luni, 31 iulie 2017

Discovery Communications cumpără Scripps Networks Interactive cu 14,6 miliarde dolari

Discovery Communications și Scripps Networks Interactive au anunțat astăzi că au semnat un acord definitiv prin care Discovery va achiziționa Scripps într-o tranzacție de acțiuni în valoare de 14,6 miliarde de dolari ( 90 dolari pe acțiune ). Tranzacția este de așteptat să se finalizeze până la începutul anului 2018.

"Acesta este un nou capitol pentru Discovery. Scripps este una dintre cele mai bune companii media din lume, cu active excepționale, branduri puternice și formate populare. Împreună cu Scripps, vom crea o companie media mai puternică, mai flexibilă și mai dinamică, un motor global generator de conținut care poate fi optimizat pe deplin și care va genera venituri din rețelele, produsele și serviciile combinate din fiecare țară din lume", a precizat David Zaslav, președinte și CEO, Discovery Communications.

"Prin pasiunea angajaților noștri incredibili și cu sprijinul familiei Scripps, am construit o companie ce oferă conținut media din nișa stil de viață, care ajunge la consumatori în fiecare zi. Acest acord cu Discovery reprezintă o oportunitate de neegalat pentru Scripps de a-și dezvolta brandurile principale din întreaga lume, inclusiv pe platformele cu servicii directe către consumatori și prin streaming", a precizat Kenneth W. Lowe, Președinte, Președinte și CEO, Scripps Networks Interactive.

Compania rezultată va produce aproximativ 8.000 de ore de programe anual și va găzdui aproximativ 300.000 de ore de conținut în biblioteca sa.

Brandurile combinate ale portofoliului vor include:

Discovery: Discovery Channel, TLC, Investigation Discovery, Animal Planet, Science, Turbo/Velocity, OWN (în SUA), Discovery Kids (în America Latină) și Eurosport (în Europa).

Scripps: HGTV, Food Network, Travel Channel, DIY Network, Cooking Channel, Great American Country, TVN (în Polonia), UKTV ( un joint-venture comercial cu  BBC Worldwide), Asian Food Channel (prima televiziune culinară pan-regional din Asia) și Fine Living Network.

În plus, Scripps Lifestyle Studios va deveni o componentă cheie a motorului generator de conținut al Discovery.


Un comentariu despre subiectul „Discovery Communications cumpără Scripps Networks Interactive cu 14,6 miliarde dolari”:
Anonim

Comisia Europeana a aprobat tranzactia.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile