vineri, 15 septembrie 2017

Radiohead și Hans Zimmer anunță o colaborare unică pentru documentarul "Planeta albastră II"

Radiohead, una dintre cele mai aclamate trupe rock din lume, și Hans Zimmer, unul dintre cei mai de succes compozitori de coloane sonore de film ai planetei își vor uni forțele pentru a produce o piesă exclusivă pentru Planeta Albastră II – continuarea celebrului documentar BBC de referință, anunță BBC Worldwide printr-un comunicat remis către HD Satelit.

Piesa va fi difuzată într-un prequel de cinci minute, care va fi lansat la nivel mondial de BBC Worldwide la ora 14:00 (ora României) pe 27 septembrie. Inspirată de sunetele și paleta muzicală a Planetei Albastre II, Radiohead și Hans Zimmer înregistrează o versiune reorchestrată a piesei Radiohead Bloom, de pe albumul The King of Limbs din 2011, la studiourile iconice AIR din Londra cu BBC Concert Orchestra. Colaborarea va cuprinde și o reînregistrare a vocii de către Thom Yorke de la Radiohead, care va fi produsă de către Russell Emanuel de la Bleeding Fingers Music, compania care a creat și coloana sonoră a Planet Earth II care a fost premiată și nominalizată la premiile BAFTA și Emmy.

Această introducere exclusivă în documentarul Planeta Albastră II narat de către Sir David Attenborough, oferă de asemenea câteva dintre cele mai impresionante fotografii și scene exclusive care nu vor apărea în niciunul dintre cele șapte episoade stabilite să fie difuzate pe BBC Earth în toamna acestui an în România.

O scurtă variantă a piesei (ocean) bloom, va fi lansată online marți, 26 septembrie, iar piesa completă își va face debutul în 4K la premiera mondială a documentarului Planeta Albastră II la BFI Imax din Londra pe 27 septembrie.

Thom Yorke de la Radiohead a comentat proiectul: "Bloom a fost inspirat de seria originală Blue Planet, așa că este minunat să poți închide cercul cu piesa și să o reimaginezi pentru continuarea acestui incredibil documentar de referință. Hans este un compozitor minunat care străbate fără niciun fel de efort mai multe genuri muzicale, astfel încât a fost înălțator pentru noi toți să lucrăm cu un astfel de talent și să vedem cum s-a jucat cu sunetul seriei făcându-ne și pe noi să înflorim împreună".

Hans Zimmer spune: "Bloom pare să fi fost scris înaintea timpului său, deoarece pune în evidență viețuitoarele oceanului care te lasă uimit și te introduc în atmosfera documentarului Planeta Albastră II. Lucrul cu Thom, Jonny și băieții a fost o diversiune minunată și mi-a dat o privire interesantă în lumea lor muzicală. A fost incredibil să lucrez cu ei și sper ca tuturor să le placă muzica creată împreună."

Producătorul executiv al documentarului Planeta Albastră II, James Honeyborne, a adăugat: "Această colaborare între o trupă iconică câștigătoare de Grammy și un compozitor câștigător de Oscar este pur și simplu incredibilă pentru scena muzicală, iar (ocean) Bloom nu dezamăgește. Este un însoțitor incredibil de puternic pentru imaginile pentru care am petrecut ani de zile să le surprindem pe cameră. Abia așteptăm să tragem cortina pentru a împărtăși cu toată lumea această uimitoare serie documentară".

Directorul Executiv al Bleeding Fingers, Russel Emanuel a adăugat: “Este o onoare să îi aducem împreună pe Hans și pe Radiohead. Ca un vechi fan al muncii lui Sir David Attenborough, echipa Bleeding Fingers și cu mine suntem cu atât mai încântați să producem muzica pentru Planeta Albastră II și abia așteptăm ca lumea să se îndrăgostească de această piesă în special. “

Planeta Albastră II va duce spectatorii într-o călătorie revelatoare și magică în cea mai mare și totuși cea mai puțin cunoscută parte a planetei noastre – oceanele noastre. Mările sunt, la rândul lor, furtunoase și senine, extraordinar de frumoase și înverșunate, și sunt sângele vieții planetei: influențând vremea, reglementând climatul și susținând în cele din urmă toată viața de pe Pământ. În ultimii ani, cunoștințele noastre despre ceea ce se petrece sub valurile marilor si oceanelor s-au schimbat. Folosind descoperiri de ultimă oră în domeniul științei și tehnologiei pentru a explora această frontieră finală, Planeta Albastră II va dezvălui personaje uimitoare, locuri care par de pe altă lume și noi comportamente extraordinare ale animalelor. Poveștile calde și convingătoare despre habitatele marine și locatarii lor plini de personalitate vor construi o relație emoțională a oamenilor cu oceanele noastre și vor aduce o nouă perspectivă asupra acestei lumi puțin cunoscute.

Difuzat în 2001, documentarul multi-premiat Blue Planet a fost viziunea fără precedent asupra lumii oceanelor a BBC Studios Natural History Unit. Douăzeci de ani mai târziu, echipa Planeta Albastră II a petrecut patru ani în 125 de expediții, a vizitat 39 de țări și a filmat pe fiecare continent și în adâncurile fiecărui ocean al planetei.

Planeta Albastră II , o serie de 7 episoade a câte 60 de minute, va fi difuzat în România de BBC Earth în următoarea perioadă și este realizat de BBC Studios’ Natural History co-produsă cu BBC America, WDR și France Télévisions în parteneriat cu The Open University. Este produs de către James Honeyborne și adaptat pentru seria de televiziune de către Mark Brownlow și a fost comandat de Charlotte Moore, directorul BBC Content și Tom McDonald, șeful Comisiei pentru Istorie Naturală.

Despre BBC Worldwide

BBC Worldwide este principala divizie comercială a British Broadcasting Corporation (BBC). Viziunea sa este de a crește brand-urile, publicurile, încasările și reputația BBC în lume. Acest lucru este atins prin investițiile în continut și prin comercializarea și difuzarea acestuia de către BBC la nivel global, în acord cu standardele și valorile BBC. De asemenea, businessul promovează la nivel global creativitatea britanică. În 2016/2017, BBC Worldwide a generat profituri de 157,3 milioane de lire sterline, vânzări de 1.059,9 milioane și a returnat un număr-record de 210,5 milioane de lire sterline către BBC Pentru informații detaliate cu privire la performanța BBC, vă rugăm vizitați: http://www.bbcworldwide.com/annualreviewbbcworldwide.com și twitter.com/bbcwpress

Despre BBC Earth

BBC EARTH este un brand factual global care își propune să inspire publicul din Marea Britanie și din întreaga lume cu peisaje, povești și personaje incredibile din lumea naturii. Din punct de vedere comercial și internațional, brand-ul este gestionat de BBC Worldwide, divizia comercială a BBC. Încă de la lansare, brand-ul s-a dezvoltat prin mai multe platforme de televiziune, evenimente live, social media, atracții turistice, lansări și proiecții în cinematografe și online pe BBC.com. Din 2015, brand-ul BBC EARTH va lansa la nivel internațional o serie de programe noi, menite să-i ofere publicului conținut factual premium.

Despre Bleeding Fingers Music

Nominalizați la premiile Emmy și BAFTA, Bleeding Fingers Music a adunat o echipă excepțională, pregătită de Hans Zimmer, fiecare dintre ei selectați pentru abilitățile lor unice și complementare. Lucrând împreună într-un mediu în care cei înzestrați sunt încurajați să fie aventuroși, experimentali și creativi conduce la diversitatea sonoră și muzica extraordinară. Bleeding Fingers a creat pentru producții de renume mondial, printre care PLANET EARTH II al BBC, LITTLE BIG SHOTS de la NBC, SNATCH (TV) Sony, AMERICAN PLAYBOY de la Amazon, AMC'S THE MAKING OF THE MOB, originalul ROMAN EMPIRE de la Netflix, MOUNTAIN MEN de la History Channel și pentru National Geographic - CONTINENT 7: ANTARCTICA. Pentru mai multe informații despre Bleeding Fingers Music, vizitați www.bleedingfingersmusic.com.


UPDATE 29 septembrie 2017Un prequel cu o durată de 5 minute a fost difuzat în exclusivitate înainte de premiera mondială a documentarului Planeta Albastra II de la Londra. Prequel-ul a devenit prima transmisiune de istorie naturală de tip simulcast din grila de programe BBC – 75 de țări din întreaga lume au transmis simultan la TV în data de 27 septembrie această producție care anticipează lansarea seriei Planeta Albastră II. Printre aceste țări s-au aflat SUA, China, India, Canada, Singapore, Polonia sau Africa de Sud,

Documentarul Planeta Albastră II, care cuprinde 7 episoade, a avut parte de o colaborare muzicală inedită între Hans Zimmer și Radiohead, numită (ocean) bloom, o fuziune între tema muzicală principală Blue Planet II și o versiune reimaginată a melodiei Bloom, scrisă de Thom Yorke chiar după vizionarea seriei originale Planeta Albastră din 2001.

Prequel-ul este narat de Sir David Attenborough, prezentatorul întregii serii Planeta Albastră II, și conține o serie de imagini impresionante și emblematice, dar și informații despre noua serie. Prequel-ul conține de asemenea câteva scene exclusive care nu vor apărea în niciunul dintre cele 7 episoade care vor rula în România pe BBC Earth în decursul acestui an.

Premiera mondială Planeta Albastră II a avut loc miercuri, 27 septembrie, la cinematograful BFI IMAX din Londra, în prezența Alteței Sale Regale, Ducele de Cambridge, iar pe lista de invitați s-au aflat Sir David Attenborough, compozitorul Hans Zimmer, membrii ai formației Radiohead, jurnaliști din UK și din alte 32 de țări, dar și echipa de Istorie Naturală care și-a dedicat 4 ani în realizarea seriei epice, Planeta Albastră II.

Pentru a viziona prequel-ul, vă rugăm vizitați www.youtube.com/BBCEarth.


Tony Hall, Directorul General al BBC, cel care a prezentat premiera mondială, a numit echipa de producție Blue Planet II ca fiind “adevărați pionieri” și a adăugat: “S-au întâmplat atât de multe schimbări de la realizarea seriei originale, difuzate acum aproape o generație, începând cu noile tehnici de producție menite să surprindă momentele unice din natură, până la cele mai recente descoperiri științifice. Producătorii și echipa Blue Planet II au petrecut, în total, 4 ani și peste 1.000 de ore în largul mării pentru a reda publicului o versiune cât mai reală a poveștii pline de creativitate, tehnologie și storytelling. Iar acesta este poate cel mai important moment în care să readucem în atenție minunile naturii, pentru a educa atât copiii, cât și adulții – în vederea protejării naturii pentru generațiile următoare”.

Planeta Albastră II va duce spectatorii într-o călătorie revelatoare și magică în cea mai mare și totuși cea mai puțin cunoscută parte a planetei noastre – oceanele noastre. Mările sunt, la rândul lor, furtunoase și senine, extraordinar de frumoase și înverșunate, și sunt sângele vieții planetei: influențând vremea, reglementând climatul și susținând în cele din urmă toată viața de pe Pământ. În ultimii ani, cunoștințele noastre despre ceea ce se petrece sub valurile marilor si oceanelor s-au schimbat. Folosind descoperiri de ultimă oră în domeniul științei și tehnologiei pentru a explora această frontieră finală, Planeta Albastră II va dezvălui personaje uimitoare, locuri care par de pe altă lume și noi comportamente extraordinare ale animalelor. Poveștile calde și convingătoare despre habitatele marine și locatarii lor plini de personalitate vor construi o relație emoțională a oamenilor cu oceanele noastre și vor aduce o nouă perspectivă asupra acestei lumi puțin cunoscute.

Difuzat în 2001, documentarul multi-premiat Blue Planet a fost viziunea fără precedent asupra lumii oceanelor a BBC Studios Natural History Unit. Douăzeci de ani mai târziu, echipa Planeta Albastră II a petrecut patru ani în 125 de expediții, a vizitat 39 de țări și a filmat pe fiecare continent și în adâncurile fiecărui ocean al planetei.

Planeta Albastră II , o serie de 7 episoade a câte 60 de minute, va fi difuzat în România de BBC Earth în următoarea perioadă și este realizat de BBC Studios’ Natural History co-produsă cu BBC America, WDR și France Télévisions în parteneriat cu The Open University. Este produs de către James Honeyborne și adaptat pentru seria de televiziune de către Mark Brownlow și a fost comandat de Charlotte Moore, directorul BBC Content și Tom McDonald, șeful Comisiei pentru Istorie Naturală.


Niciun comentariu despre subiectul „Radiohead și Hans Zimmer anunță o colaborare unică pentru documentarul "Planeta albastră II"”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile