luni, 4 iunie 2018

Microsoft cumpără GitHub cu 7,5 miliarde dolari

Microsoft a anunțat că a ajuns la un acord pentru a achiziționa GitHub, cea mai importantă platformă de dezvoltare software din lume, prin intermediul căreia 28 de milioane de programatori învață, oferă software și colaborează. Împreună, cele două companii vor ajuta programatorii să accelereze utilizarea GitHub și va oferi unei noi audiențe instrumentele și serviciile de dezvoltare ale Microsoft.

"Microsoft este o companie de dezvoltare software, iar prin alianța cu GitHub ne consolidăm angajamentul față de inovație. Recunoaștem responsabilitatea pentru valorile comunității pe care o preluăm prin acest acord și vom depune toate eforturile pentru a ajuta fiecare programator să creeze, să inoveze și să rezolve cele mai importante provocări", a precizat Satya Nadella, CEO Microsoft.

Microsoft va achiziționa GitHub pentru 7,5 miliarde de dolari în acțiuni Microsoft. Sub rezerva condițiilor obișnuite de finalizare a tranzacției, cum ar fi acceptul autorităților de reglementare, se așteaptă ca achiziția să se încheie până la sfârșitul acestui an.

GitHub va funcționa independent, pentru a oferi o platformă deschisă tuturor dezvoltatorilor din toate industriile. Dezvoltatorii vor putea să utilizeze limbajele de programare, instrumentele și sistemele de operare la alegerea lor și vor putea să-și implementeze software-ul în orice sistem de operare, orice sistem cloud și orice dispozitiv.

Vicepreședintele corporației Microsoft, Nat Friedman, fondatorul companiei Xamarin și veteran in Open Source, își va asuma rolul de CEO al GitHub. Actualul CEO al lui GitHub, Chris Wanstrath, va colabora pe plan tehnic cu Microsoft, sub coordonarea vicepreședintelui executiv Scott Guthrie.

"Sunt extrem de mândru de ceea ce a realizat GitHub și comunitatea noastră în ultimul deceniu și aștept cu nerăbdare ceea ce urmează. Viitorul dezvoltării de software este unul plin de speranță și sunt încântat sa ne unim forțelor cu Microsoft", a spus Wanstrath.

GitHub este un serviciu de găzduire web pentru proiecte de dezvoltare a software-ului. Site-ul a fost lansat în 2008 de către Tom Preston-Werner, Chris Wanstrath și PJ Hyett. Este destinația cea mai populară din lume pentru proiecte Open Source și pentru inovare software. Platforma găzduiește o rețea în creștere de programatori din aproape toate țările. Peste 1,8 milioane de companii din întreaga lume utilizează serviciile GitHub.


Niciun comentariu despre subiectul „Microsoft cumpără GitHub cu 7,5 miliarde dolari”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile