joi, 6 decembrie 2018

Cele mai populare video-uri de pe YouTube în România, în anul 2018

În decembrie, Google „derulează” înapoi până la începutul anului pentru a vedea care au fost cele mai populare video-uri de pe YouTube în România în anul care se încheie. Vom vedea care au fost piesele cele mai ascultate pe YouTube în România, precum și video-urile care au stârnit cel mai mare interes. Listele YouTube Rewind cuprind video-uri încărcate în 2018 și sunt create pe baza vizualizărilor din România, luând în calcul și tipul și gradul de interactivitate al video-urilor, anunță compania printr-un comunicat remis către HD Satelit.

Top 10 cele mai populare video-uri (non-music)

Această categorie este dedicată video-urilor care s-au viralizat, au înregistrat un număr foarte mare de vizualizări, comentarii și distribuiri, stârnind astfel interesul unor categorii largi care se uită pe YouTube. Anul acesta, printre cele mai populare sunt show-urile TV și cele mai de succes momente ale lor, precum și stand-up comedy. Iar combinația dintre ele este la începutul listei: momentul de stand-up al lui Micutzu de la show-ul TV iUmor este pe primul loc în 2018. Alături de controversele din lumea vloggerilor autohtoni și reacțiile în lanț stârnite de acestea, topul de anul acesta este completat de două animații.


Video
Canal
1
iUmor
2
In puii mei
3
RoastCuRost
4
Next Star
5
Selly
6
Mimi
7
Andra Gogan
8

Chefi la cuțite
9
Eduard Denis
10
Doi Degeaba
Metodologie: Pentru acest top au fost luate în calcul doar video-uri publicate în 2018. Selecția video-urilor pentru această categorie s-a realizat printr-un algoritm care ia în calcul vizualizările, nivelul de interactivitate (like-uri, share-uri, comentarii) și tipul de conținut. Ierarhizarea video-urilor a fost făcută în funcție de numărul de vizualizări realizate din România. În top a fost reținut doar cel mai popular video de pe un canal, respectiv acela cu cele mai multe vizualizări din România.Top 10 cele mai populare videoclipuri muzicale în 2018

Piesele autohtone sunt cele care domină lista de anul acesta a celor mai populare videoclipuri de pe YouTube în România: în prima jumătate a topului regăsim doar creații locale. Un trend care a crescut mult în ultimii ani sunt vloggerii care s-au lansat într-o carieră muzicală, Selly (5Gang), Andra Gogan, Vlad Munteanu sau Alex Alvarez (LA Gang) fiind doar câteva exemple. Popularitatea pieselor pe care le lansează este la același nivel cu cele ale artiștilor consacrați din zona muzicii, astfel că au fost incluși în topul muzical. În top 10 a intrat Selly și proiectul său 5Gang, cu piesa „Focuri”. Alături de prezențe noi precum 5Gang și Lino Golden, în topul muzical regăsim artiști cunoscuți din industria muzicală locală, precum Dorian Popa, Smiley, Delia sau DJ Project, dar și trei piese internaționale, care au avut succes în România.


Video
Canal
1
Dorian Popa
2
Lino Golden
3
Doddy
4
Cat Music
5
Selly
6
Maître GIMS
7
NickyJamTV
8
Cat Music
9
Becky G
10
Nek Music Tv
Metodologie: Pentru acest top au fost luate în calcul doar video-uri publicate în 2018, videoclipuri oficiale (de pe canalul care deține conținutul), fără video-uri doar cu versuri sau poză. Selecția video-urilor pentru această categorie s-a realizat printr-un algoritm care ia în calcul vizualizările și nivelul de interactivitate (like-uri, share-uri, comentarii). Ierarhizarea video-urilor a fost realizată în funcție de numărul de vizualizări realizate din România.

Listele YouTube Rewind 2018 globale

Cele mai populare video-uri pe YouTube la nivel global (non-music)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


Cele mai populare video-uri muzicale pe YouTube la nivel global
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Despre Alphabet Inc.
Larry Page și Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajați la nivel global, oferind o gamă largă de produse și platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google. Puteți citi mai multe despre misiunea Alphabet aici.


2 comentarii despre subiectul „Cele mai populare video-uri de pe YouTube în România, în anul 2018”:
dintre-noutati blog - manChi TV - incerc dulciuri scump vs ieftin taste test review

Astea sunt preferințele românilor?! Ceartă între nimicuri și manele... Da, **** (Emiluț).
2018 e un an care demonstrează lipsa de cultură și educație din România. Ce-mi mai demonstrează este că audiența se obține doar dacă realizezi nimic.

Anonim

Pe Youtube sunt și sute de mii de clipuri de cultura și multe tutoriale și review-uri foarte bune, precum și muzică de foarte mare calitate. Platforma oferă de toate pentru toți. Dar dacă astfel de videoclipuri prefera românii, nu putea Youtube sa anunțe că un clip cu o poezii de Mihai Eminescu este în top. Nu putea, din cauză că realitatea nu ar fi aceea.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile