marți, 26 iulie 2016

Verizon cumpără Yahoo

Verizon Communications Inc și Yahoo! Inc au anuntat că au incheiat un acord definitiv prin care Verizon va dobândi Yahoo pentru aproximativ 4,83 miliarde dolari. Tranzacția va da nastere unui nou competitor de top în domeniul tehnologiei mass-media mobile, ajungând la peste 1 miliard de utilizatori.

Yahoo informează, conectează și întreține o audiență globală de peste 1 miliard de utilizatori activi lunar, inclusiv 600 de milioane de utilizatori lunar activi prin telefonie mobilă, dar si prin motorul sau de cautare, serviciul de email sau prin comunicații și conținut digital. Yahoo conectează de asemenea agenții de publicitate cu publicul-țintă.

"Acum un an am achiziționat AOL pentru a consolida strategia noastră de a oferi o conexiune multi-ecran pentru consumatori, creatori și agenții de publicitate. Achiziționarea Yahoo va aduce Verizon într-o poziție extrem de competitivă, ca o companie globala de top in mass-media mobilă, și va accelera fluxul nostru de venituri din publicitatea digitală", a precizat Marni Walden, presedinte pentru noi afaceri si inovatie la Verizon.

"Yahoo este o companie care a schimbat lumea și va continua aceasta evolutie impreuna cu Verizon și AOL. Vânzarea afacerii noastre este un pas important, deoarece această tranzacție oferă o mare oportunitate pentru Yahoo, pentru a evolua și accelera activitatile dedicate telefoniei mobile, comunicatiilor sau din publicitate nativă și socială. Yahoo și AOL sunt populare in lumea internetului pentru serviciul de e-mail, motorul de căutare și produsele media. Unindu-ne fortele cu AOL si Verizon vom intra in capitolul următor, axat pe dezvoltarea afacerii in lumea dispozitivelor mobile. Avem o echipă loială, cu experiență si de calitate, fără de care nu am fi obținut realizarile din prezent", a precizat Marissa Mayer, CEO al Yahoo.

Conform lui Tim Armstrong, CEO al AOL, compania pe care o conduce a investit și a dezvoltat branduri premium la nivel mondial, printre care The Huffington Post, TechCrunch, Engadget, Makers si AOL.com, dar si platforme lider de piață, inclusiv ONE de AOL, atât pentru agenții de publicitate, cat și pentru editori: "Avem un respect enorm pentru ceea ce a realizat Yahoo: această tranzacție va declanșa întregul potențial al Yahoo. Împreună, companiile Verizon, AOL si Yahoo vor crea un nou rival puternic si competitiv în mass-media mobilă, precum și o alternativa la scară largă pentru agenții de publicitate și editori".

AOL si Yahoo vor detine împreună peste 25 de mărci. Activele cheie ale Yahoo includ branduri lider in piața premium de conținut, în categorii majore, inclusiv finanțe, știri și sport, precum și unul dintre cele mai populare servicii de e-mail la nivel mondial, cu aproximativ 225 de milioane de utilizatori activi lunar.

Tranzactia este supusă unor condiții obișnuite de aprobare de către acționarii Yahoo ( precum si aprobărilor autorităților de reglementare ) și este de așteptat să se finalizeze în primul trimestru al anului 2017. Până la finalizarea completă a tranzacției, Yahoo va continua să funcționeze independent, oferind și îmbunătățind propriile produse și servicii pentru utilizatori, agenții de publicitate, dezvoltatori și parteneri.

Vânzarea nu include anumite active ale Yahoo, cum ar fi de exemplu acțiunile sale în Alibaba Group Holdings, Yahoo Japonia, anumite investiții mai mici sau unele brevete de bază, incluse in portofoliul Excalibur. Aceste active vor continua să fie deținute de Yahoo.


Niciun comentariu despre subiectul „Verizon cumpără Yahoo”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile