joi, 30 noiembrie 2017

Ucrainienii testează transmisii Ultra HD prin satelitul Amos 7 de la 4 grade Vest

Ucrainienii testează prin satelitul Amos 7 de la 4 grade Vest un nou canal necriptat denumit 4K UA, prin transponderul operatorului Ukrkosmos.

Emisia este in Ultra HD, dar nu permanentă (exista uneori întreruperi ale testelor ) și sunt difuzate clipuri 4K.

Chiar dacă rezoluția este de 3840 x 2160 pixeli, iar codec-ul utilizat este HEVC / H.265, bitrate-ul este probabil printre cele mai mici utilizate pentru difuzarea canalele UHD prin satelit, în medie de aproximativ 5 MB/s și foarte variabil ( există momente când bitrate-ul este de 1,4 MB/s, dar și momente când este de 10 MB /secundă).

Parametrii tehnici de recepție ai acestor teste sunt: frecvența 12348, polarizare orizontala, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 / 8PSK.

Compania de stat "Ukrkosmos" a fost înființată în 1996 prin ordinul Agenției Naționale Spatialei, în vederea îmbunatățirii eficienței activităților spațiale și pentru implementarea mijloacelor de informare în Ucraina. Printre principalele sarcini ale SE "Ukrkosmos" se numără și realizarea unei politici tehnice unice în domeniul tehnologiilor de comunicații prin satelit și a altor tehnologii, crearea și funcționarea unui singur sistem de transmitere a informațiilor prin satelit (ESSPI) si realizarea de activități spațiale comerciale. "Ukrkosmos" este desemnată ca operator al sistemului național de comunicații prin satelit din Ucraina.


6 comentarii despre subiectul „Ucrainienii testează transmisii Ultra HD prin satelitul Amos 7 de la 4 grade Vest”:
Anonim

si ucraieneni sunt cumult inainte fata de noi au trecut la UHD , pecand noi abia avem cateva canale HD , si mai sunt o gramada care mai trebuie sa apara in versiuni HD , pacat uni au tv si cu UHD dar mai au de asteptat , asta ie ,la noi avansiaza ca trenu personal .

Anonim

un locru frumos facut de ukraina la noi orecand

Relu Vidici

Bulgaria are satelit propriu, Ucraina testează UHD, Moldova testează HEVC pe digital terestru, România ce face? Doarme?

Anonim

In Romania nici macar nu s-a lansat Eurosport Romania HD ... de se vad meciurile si acum in SD

viorel

bravo lor...in romania nu o sa avem 4k decat daca avem propriu satelit :)

Anonim

Da ca nu ar fi explodat racheta aia Flacon 9 inainte sal, lanseze pe Amos 6 la 4 vest cred ca ar fi fost cea mai buna pozite orbitala.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile