marți, 6 februarie 2018

Drepturile de televizare pentru Serie A din Italia, vândute spaniolilor

Liga Serie A din Italia și-a vândut drepturile de televizare pentru perioada 2018-2021 companiei media spaniole Mediapro, pentru suma de 1,05 miliarde euro, plus încă 1000 euro.

Acordul privează Mediaset-ul lui Berlusconi si pe Sky Italia de difuzarea acestei competiții, chiar dacă suma oferită de Mediapro depășește cu doar 1000 euro pragul minim de 1,05 miliarde euro, ce condiționa o astfel de tranzacție. Liga va notifica acum autorității antitrust italiene despre decizia sa, înainte de a atribui oficial drepturilor de televizare.

Sky Italia a solicitat Ligii Serie A să respingă oferta MediaPro pentru drepturile de televizare ale acestei competiții sportive, pe motiv că firma spaniolă nu va acționa ca un intermediar, ci ca un radiodifuzor.

"Sky atenționează Liga Serie A să nu-și atribuie drepturile de televiziune pentru Mediapro. Grupul media spaniol, în ciuda faptului că a prezentat o ofertă exclusiv pentru intermediari independenți, nu va funcționa astfel, ci mai degrabă ca un radiodifuzor. Din acest motiv, Sky cere Ligii să considere inacceptabilă oferta Mediapro, să oprească negocierile cu aceasta companie și să o excludă de la licitație", a precizat Sky Italia.

Sky a emis această avertizare, deoarece există speculații că Mediapro intenționează să ajute Serie A să lanseze canale proprii, inclusiv cu tot suportul tehnic și de personal necesar. Compania spaniolă are un acord similar cu BeIN Sports în Spania.

Licitația pentru Serie A a fost anterior amânată până în februarie 2018, din cauza că, în vara anului trecut, Sky și Mediaset nu au reușit să achiziționeze drepturile de televizare respectând condițiile Seriei A, adică suma minimă de 1.05 miliarde de euro.


2 comentarii despre subiectul „Drepturile de televizare pentru Serie A din Italia, vândute spaniolilor”:
Anonim

Drepturile de televizare pentru campionatele puternice ,formula 1,champions league, europa league in Romania din 2018???

Anonim

Inca nu se stie nimic.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile