joi, 8 februarie 2018

SpaceX a lansat cea mai puternică racheta din lume: Falcon Heavy

Elon Musk ( inginer, inventator, antreprenor, investitor și programator canadiano-american, co-fondator al Tesla, Director General și Director Tehnic al SpaceX) a lansat noua sa rachetă, Falcon Heavy, de la Centrul Spațial Kennedy din Florida.


Lansarea uriașului vehiculul spațial a avut o șansă de succes de 50%, potrivit CEO-ul SpaceX. Racheta este concepută pentru a transporta în spațiu o încărcătura de 64 de tone, echivalentul a cinci autobuze supraetajate londoneze.


Pentru această misiune experimentală, Elon Musk a ales o încărcătură mult mai ușoară: vechiul său autoturism sport Tesla. Un manechin a fost legat în scaunul șoferului, iar radioul a redat o melodie a lui David Bowie. Autoturismul Tesla și pasagerul său au fost expediate într-o orbită eliptică în jurul Soarelui."A fost epic, probabil cel mai interesant lucru pe care l-am văzut vreodată", a spus Musk.

Mărimea sateliților este limitată de performanța actuală a rachetelor, deci sateliți mult mai mari pot fi lansați cu o astfel de rachetă. Loturi mari de sateliți pot fi de asemenea trimise pe orbită, într-o singura lansare.


Roboții mai mari și mai capabili pentru a merge la suprafața planetei Marte (sau pentru a vizita planete precum Jupiter și Saturn și lunile lor) vor putea fi trimiși în spațiu. Telescoape mari, cum ar fi succesorul lui Hubble ( telescopul spațial James Webb) trebuie totuși să fie pliate pentru a se încadra în următorul lansator. Dar costul scăzut al acestor rachete va fi un aliat pentru Elon Musk. Mai jos se poate viziona înregistrarea transmisiei lansării și o emisiune în care e invitat Elon Musk.

Niciun comentariu despre subiectul „SpaceX a lansat cea mai puternică racheta din lume: Falcon Heavy”:

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor. Pentru discuții despre alte subiecte, utilizați funcția de căutare.
Furnizori de servicii

AKTA (62) Digi (434) Focus Sat (222) FREESAT (23) iNES (18) Nextgen (70) Orange (177) Telekom (273) UPC (240) Vodafone (47)