vineri, 23 septembrie 2016

Orange Franța lansează VR Experience, un serviciu Virtual Reality

Orange va lansa un serviciu denumit Orange VR Experience, care va permite abonaților ce dețin un set de căști compatibile să vizioneze filme și emisiuni de televiziune transmise in Virtual Reality. Programul pilot va fi oferit în Franța timp de 6 luni ( începând cu 1 decembrie 2016 ) și va fi extins ulterior în alte țări europene.

Serviciul va fi disponibil, chiar inainte de lansarea oficiala, pe Samsung Gear VR ( din 12 octombrie 2016 ) și pe Sony PlayStation VR ( de la sfârșitul lunii octombrie 2016). Insa, potrivit Orange, inițal serviciul va permite abonaților OCS să vizioneze doar catalogul video premium ( care nu este VR nativ ), dar într-un mediu VR imersiv, proiectat sa arate ca un cinematograf.

Lansarea propriu-zisa, cu continut VR nativ, va avea loc pe 1 decembrie 2016. Compania va oferi din acel moment Orange VR Experience, un program test ce va fi furnizat in parteneriat cu Wevr din Los Angeles. Wevr administrează o platformă de gazduire video pentru programe VR, impreuna un sistem Virtual Reality ce faciliteaza crearea de clipuri video pentru aceasta tehnologie.

Prin Orange VR Experience, compania va testa distribuirea de conținut nativ VR, prin parteneriate cu Twentieth Century Fox Innovation Lab, Warner Bros., Felix & Paul Studios, Apelab, Innerspace VR, dar si studiourile Okio și Wevr.

Georges Nahon, CEO al Orange Silicon Valley din San Francisco, a precizat: "La Orange Silicon Valley credem puternic în potențialul tehnologiei VR. Am identificat Wevr ca pe un pionier și ca pe un lider în domeniul producției de conținut VR de înaltă calitate, iar Orange a ajutat la dezvoltarea companiei, în special pentru rețeaua de distribuție."

Guillaume Lacroix, de la divizia de televiziune si continut video a companiei Orange, a completat: "Orange consideră realitatea virtuală ca fiind un mediu nou, care este încă în fază incipientă: de la software și tehnologie pentru dezvoltarea de noi utilizări până la lansarea unui model de afaceri stabil este încă mult de testat. Incercăm să înțelegem mai bine noile modalități prin care, în viitor, conținutul va fi livrat și consumat, deoarece aceste modalitati vor avea un impact important asupra activităților noastre ca operator de rețea de telefonie mobilă și ca furnizor de servicii de internet. "


Niciun comentariu despre subiectul „Orange Franța lansează VR Experience, un serviciu Virtual Reality”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile