luni, 6 martie 2017

Netflix investește în codec-uri video

Reed Hastings, șeful Netflix, a anunțat că dorește ca serviciile companiei pe care o conduce să fie disponibile la o calitate cât mai bună și cu transfer cât mai mic de date. Vorbind la Mobile World Congress, Hastings a prezis că, în 10 sau 20 de ani, conținutul media va fi urmărit doar prin intermediul internetului, iar Netflix vrea să fie în fruntea acestei schimbări.

"Peste cinci sau zece ani, calitatea Netflix pe toate dispozitivele va fi pur și simplu incredibilă. Investim foarte mult, pe mai multe niveluri, atât în serverele video și în interconectarea cu diverși furnizori de internet din întreaga lume, dar mai ales pe partea de codec-uri, astfel încât experiența de vizionare în întreaga lume ( pe mobil, pe laptop sau pe televizor ) să fie instantanee. Investim în codec-uri, astfel încât la o jumătate de megabit pe secundă să obținem o calitate incredibilă a imaginii pe un ecran cu diagonala de 10-13 cm. În unele cazuri, am coborât limita maximă la 300 kbps și sperăm să coborâm și mai mult, până la 200 kbps", a spus Hastings.

Netflix are 93,8 milioane de abonați la nivel mondial.


Un comentariu despre subiectul „Netflix investește în codec-uri video”:
Anonim

E o adevarata incercare sa faci codecurile sa fie mai performante, la aceeasi calitate a imaginii. Pe langa formule matematice complexe, astfel de codecuri utilizeaza si sisteme probabilistice si pot profita de incapacitatea ochiului de a detecta anumite nuante si umbre.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile