miercuri, 26 septembrie 2018

Sateliții Azerspace-2 și Intelsat 38 au fost lansați cu succes. Ambii sateliți vor fi amplasați la 45 grade Est.

Azercosmos (operatorul național de satelit al Azerbaidjanului) și Intelsat au anunțat lansarea cu succes a sateliților Azerspace-2 și Intelsat 38, cu ajutorul unei rachete Ariane 5 de la Centrul Spațial Guiana din Kourou, Guiana Franceză.

Intelsat 38 este un satelit în bandă Ku și va fi amplasat la poziția orbitală de la 45 de grade Est.

Acesta va înlocui satelitul Intelsat 12 și va fi utilizat pentru platforme DTH destinate Europei Centrale și de Est, precum și regiunii Asia-Pacific.

Intelsat 38 va oferi de asemenea conectivitate în Africa pentru rețele ale companiilor private și pentru aplicații guvernamentale. Intelsat 38 a fost construit de SSL, companie Maxar Technologies Ltd. (fostă MacDonald, Dettwiler and Associates Ltd).

Stephen Spengler, CEO al Intelsat, a precizat: "Intelsat 38 va oferi clienților media oportunitatea de a-și extinde afacerile, precum și de a oferi servicii și conținut îmbunătățite pentru spectatorii din Europa Centrală și de Est și din regiunile din Asia - Pacific. Acesta va oferi de asemenea conectivitate în bandă largă de mare viteză pentru clienții care doresc să-și extindă serviciile în Africa ".

Azerspace-2 are 35 transpondere în banda Ku si o durata de exploatare de minim 15 ani. Rashad Nabiyev, președinte și director executiv al Azercosmos, a adăugat: "Azerspace-2 este al doilea satelit de telecomunicații al Azercosmos și va extinde serviciile oferite în prezent de Azerspace-1. De asemenea, de la poziția 45 grade Est, satelitul ne va ajuta să oferim servicii mai fiabile, servind ca rezervă pentru Azerspace-1, situat la 46 de grade est, care este la o distanță de doar un grad de Azerspace-2."

Azerspace-2 va oferi semnal în banda Ku în zone din Europa, Africa, Pakistan și Afganistan și alte regiuni.


Intelsat 38 și Azercosmos-2 vor intra în funcțiune în primul trimestru al anului 2019.


Niciun comentariu despre subiectul „Sateliții Azerspace-2 și Intelsat 38 au fost lansați cu succes. Ambii sateliți vor fi amplasați la 45 grade Est.”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile