:
Anonim

Oare cu televizorul meu opera,pot viziona programe 4K? Full HD vad ca merge!

Anonim

Depinde ce model. Daca are tuner DVB-S2, rezolutie 4K Ultra HD si codec HECV 10 bits, atunci poate receptiona si reda canale 4K de pe satelit. Daca lipseste una dintre cele trei conditii de mai sus, nu poate.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile