miercuri, 9 martie 2016

Cinethronix, prima televiziune de documentar românesc, a obținut licență de emisie

CNA a acordat societăţii comerciale Cinethronix Television Production SRL din Constanţa licenta de emisie prin cablu tv pentru televiziunea Cinethronix, dedicata filmului documentar românesc, care va fi distribuită peste cateva luni in rețele din Bucureşti, Ilfov, Dâmboviţa, Teleorman, Constanţa, Buzău şi Ialomiţa, dar si in localitati din Bulgaria. Televiziunea va avea ca sursa de finantare vanzarea productiilor sale ( inclusiv pe DVD-uri ), publicitatea ( inclusiv colaborare cu agenţii de publicitate din statele vecine ) si posibil chiar accesarea de fonduri din anul 2017.

Cinethronix Television Production nu detine alte licente audiovizuale si produce filme documentare, dar si eseuri cinematografice, precum si emisiuni cu specific formativ, reportaje, interviuri si multe altele. De asemenea, realizeaza overlayere si elemente de grafica 2D si 3D, coloana sonora si ilustratii muzicale, iar productiile sunt si au fost transmise de zeci de televiziuni locale, regionale sau cu acoperire natională din țara noastra ( inclusiv B1 TV, Naşul TV, Neptun TV sau Travel Mix Tv ), fiind disponibile în format AVI PAL 720/576, aspect 4:3, cu sonor CCIR 48.000 Khz.

Dintre cele 107 titluri ( cumulând 203 episoade) amintim "Omul care l-a văzut pe Dumnezeu" ( Premiul pentru Film Document la Gala Premiilor APTR 2007), "Valea plângerii" ( Premiul pentru Producator Independent la Gala Premiilor APTR 2001), "Maria Tănase, fata din livada cu duzi" ( nominalizare la Categoria Documentar de Arta la Gala Premiilor APTR 2002), "Misterul plăcuțelor de la Sinaia" ( Premiul Special al Juriului la Gala Premiilor APTR 2008 ), "Testamentul lui Brâncuși" - 3 episoade ( Premiul pentru Film de Autor la Gala Premiilor APTR 2014 ), "Imperatorul Traian", "Regele Burebista", ""Regele Decebal", "Gladiatorii daci de la Colosseum", "Knossos, palatul zeilor", "Masa tăcerii", "Sarmisegetusa", "Blindatele de pe Dunăre" si multe altele. Casa de productie realizeaza zeci de documnetare in fiecare luna, avand colaborari inclusiv cu producatori independenti si freelanceri, in echipa fiind inclusi si jurnalisti si operatori locali.

Websiteul Cinethronix îl găsiti AICI.

UPDATE 15 iunie 2016: Cinethronix va începe emisia în data de 20 iunie 2016. Detalii găsiți AICI.


Un comentariu despre subiectul „Cinethronix, prima televiziune de documentar românesc, a obținut licență de emisie”:
Anonim

CNA a aprobat azi decizia de autorizare a studioului din Constanţa pentru televiziunea Cinethronix cu difuzare prin cablu, care va putea începe să emită în Bucureşti, în zona de sud-est a României şi în Bulgaria, potrivit licenţei acordate.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile