luni, 23 iulie 2018

JimJam are noutăți la nivel de design, identități de post, logo și personaje de brand

Din 1 august, postul de televiziune global dedicat copiilor preșcolari – JimJam – lansează un nou design de brand, menit să-i reflecte conținutul de programe, care îmbină joaca și educația. Pe lângă noul logo și identitățile de post, JimJam le prezintă copiilor personaje simpatice, noi-nouțe și o serie de elemente noi în grila de programe, printre care și blocurile speciale „Joacă-te & învață”. Facelift-ul brand-ului va fi valabil pentru toate cele 100 de țări în care emite JimJam, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit.


Noul look

Noul look al postului JimJam a fost ales în timpul unui brainstorming internațional, la care au participat 9 agenții de design din 5 țări. Lista scurtă de creații a fost supusă testului suprem: părerea copiilor de 2 – 5 ani din întreaga lume. Ei au ales ideea câștigătoare, a agenției londoneze Wiedemann Lampe, care a creat noile personaje, identități de post, design, logo și grafică.

Schimbarea vizuală reflectă conținutul de programe al postului JimJam, care propune micilor telespectatori să vadă la televizor animații din care învață jucându-se. Logo-ul a devenit mai viu și mai curat, iar literele „J” din numele postului s-au transformat în două personaje simpatice și distractive, care fac mereu echipă cu prietena lor, Steluța. În noile identități de post, Jim, Jam și Steluța sunt puși în situații jucăușe și distractive (cântă, construiesc castele de nisip, fac o baie cu spumă sau se joacă de-a circul), ce reflectă imaginea și curiozitatea preșcolarilor.

„Vedem un potențial enorm în publicul-țintă al JimJam. Suntem extrem de fericiți și mândri că putem impulsiona performanța JimJam și ne putem atinge targetul cu noul look și conținut al postului”, a transmis Judit Minda (Director al Departamentului Programe).

Noul conținut

Revigorarea vizuală nu este singura schimbare pentru JimJam. Aceasta vine la finalul unui proces de reînnoire început în 2018, cu noi seriale animate, introduse treptat în grilă. De atunci, JimJam lansează constant producții educaționale noi pentru micul ecran, centrate pe ideea de „Joacă-te & învață”. Copiii găsesc în grilă la televizor sloturi zilnice de 1 oră, din care pot învăța ceva nou în fiecare zi, dar și unele din care învață limba engleză. În cadrul acestor blocuri tematice, cunosc personaje puternice, ca Noddy, Timmy, Huckle, Tripleții sau Thomas și prietenii lui.

Strategia din spatele facelift-ului de brand a fost crearea unei relații puternice și coerente între noul conținut și noul look al postului JimJam, care să reflecte scopul televiziunii de a oferi programe educaționale non-violente.

Despre JimJam
JimJam este un post de televiziune dedicat copiilor preșcolari și familiilor acestora. După lansarea din 2006, s-a dezvoltat rapid și acum este disponibil în peste 100 de țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. JimJam este transmis în 10 limbi, unui număr de peste 27 de milioane de abonați din întreaga lume. Grila sa de înaltă calitate conține povești cu personaje iubite de preșcolari, ca Thomas și prietenii, Bob Constructorul, Pingu și Pompierul Sam. JimJam face parte din AMC Networks International – Europa Centrală și de Nord, companie internațională de top din domeniul difuzării și distribuției de posturi TV tematice, care ține de AMC Networks International. 


3 comentarii despre subiectul „JimJam are noutăți la nivel de design, identități de post, logo și personaje de brand”:
Anonim

Cred ca este canalul cu cel mai bun conținut pentru preșcolari, la ora actuala.

Anonim

Adevărat,plus car ar fii bine venit acest canal și în grila Digi tv cablu și satelit,cu desene frumoase !!

Marius

Mi-e dor de bob constructorul ar fi fost frumos și la digi TV cablu

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile