vineri, 11 martie 2016

DTH-ul Orange Franța mută complet emisia de pe satelitii Eutelsat pe Astra 19,2 Est

Serviciul DTH al Orange Franta a anuntat ca se mută de pe satelitii Eutelsat 5WA (AB3) și Eutelsat Hotbird 13 Est, unde emisia canalele operatorului francez va fi oprita treptat în perioada mai 2016 - decembrie 2016 ( nu sunt afectati clientii care receptioneaza serviciul prin satelitii Astra). Abonatii vor fi notificati prin email cu privire la evoluția acestei operațiuni.

Orange Franta a prezentat intr-o pagina dedicata procedura de reorientare a antenei pe satelitul Astra de la 19,2 grade Est ( prin care va continua distributia serviciilor acestui DTH ) si modalitatea de scanare a frecventelor 10744 Mhz, 12207 Mhz si 12441 Mhz.

Orange Franța recomanda clientilor sa apeleze la serviciilor unui instalator de antene, oferind si numere de telefon pentru a contacta tehnicieni specializati in receptia satelit, in acest caz abonatul primind o compensatie de 60 euro, valabila pentru reorietarea antenei de catre un instalator până pe 4 ianuarie 2017, daca va fi completat si trimis un formular dedicat, care va include si prezentarea unei copii a facturii emise de catre instalator.

De asemenea, pe forumul oficial al Orange Franta, decizia este motivata astfel: "Într-un efort de a-și îmbunătăți serviciile, Orange a întreprins acțiuni pentru a optimiza infrastructura. Orange este convingerea ca serviciile noastre trebuie receptionate de catre toti doritorii. Ca atare, distribuția de televiziune prin satelit rămâne complementară difuzarii prin ADSL sau fibră optică. De asemenea, ne consolidăm sistemul prin concentrarea platformei noastre pe satelitii Astra."

Mai multi cititori ai forumului operatorului francez si-au exprimat nemultumirea, explicând că nu vor mai receptiona unele canale transmise prin satelitii Eutelsat. Alti clienti au salutat mutarea, precizând că satelitii Astra de la 19,2 Est ofera o mare varietate de televiziuni necriptate.


3 comentarii despre subiectul „DTH-ul Orange Franța mută complet emisia de pe satelitii Eutelsat pe Astra 19,2 Est”:
Unknown

Pe Astra sint foarte multe canale germane la liber,care vor intra in grila Orange Franta,ca un bonus.

Anonim

O mutare logica din partea Orange Franta. Pe Astra sunt cele mai multe canale si de acolo emit Canalsat FR., ABsat si sunt multe FTAuri. Sper insa ca ABsat si Francesat vor ramane si pe Eutelsat.

Anonim

Vor sa dea programe si dth-ului Orange Romania?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile