marți, 18 iulie 2017

Prima rețea 5G din Europa, în teste în San Marino din 2018

Republica San Marino va deveni primul stat european care va avea o rețea mobilă de generație superioară 5G, realizată printr-un acord cu Telecom Italia.

5G este de așteptat să furnizeze viteze mai mari și timpi de răspuns mai mici comparativ cu rețelele 4G folosite astăzi, iar companiile de telecomunicații văd aceste avantaje ca pe o oportunitate de miliarde de dolari, deși standardele internaționale pentru 5G încă nu au fost finalizate.

Telecom Italia și guvernul din San Marino au declarat luni că vor schimba rețeaua existentă 4G și că vor lansa un sistem național de teste 5G până la sfârșitul anului 2018, crescând viteza furnizata de aproape 10 ori.

Proiectul va începe prin modernizarea mai multor emițătoare care vor fi transformate într-unele 4.5G și prin amplasarea a 10 antene de mică putere, conectate la fibră optică.

Andrea Zafferani, secretar de stat în Ministerul Industriei din San Marino, a declarat că lansarea 5G va "favoriza în viitorul apropiat atât industria, cât și societatea din San Marino".

Un studiu realizat de Comisia Europeană estimează că dezvoltarea tehnologiei 5G va necesita 56,6 miliarde de euro și va crea 2,3 milioane de locuri de muncă în Europa până în anul 2020, când rețele 5G ar trebui să fie implementate în majoritatea statelor europene.

Next Generation Mobile Networks Alliance (Alianța pentru rețele mobile din generația următoare ) a definit următoarele cerințe pe care ar trebui să le îndeplinească rețelele ce vor utiliza viitorul standard 5G:

- Viteze de zeci de megabiți pe secundă pentru zeci de mii de utilizatori;
- Viteze de 100 megabiți pe secundă pentru zonele urbane;
- 1 Gb pe secundă simultan pentru mai mulți lucrători din același birou;
- Mai multe sute de mii de conexiuni simultane pentru senzori wireless;
- Eficiența spectrală crescută semnificativ comparativ cu 4G;
- Acoperire îmbunătățită cu semnal;
- Eficiența mai mare a semnalului;
- Latența scăzută semnificativ în comparație cu LTE.

Pe lângă aceste îmbunatățiri, rețelele 5G vor trebui de asemenea să fie compatibile cu noi cazuri de utilizare, cum ar fi Internet of Things ( folosirea Internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive, servicii și sisteme automate, formând astfel o rețea de obiecte) și posibilitatea de a funcționa, în cazul unor dezastre naturale, similar cu un sistem de difuzare informații, precum și ca linii de comunicare pentru solicitarea asistenței medicale și a intervenției salvatorilor.

Unii furnizori de tehnologie, cum ar fi de exemplu Advanced Semiconductor Engineering (ASE), se pregătesc pentru acest standard de ultimă generație, deoarece sistemele mobile și stațiile de bază vor necesita procesoare și aplicații noi și mai rapide. În SUA, Comisia Federală de Comunicații (FCC) a aprobat pe 14 iulie 2016 spectrul pentru 5G, incluzând benzile de 28 Gigahertzi, 37 GHz și 39 GHz.


Niciun comentariu despre subiectul „Prima rețea 5G din Europa, în teste în San Marino din 2018”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile