luni, 5 septembrie 2016

Liberty Media cumpără Formula 1

Grupul american Liberty Media va prelua controlul competitiei Formula 1 printr-o tranzactie de 8,5 miliarde dolari, conform multiplelor informatii aparute in diverse publicatii internationale.

Grupul de investiții este in discutii avansate cu fondul CVC Partners ( grupul de capital privat din SUA care controleaza sporturile cu motor ), a anuntat revista germana Auto Motor und Sport si Financial Times. Liberty Media este deținut de miliardarul american John Malone. Malone este acum presedinte al Liberty Media, Liberty Global ( detine si UPC ) și Liberty Interactive, in care este actionar majoritar. Detine de asemenea detine 49% din Starz Inc și 29% din Discovery Communications.

Afacerea ar putea sa fie semnata în următoarele două săptămâni. CVC Partners are o participatie de 35% in Formula 1. O serie de alte nume au fost anterior conexate cu posibile achizitii în F1, inclusiv Qatar Investments Sport ( care detine clubul de fotbal Paris Saint-Germain ) și Stephen Ross ( patronul echipei de fotbal Miami Dolphins), dar tranzactiile nu s-au concretizat.

Daca tranzactia va fi finalizata, vice-presedintele executiv al grupului media 21 Century Fox din SUA este de așteptat să devină președinte al F1, o competitie cu 400 de milioane de telespectatori anual, însă cu o audienta din ce in ce mai mică de la an la an.

Cu toate acestea, un semn de întrebare rămâne asupra viitorului rol al sefului executiv al F1, Bernie Ecclestone, in varsta de 85 de ani, care detine 5% din societatea Formula One Management. La Marele Premiu al Italiei de la Monza din acest weekend, Ecclestone a declarat reporterilor că Liberty va obtine foarte multe venituri din publicitate. Rămâne neclar dacă Ecclestone este în favoarea unui acord cu Liberty. F1 nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.


5 comentarii despre subiectul „Liberty Media cumpără Formula 1”:
Anonim

Sunt şanse să ne "pricopsim" la UPC cu Formula 1? :-)

Anonim

Compania care vrea sa cumpere F1 este Liberty Media, nu Liberty Global, adica nu cea care detine UPC. Este adevarat ca ambele au acelasi proprietar majoritar, dar nu sunt aceeasi companie. Liberty Media va vinde drepturile in Romania celor care ofera mai mult, nu le va oferi gratuit catre compania sora Liberty Global. Poate doar daca nu va cumpara nimeni in Romania, dupa expirarea actualelor contracte, drepturile tv pentru F1, abia atunci exsta sansa sa fie oferite gratuit drepturile in Romania pentru Liberty Global, implicit UPC, ceea ce este o situatie aproape imposibila. Sau poate doar in situatia ca nu cumpara alta companie din Romania drepturile EXCLUSIV, asta ar fi alta posibilitate sa intre la UPC. O alta intrebare este pe cel canal dedicat sa fie F1 la UPC ? Ca UPC nu are in Romania canal tv de sport sa difuzeze astfel de competitii.

Kalman2007

Acum e și confirmat :) http://www.skysports.com/f1/news/12433/10569349/liberty-media-buys-formula-one-motor-racing-in-6bn-deal?112
Deci nu mai e cu semn de întrebare.

Anonim

Scrie mai sus clar ca ala care detine Liberty Media detine si UPC asa ca sac Telekom Romania Si Digi

Anonim

https://en.wikipedia.org/wiki/John_C._Malone

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile