marți, 16 ianuarie 2018

DIGI va construi și opera în Ungaria propria sa rețea de telefonie mobilă?

Folosind frecvența câștigată în cadrul licitației organizate de NMHH acum mai multi ani, DIGI Ungaria intenționează să construiască și să opereze o rețea mobilă separată, care să ofere servicii de voce și date.

Rețeaua planificată pe frecventa de 1800 MHz (o lățime de bandă de 10 Mhz obținută în anul 2014) va permite o viteza a traficului de date mobile de 40 Mbit/s, conform companiei. DIGI Ungaria va începe imediat realizarea rețelei, pentru a lansa serviciile cât mai curând posibil. Compania intenționează să construiască treptat o rețea națională.

Digi Ungaria a anunțat autoritatile maghiare că serviciul său de telefonie mobilă va fi lansat la nivel național în data de 15 iunie 2018, conform vg.hu. Totuși, e posibil că respectiva dată a lansării să fie din nou schimbată. Conform planurilor inițiale ale companiei, serviciul trebuia lansat pe 21 martie anul trecut, dar data de începere a fost schimbată de trei ori, probabil din cauza ca Digi nu a putut ajunge la un acord de roaming cu alți operatori naționali de pe piața serviciilor de telefonie mobilă din Ungaria.


Niciun comentariu despre subiectul „DIGI va construi și opera în Ungaria propria sa rețea de telefonie mobilă?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile