vineri, 2 septembrie 2016

Netcity, rețeaua metropolitană de fibră optică din București, a fost vândută

UTI Netcity Investments și UTI Grup SA au anunțat printr-un comunicat oficial că au vândut compania Netcity Telecom, ce opera rețeaua metropolitană de fibră optică din București ( Netcity ), către Direct One S.A. ( o companie cu capital românesc ), care a achizitionat pachetul integral de actiuni. Tranzactia va fi supusă aprobarii Consiliului Concurentei.

Netcity Telecom a proiectat, dezvoltat și operat reteaua în baza unui contract de concesiune semnat în anul 2008 cu Primăria Municipiului București pe o perioadă de 49 de ani. Municipalitatea a pus la dispoziţie spaţiul public și a încasat anual o redevență de 12% din veniturile Netcity ( aceasta este cea mai mare redevență plătită de o companie din România, conform comunicatului ).

Proiectul Netcity a fost licitat în anul 2006 și atribuit companiei UTI Grup SA. Se mai precizeaza că Netcity desființat monopolul teritorial al operatorilor de cablu, a dus la scăderea semnificativă a costurilor abonamentelor și a contribuit la înlăturarea cablurilor aeriene în zonele acoperite de Netcity, in conformitate cu standardele europene.

Până în prezent, UTI Grup și UTI Netcity Investments au investit peste 40 milioane de euro in reteaua care măsoară peste 900 de kilometri de canalizație și care acoperă zona centrală a Bucureștiului, fiind racordate aproximativ 12.000 de clădiri. Către Municipalitate au fost platite redevențe de peste 4 milioane de euro până la data tranzacției.


Niciun comentariu despre subiectul „Netcity, rețeaua metropolitană de fibră optică din București, a fost vândută”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile