marți, 17 aprilie 2018

Grupul Lagardère vinde către Czech Media Invest posturile de radio din România, Cehia, Polonia și Slovacia

Grupul francez Lagardère a anunțat vânzarea activelor sale radio din România, Cehia, Polonia și Slovacia către cehii de la Czech Media Invest. Această tranzacție este prima dintr-o serie de cesiuni ale activelor Lagardère, ca parte a reorganizării strategice anunțată de Arnaud Lagardère pe 8 martie 2018. Suma tranzacției se ridică la 73 de milioane de euro, pentru o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 56 de milioane de euro în 2017.

Chiar dacă nu a nominalizat posturile de radio din România ce au fost vandute cehilor, totuși comunicatul a fost publicat în limba română pe paginile de internet ale Europa FM și Virgin Radio, deținute de LAGARDERE ACTIVE RADIO INTERNATIONAL SAS. Conglomeratul francez Lagardère Group mai deține în România și rețeaua Vibe FM, dar care nu a publicat (deocamdată?) pe websiteul propriu acest comunicat.

Pentru Czech Media Invest, o companie din Republica Cehă, această achiziție reprezintă o consolidare a strategiei sale de dezvoltare în sectorul mass-media, prin adăugarea de noi branduri puternice din țările respective. Finalizarea efectivă a acestei operațiuni este condiționată în principal de obținerea acordului autorităților de reglementare din țările în cauză.

Cehia Media Invest, co-fondată și gestionată de Daniel Křetínský, este unul dintre principalii operatori media din Republica Cehă, cu patru ziare, numeroase reviste și website-uri. Compania deține de asemenea două tipografii și este lider național în publicarea de cărți și în distribuția presei, prin intermediul a 18.000 de puncte de vânzare.


PS: Posturi de radio din România se pot de asemenea asculta online.


Niciun comentariu despre subiectul „Grupul Lagardère vinde către Czech Media Invest posturile de radio din România, Cehia, Polonia și Slovacia ”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile