joi, 8 februarie 2018

SpaceX a lansat cea mai puternică racheta din lume: Falcon Heavy

Elon Musk ( inginer, inventator, antreprenor, investitor și programator canadiano-american, co-fondator al Tesla, Director General și Director Tehnic al SpaceX) a lansat noua sa rachetă, Falcon Heavy, de la Centrul Spațial Kennedy din Florida.

Lansarea uriașului vehiculul spațial a avut o șansă de succes de 50%, potrivit CEO-ul SpaceX. Racheta este concepută pentru a transporta în spațiu o încărcătura de 64 de tone, echivalentul a cinci autobuze supraetajate londoneze.

Pentru această misiune experimentală, Elon Musk a ales o încărcătură mult mai ușoară: vechiul său autoturism sport Tesla. Un manechin a fost legat în scaunul șoferului, iar radioul a redat o melodie a lui David Bowie. Autoturismul Tesla și pasagerul său au fost expediate într-o orbită eliptică în jurul Soarelui.

"A fost epic, probabil cel mai interesant lucru pe care l-am văzut vreodată", a spus Musk.

Mărimea sateliților este limitată de performanța actuală a rachetelor, deci sateliți mult mai mari pot fi lansați cu o astfel de rachetă. Loturi mari de sateliți pot fi de asemenea trimise pe orbită, într-o singura lansare.

Roboții mai mari și mai capabili pentru a merge la suprafața planetei Marte (sau pentru a vizita planete precum Jupiter și Saturn și lunile lor) vor putea fi trimiși în spațiu. Telescoape mari, cum ar fi succesorul lui Hubble ( telescopul spațial James Webb) trebuie totuși să fie pliate pentru a se încadra în următorul lansator. Dar costul scăzut al acestor rachete va fi un aliat pentru Elon Musk. Mai jos se poate viziona înregistrarea transmisiei lansării și o emisiune în care e invitat Elon Musk.


Niciun comentariu despre subiectul „SpaceX a lansat cea mai puternică racheta din lume: Falcon Heavy”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile