vineri, 19 octombrie 2018

NHK lansează primul canal 8K din lume, pe 1 decembrie 2018

Radiodifuzorul public japonez NHK a anunțat la MIPCOM că pe 1 decembrie 2018 va lansa două noi canale Ultra HD. Unul va difuza în 4K, iar celălalt în "Super Hi-Vision". Acesta nu va fi o transmisie de testare, ci va fi primul canal tv 8K din lume.

Mika Kanaya, producătorul principal al NHK, a explicat că versiunea 4K va transmite zilnic 18 ore de programe native 4K, inclusiv seriale, documentare, sport și divertisment. NHK 4K va transmite de asemenea pentru prima dată un jurnal de știri de noapte în 4K.

"Va exista ceva pentru toată lumea. În ziua lansării, vor fi transmisii în direct din Antarctica. Producătorii NHK au călătorit prin Europa și au realizat programe dedicate diverselor capitale", a explicat Kanaya.

De asemenea, pe 1 decembrie 2018 se lansează și canalul NHK 8K. Tehnologia 8K este dezvoltată de peste 15 ani, iar Kanaya a explicat că lansarea canalului 8K va fi un pas foarte important pentru NHK și că speră că va schimba nivelul de calitate a imaginii și sunetului, pe care telespectatorul îl dorește când privește la televizor.

Printre programele în 8K din ziua lansării este inclus și un documentar în premieră, care prezintă prin imagini spectaculoase expediția unei echipe de cercetători ce explorează giganticul sistem de peșteri Cenote din Mexic. Alte programe în 8K din ziua lansării includ concerte ale celor mai renumite orchestre din Europa (Filarmonica din Viena, Filarmonica din Berlin și Royal Concertgebouw din Olanda). De asemenea, va fi difuzat în 8K un program în patru părți despre Muzeul Louvre din Paris. În seara lansării va avea loc și o transmisie în direct în 8K dintr-un important oraș italian.


11 comentarii despre subiectul „NHK lansează primul canal 8K din lume, pe 1 decembrie 2018”:
Anonim

Traiasca si sd-ul romanesc. In curand 4k si la digi

Giony

Pe care satelit va emite acest canal 8K ? Este adevărat că un televizor 4K nu poate receptiona imagini 8K ? Mulțumesc.

Anonim

Pe vreun satelit asiatic... Poate va fi preluat in viitor si de vreun satelit european, dar nu se stie nimic.

Teoretic, pe un televizor 4K nu poate receptiona 8K. Cu un televizor HD ai imagine pe canale 4K? Se aplica probabil aceeasi regula.

Brutus

Nu se știe sigur, eu pe samsung fhd vad programe 4k doar ca nu la rezoluția corectă.

Anonim

Canele 4K receptionate direct cu acel televizor Full HD, fara alt dispozitiv ajutator? Nu cred. Din sursa externa se poate, setezi sursa externa a playerului/receptorului 4K ca fiind Full HD. Intrebarea era daca poti receptiona canale 4K direct cu acel televizor Full HD, fara alt dispoztiv care sa faca downscale, ceea ce nu cred, mai ales ca televizoarele Full HD nu au codec HEVC. Desigur, nu vorbim aici de nici de streamuri pe care scrie la sigla 4K, dar ele au rezolutie Full HD sau mai mica, fiind de fapt dowscaled. Omul intreba de receptie directa cu televizorul.

koss

Televizoarele 4K chiar daca au tuner HEVC au probleme cu continutul 8K. trebuie televizor sau receiver 8K pentru asa ceva.

Anonim

In ziua lansarii vor difuza in 8K si filmul artistic "2001: A Space Odyssey", scanat in 8K de pe pelicula originala.

Anonim

Deja televizorul 8K de la Samsung (Smart QLED, Samsung 75Q900R, 189 cm, Ultra HD 8K) e disponibil la vanzare in Romania, prin Flanco, la pretul de 35000 lei:

https://www.flanco.ro/televizor-smart-qled-samsung-75q900r-189-cm-ultra-hd-8k.html

Giony

Cine îl cumpără la această dimensiune? Nu este material suficient pentru 4K. Peste 10 ani poate va fi material pentru 8K. Nu ne putem lua la întrecere cu specialiștii care spun că lucrează la 16 K.

Anonim

Eu l-as cumpara daca as avea bani, nu neaparat pentru rezolutia 8K, ci mai ales pentru caracterisiticile hardware si pentru diagonala mare. Din pacate nu am acesti bani, dar sunt convins ca exista in Romania mii de persoane pentru care aceasta suma de bani reprezinta un nimic, similar cu cat cheltuim noi intr-o zi la supermarket.

Anonim

Au anunțat și denumirile oficiale ale celor doua canale, vor fi NHK BS4K și NHK BS8K.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile