luni, 1 octombrie 2018

Sezonul 3 al serialului „Humans”, din 8 octombrie la AMC

AMC anunță premiera autohtonă a celui mai nou sezon din serialul „Humans”, al treilea: acesta va fi difuzat în fiecare luni, de la ora 22:00, din 8 octombrie, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit.

„Humans” aruncă o privire cutremurătoare în culisele evoluției tehnologice și analizează efectul acesteia asupra societății. Noul sezon al producției create de Sam Vincent și Jonathan Brackley („Spooks, Spooks: The Greater Good”) mărește miza, explorând ce se întâmplă când granița dintre om și mașină este neclară. Din distribuție fac parte Mark Bonnar („Catastrophe”, „Apple Tree Yard”), Gemma Chan („Captain Marvel”, „Crazy Rich Asians”), Katherine Parkinson („The Honorable Woman”, „The IT Crowd”), Tom Goodman-Hill („Mr. Selfridge”, „The Imitation Game”), Emily Berrington („24: Live Another Day”, „The Inbetweeners 2”), Colin Morgan („Merlin”, „The Fall”), Ivanno Jeremiah („Black Mirror”, „Doctor Who”) și Ruth Bradley („Grabbers”, „Pursuit”). A treia serie are 8 episoade.

La un an de la declanșarea conștiinței în rândurile synth-urilor, populația oprimată luptă pentru supraviețuire într-o lume care le urăște și se teme de mașini. Marea Britanie este divizată, iar oamenii și synth-urile luptă pentru pace, dar orice urmă de stabilitate dispare când în comunitatea synth-urilor încep să apară probleme.

Pe fundalul haosului politic, complexitățile etice ale apariției unei noi specii sunt analizate pe mai multe planuri narative. Familia synth formată din Mia (Chan), Niska (Berrington) și Max (Jeremiah) luptă în continuare pentru dreptul la supraviețuire, iar Joe (Goodman-Hill), Laura (Parkinson) și copiii lor – Mattie (Lucy Carless), Toby (Theo Stevenson) și Sophie (Pixie Davies) – se chinuie să se adapteze la urmările evenimentelor cataclismice din sezonul 2.

Inspirat de premiatul serial SF suedez „Real Humans” (creat de Lars Lundstrom), „Humans” îi are drept producători executivi pe Vincent, Brackley, Derek Wax, Emma Kingsman-Lloyd (din partea Kudos, în colaborare cu Wild Mercury Productions și Lundstrom) și pe Henrik Widman (din partea Matador Films). Alături de Vincent și Brackley, lista de scenariști ai producției îi include pe Debbie O’Malley, Namsi Khan, Jonathan Harbottle, Melissa Iqbal și Daisy Coulam. Serialul este produs de Vicki Delow (din partea Kudos, SVT și Matador Films). Al treilea sezon a fost comandat pentru Channel 4 de Beth Willis și Simon Maxwell și pentru AMC de Kristin Jones.


SINOPSIS

Revenim în universul „Humans” exact la un an de la finalul seriei a doua, când toate synth-urile au devenit conștiente (Ziua Zero). Efectul deciziei lui Mattie Hawkins de a încărca codul a fost imediat și catastrofal. Aproape 500 de milioane de synth-uri au devenit deodată capabile să gândească și să simtă, iar peste 100.000 de oameni și-au pierdut viețile.

Pe fundalul revoluției synth-urilor, clanul Hawkins se chinuie să lase trecutul în urmă și să se acomodeze cu viața de familie separată. Laura își administrează propria firmă de avocatură, specializată în protecția synth-urilor atipice, dar progesul e unul încet. Acasă, Mattie se simte extrem de vinovată din cauza deceselor provocate de cod. Toby și Sophie își vizitează tatăl (Joe) la Waltringham, unde acesta lucrează la un magazin și își pune din ce în ce mai multe întrebări despre traiul acesta departe de copiii lui.

Niska și Astrid trăiesc împreună la Londra, iar Astrid lucrează într-un pub, unde sunt bineveniți atât oamenii, cât și synth-urile. După ce pub-ul devine ținta unui atac terorist, oamenii și synth-urile trebuie să rezolve problemele politice care ies la iveală, într-o lume aflată într-un echilibru fragil. Forța de lucru robotică a fost refăcută, economia își revine, iar viața pare a fi revenit la normal. Acum, noile synth-uri „sigure” au ochii portocalii, iar exemplarele cu ochi verzi sunt ceva de temut. Acestea trăiesc, în principal, în zone restricționate, cu resurse limitate și fără protecție – iar într-una din aceste zone (Railyard) se află și Max, Mia și Leo. Primul este noul lider, Mia este fața noii mișcări (se ocupă de PR și își dă seama că trebuie să-și schimbe strategia, după ce interesul public în legătură cu problemele lor scade masciv), iar Leo e în comă (toate mecanismele de synth i-au fost îndepărtate și a devenit complet om). În poveste apar personaje noi: Anatole (care se ocupă de reparația synth-urilor) și Agnes (care nu e deloc mulțumită de felul în care conduce Max grupul), care trăiesc în Railyard.DESCRIEREA PERSONAJELOR

Laura Hawkins (jucată de Katherine Parkinson)
Laura a devenit cel mai mare suporter și prieten al synth-urilor, dar lupta ei pentru drepturile acestora e una grea. Și-a sacrificat cariera de succes pentru un cabinet de avocatură individual, care reprezintă doar synth-uri conștiente și care este vandalizat constant de oponenții acestora. După un incident traumatizant, Laura își dă seama că trebuie să urmeze alt drum și acceptă o colaborare cu guvernul – ceea ce o va costa scump. Pe plan personal, Laura și Joe (care a decis să se mute într-un oraș în care nu există synth-uri) se chinuie să trăiască despărțiți. Deși e foarte ocupată cu munca și copiii, devine fascinată de Dr. Neil Sommer, un om de știință fatalist.

Joe Hawkins (jucat de Tom Goodman-Hill)
Încăpățânatul Joe rămâne la concluzia din sezonul anterior – synth-urile i-au distrus familia – și acum trăiește în Waltringham, o comunitate în care locuiesc doar oameni. Este vânzător la o alimentară și câștigă un sfert din fostul lui salariu, dar este liniștit – cu excepția faptului că îi este extrem de dor de Laura și de copii. Mattie nu-i mai răspunde la telefon, iar Joe simte că familia nu mai are nevoie de el. Într-o zi, vede doi noi veniți în Waltringham, pe care îi recunoaște și care nu au ce căuta acolo... Când îi provoacă, aceștia îi cer ajutorul.

Mattie Hawkins (jucată de Lucy Carless)
Mattie a declanșat sute milioane de synth-urile să devină conștiente, ceea ce a provocat moartea atât de multor oameni. Este paralizată de vinovăția resimțită și vrea neapărat să-și mărturisească fapta, dar nu o face, pentru a-și proteja familia. Își răscumpără oarecum fapta având grijă de Leo, care e în comă. Când acesta se trezește, cei doi se vor proteja și sprijini reciproc.

Toby Hawkins (jucat de Theo Stevenson)
Toby e pe care să devină bărbat și vrea o viață normală. Își înțelege ambii părinți și încearcă să găsească o cale de mijloc între părerile lor. Pentru a-și găsi un loc de muncă, va trebui să insiste mult, în lumea nouă în care trăiește și s-ar putea ca asta să presupună despărțirea de familie.

Sophie Hawkins (jucată de Pixie Davies)
Micuța Sophie ține cu greu secretul familiei și se chinuie să nu spună nimic la școală, unde participă (alături de colegii ei) la cursuri despre pericolul synth-urilor cu ochi verzi. Sophie nu poate să înțeleagă de ce acestea nu pot fi acceptate de omenire.

Leo Elster (jucat de Colin Morgan)
După un an în care se află în comă, Leo se trezește și își revine extrem de rapid. Dar ceva s-a schimbat la el – Hester i-a distrus componenta sintetică din creier, iar aceasta a fost îndepărtată. Acum, Leo trebuie să învețe să fie om și atât, departe de synth-urile care i-au fost ca o familie până acum.

Max (jucat de Ivanno Jeremiah)
Liderul ales din Railyard, pacifistul Max se chinuie să-și împace natura optimistă și morală cu realitățile dure îndurate de „oamenii” lui, pe care nu-i poate proteja de ura celorlalți. Flash, Mia și Anatole îl ajută cât de mult pot, dar poziția de șef este una grea.

Niska (jucată de Emily Berrington)
Volatila Niska s-a liniștit și s-a așezat „la casa ei”. Trăiește incognito, într-o bulă fericită, alături de iubita ei, Astrid. Dar după ce aceasta este pusă în pericol de acțiunile altora, Niska e forțată să reintre în luptă și să joace un rol mai semnificativ decât și-a imaginat în viitorul synth-urilor.

Mia (jucată de Gemma Chan)
Construită să îi protejeze pe ceilalți, Mia se simte acum responsabilă pentru Leo, familia ei și sute de milioane de vieți sintetice. De aceea își folosește experiența pentru a deveni purtătorul de cuvânt al grupului Railyard și, prin urmare, al tuturor synth-urilor conștiente. Dar nimeni nu o ascultă...

Karen (jucată de Ruth Bradley)
După moartea lui Pete, Karen nu mai vrea nici ea să trăiască. Asta se schimbă după ce descoperă un nou scop în viață – protejarea lui Sam, care devine conștient și care trebuie ținut în siguranță. Aceasta își dă seama că singura modalitate pentru supraviețuire în noua lume este minciuna: Sam se preface a fi om și Karen îl instruiește cu atenție.

Anatole (jucat de Ukweli Roach)
Ca sute de milioane de synth-uri, Anatole a devenit conștient în Ziua Zero și, din escortă de elită, a devenit confidentul și aliatul lui Max. Anatole joacă un rol-cheie în Railyard, unde își repară conaționalii și are grijă de Leo. Dar, pentru că nu a avut contact cu oamenii de la Ziua Zero încoace, Anatole mai are de învățat despre emoții și subtilitățile acestora.

Stanley (jucat de Dino Fetscher)
Stanley este un synth de generație nouă, „sigur”, recent produs. Este noul șofer și bodyguard al Laurei, ajutând familia
Hawkins în casă. Inițial respins de Laura, aceasta e forțată să îl accepte și ajunge să îi fie recunoscătoare pentru protecția oferită. Sophie se apropie imediat de el și Stanley pare a fi synth-ul care îi va aduce laolaltă.

Agnes (jucată de Holly Earl)
Locuiește în Railyard și – după Ziua Zero – a lăsat în urmă postul de entertainer pentru copii și resimte din plin furia acumulată în anii de muncă, când era tratată injust, ca o simplă marionetă de ventriloc. Îl provoacă mereu pe Max să acționeze și, într-un final, ia frâiele în propriile mâini...

Dr. Neil Sommer (jucat de Mark Bonnar)
Neil este om de știintă, membru al Comisiei Dryden Commission, care a studiat pe larg comportamentul anormal al synth-urilor. Între el și Laura apar imediat scântei, dar secretele pe care le ascunde sub apartența carismatică vor avea un impact major asupra relației dintre ei.

Astrid Schaeffer (jucată de Bella Dayne)
Astrid e fericită alături de Niska, locuiesc la Londra și își găsește locul în lupta pro-synth-uri angajându-se la un pub prietenos cu ambele tabere. Când e implicată într-un act extrem de violent, încearcă să o determine pe Niska să nu se răzbune pe vinovați, dar știe că aceasta nu poate fi oprită.

Lordul Dryden (jucat de Matthew Marsh)
Autoritarul lider este numit șeful unei comisii guvernamentale care studiază comportamentul anormal al synth-urilor. După o vizită la Railyard, își dă seama cât de bogată este viața acestora. Laura începe să creadă că poate atrage comisia de partea ei, dar Dryden nu îi spune tot adevărul...


SINOPSISURI EPISODICE

Episodul 1. La 1 an de la Ziua Zero, când synth-urile orpimate devin conștient, acestea luptă să supraviețuiască într-o lume care le urăște și se teme de ele. Max, Mia și Flash trăiesc în Railyard, o zonă restricționată. După atacul violent al lui Hester, Leo se află în comă și e îngrijit de Max și Anatole. În paralel, Niska și Astrid trăiesc împreună la Londra, iar familia Hawkins se acomodează cu noua lor viață, Leo trăind separat de restul familiei.

Episodul 2. După un raid polițienesc în Railyard, Max conștientizează că acțiunile lui au avut un impact care poate e ireparabil... Mattie e mereu alături de Leo, care își revine surprinzător. În paralel, Agnes începe o campanie împotriva oamenilor, iar Max e forțat să ia o nouă decizie. Laura are prima întâlnire cu membrii Comisiei Dryden. Vor fi Karen și Sam descoperiți, după ce Joe îi vede locuind în Waltringham?

Episodul 3. Laura e decisă să descopere adevărul în legătură cu Operațiunea Basswood și încearcă să apeleze la ajutorul Dr. Neil Sommer. Frustrată de faptul că inițiativele ei pro-synth-uri se lovesc de un zid, Laura amenință cu demisia. Leo se chinuie să se comporte ca un om, așa că revine (alături de Mattie) la familia Hawkins. Cei doi își analizează sentimentele, după ce ies împreună în oraș.

Episodul 4. Înaintea vizitei Comisiei Dryden în Railyard, Max o închide pe Agnes, temându-se de ura acesteia vizavi de oameni. Neîncrezători la început, aceștia sunt copleșiți de emoțiile, creativitatea și dorința de a supraviețui a synth-urilor. Neil și Laura își continuă relația, iar Mattie și Leo trebuie să rezolve o dilemă serioasă, după ce află că un adolescent a fost arestat, bănuit fiind că a provocat Ziua Zero.

Episodul 5. După evenimentele șocante din Waltringham, Joe fuge cu Sam acasă, ceea ce nu-i pică bine deloc Laurei, care tocmai începuse să facă progrese cu membrii Comisiei Dryden. Sophie e încântată să-l cunoască pe Sam. Joe se chinuie să se reintegreze acasă. Mia cunoaște un vecin cu care împarte un secret inspirațional.

Episodul 6. Stanley și Anatole își dau arama pe față, iar Laura și rudele ei sunt puse în pericol. Aceasta trebuie să facă tot posibilul pentru a opri un atac îngrozitor și se pune în calea lui Stanley. Lupta care urmează o forțează să ia o decizie cutremurătoare.

Episodul 7. Max confruntă în prieten devenit dușman, dar oare carfe va fi reacția lui Anatole când Max dezvăluie, în sfârșit, adevărul despre Ziua Zero? Leo și Mattie află decizia Laurei și se despart, pentru a proteja familia, iar Leo trebuie să decidă de partea cui va sta. Niska decide să sune acasă, dar după o discuție cu Astrid este încurajată să continue lupta.

Episodul 8. Laura își folosește toate resursele pentru a salva synth-urile, riscându-și viața și reputația. Railyard-ul e înconjurat de forțe externe – va putea Max să-și convingă comunitatea să rămână în defensivă și să nu contraatace? Mia, Leo și Max luptă împreună pentru ultima dată.


Un comentariu despre subiectul „Sezonul 3 al serialului „Humans”, din 8 octombrie la AMC”:
George

Putem paria ca omenirea va ajunge intai pe Marte, iar apoi acest canal va fi introdus in grila rcs -rds ?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile