vineri, 24 martie 2017

Netflix, disponibil și pe Firefox în Linux

Netflix a confirmat că serviciile sale sunt disponibile acum și pe Firefox în cadrul sistemului de operare Linux. Măsura face parte din planurile actuale serviciului de streaming, care a anunțat în urmă cu aproximativ patru ani că va transmite conținutul video premium în HTML5, înlocuind Silverlight și deci eliminând un pas suplimentar, acela de a instala și a actualiza pluginul în browserul web.

"Am lansat serviciile noastre în HTML5 pe Chrome, Internet Explorer, Safari, Opera, Firefox și Microsoft Edge. Deși noi nu acceptăm în mod oficial Linux, redarea pe Chrome a funcționat în acest sistem de operare chiar de la sfârșitul anului 2014. Începând de astăzi, utilizatorii de Firefox pe Linux se pot bucura de asemenea de Netflix. Acesta nouă compatibilitate marchează o piatra de hotar pentru noi și partenerii noștri, inclusiv Google, Microsoft, Apple și Mozilla, care au ajutat la realizarea acestui obiectiv. Dar acesta este doar începutul. Am lansat 4K Ultra HD pe Microsoft Edge în decembrie 2016. În curând, producții video de înaltă rezoluție vor devine disponibile pe mai multe platforme. De asemenea, în perspectivă ne gândim și la producțiile HDR. Televizoarele compatibile Netflix cu Chromecast inclus - în care se folosește o versiune a playerului nostru web - deja suportă Dolby Vision și HDR10. Colaborăm cu partenerii noștri pentru a oferi o compatibilitate similară și pe alte platforme", au precizat reprezentanții Netflix.

Adoptarea HTML5 de către Netflix a avut ca rezultat o serie de contribuții ale companiei la standarde industriale conexe, inclusiv:

- MPEG-DASH, care descrie formatele de fișiere de streaming, inclusiv MP4 fragmentate și criptare obișnuită.
- WebCrypto, care protejează datele utilizatorilor împotriva controlului sau manipulării și permite companiei Netflix să furnizeze serviciul său video cu abonament prin internet.
- Media Source Extensions (MSE), care permit gestionarea dinamică a sesiunii de redare, ca răspuns la continua schimbare a condițiilor în rețeaua de internet.
- Encrypted Media Extensions (EME), care permit redarea conținutului protejat și accelerarea hardware pe platformele compatibile.

Netflix a confirmat că intenționează să rămână un participant activ în dezvoltarea acestor standarde, dar și a altor standarde. Această colaborare include chiar aplicații care abia încep să formeze, cum ar fi manipularea graficii și imaginilor HDR în CSS.


Un comentariu despre subiectul „Netflix, disponibil și pe Firefox în Linux”:
cl

Acum Netflix are interfața in limba română atăt pe pagina web, cat și pe Smart TV https://s17.postimg.org/qpo1ll7ov/netflix_romana.png (Web) https://s17.postimg.org/asp9ovfan/netflix_smart_tv.jpg (Smart TV)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile