marți, 16 februarie 2016

Fuziune Vodafone - Liberty Global în Olanda

Dupa multe luni de speculații și după confirmarea recentă că au inceput negocieri de fuziune, Liberty Global ( compania care detine UPC ) și Vodafone au confirmat că vor fuziona operațiunile lor din Olanda într-o societate mixtă 50%-50%, dând nastere unui furnizor național de comunicații, cu oferte complementare din întreaga zona de servicii video, de internet in bandă largă, telefonie mobilă și B2B ( Business-to-business ).

Conform lui Vittorio Colao ( director executiv la Vodafone Group ), fuziunea creează un puternic și competitiv jucător in comunicatiile integrate, care va investi în infrastructură digitală, servicii de divertisment pentru clientii casnici, dar și in aplicații de productivitate pentru piata olandeză, oamenii de afaceri și clienții din sectorul public. Rețeaua de internet in bandă largă prin fibra optică a Ziggo, impreuna cu operațiunile de telefonie mobilă ale Vodafone vor crea un competitor puternic integrat pe piața olandeză, oferind beneficii semnificative pentru consumatori, întreprinderi și sectorul public, prin investiții în infrastructură digitală și prin imbunatatirea experienței clienților: "Împreună vom fi un concurent puternic în Olanda, cu beneficii pentru clienții ambelor companii și pentru piață ca un întreg. Această tranzacție marchează o continuare a strategie de convergență a Vodafone și așteptăm cu nerăbdare ca parteneriatul cu Liberty Global sa creeze un furnizor integrat, cu servicii într-una din principalele noastre piețe europene ".

Mike Fries, directorul executiv al Liberty Global, a spus, "Această fuziune puternică dintre cele mai bune rețele fixe și mobile din Olanda va aduce beneficii enorme pentru consumatorii olandezi și pentru întreprinderi. În intreaga Europa, Liberty raspunde cererii în creștere pentru viteză ultra-rapidă în bandă largă, pentru cele mai bune platforme TV digitale sau aplicații, precum și pentru conectivitate wireless 4G. In scurt timp, clienții Ziggo și Vodafone din Olanda va fi în vârful acestei noi lumi digitale. Suntem extrem de încântați de parteneriatul nostru cu Vodafone. Așteptăm cu nerăbdare să colaboram, pentru a dezvolta servicii convergente de ultimă oră pentru piața olandeză."

Noul joint-venture va opera sub mărcile abelor companii ( Vodafone și Ziggo ) și va reprezenta un furnizor la nivel național de comunicații integrate, cu peste 15 de milioane de unități generatoare de venituri, dintre care 4,2 milioane sunt servicii video, 3,2 milioane sunt servicii de internet de mare viteză în bandă largă, 2,6 milioane sunt servicii de telefonie fixă ​​și 5,3 milioane de telefonia mobilă.

Prin combinarea suitei Ziggo cu Horizon TV, cu internetul la 200 Mbps la nivel național în bandă largă fixă, cu rețele Wi-Fi extinse, împreună cu oferta mobila Vodafone, lider de piata in zona de date 4G din Olanda, consumatorii olandezi se vor bucura de o experiență de înaltă calitate, cu conectivitate superioară, dar și de divertisment, atât în casă, cât și în afara locuintei.

Tranzacția este supusă aprobării prealabile de reglementare. Liberty Global și Vodafone au desfășurat deja activitățile prealabile necesare și vor solicita în mod oficial aprobarea în timp util din partea Comisiei Europene. Liberty Global și Vodafone anticipează că finalizarea procedurilor va avea loc spre sfârșitul anului 2016. Tranzacția nu este supusă aprobării din partea acționariatului Vodafone sau al Liberty Global .

Expertii economici considera ca fuziunea este extrem de utila și are sens. Vodafone nu a făcut progrese semnificative în piața de consum fix, ​​iar Liberty Global este nevoită să ofere servicii de telefonie mobilă. Un beneficiu evident al acestui joint-venture este abilitatea de a lansa mult mai rapid diverse servicii. Conform lui Paolo Pescatore, Director Multiplay si Media la CCS Insight, "cele două companii vor incerca sa reproducă o astfel de abordare si în alte piețe."

UPDATE 9 mai 2018: Vodafone a confirmat printr-un comunicat de presă achiziția UPC România. DTH-ul Focus Sat nu este inclus în tranzacție. Mai multe detalii găsiți AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Fuziune Vodafone - Liberty Global în Olanda”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile