marți, 11 decembrie 2018

Inedit Tv va deveni ITV România și va emite în HD

Televiziunea Inedit Tv se pregătește pentru emisia în rezoluție High Definition. În această primăvara, ca un prim pas, a efectuat tranziția la formatul 16:9. Am contactat televiziunea Inedit Tv pentru a obține mai multe informații pentru cititorii HD Satelit.

"Trecerea la 16:9 din primăvară a fost doar un prim pas dintr-un proces de transformare și rebranding total. Din decembrie am început testele în HD 720P pe transmisia online, urmează testele în 1080. Am avut nevoie de această tranziție pentru a putea realiza o arhivă de emisiuni HD. În ianuarie, cel mai probabil, campania de rebranding se va finaliza, iar Inedit TV se va transforma în ITV România. De atunci vom transmite semnal HD în MPEG4, atât către satelit, cât și către operatorii de televiziune prin cablu care sunt dispuși să ne preia la aceasta calitate. Bineînțeles, rebranding-ul va însemna și o schimbare semnificativa a grilei de programe", a precizat Inedit Tv.

"Deja se lucrează la noul platou din Casa Presei, care va fi dotat cu camere și echipamente Full HD. Pe satelit și cablu emitem in continuare in SD 576i MPEG2, dar suntem in discuții avansate cu operatorii de cablu pentru trecerea la HD in MPEG4. E posibil sa efectuăm trecerea tot în doua etape, mai întâi 720p și apoi 1080", a mai precizat televiziunea Inedit Tv pentru HD Satelit.

Testele în HD 720p pot sa fie vizionate online AICI. Se observă că pachetul grafic este deja afișat în rezoluție HD.

UPDATE 16 decembrie 2018: Televiziunea Inedit TV efectuează,  în transmisia online, teste cu sigla ITV HD.

UPDATE 1 februarie 2019: Televiziunea Inedit TV a menționat pentru HD Satelit: "Așa cum promiteam, din 1 februarie 2018, transmisia live online a fost trecută pe rezoluție Full HD (1920x1080) la 50 FPS progresiv. Vom adaugă în player și rezoluții inferioare (720p, 576p și 320p) pentru utilizatorii de dispozitive mobile care nu au suficientă lățime de banda la conexiunea de internet. Precizăm că nu toate emisiunile sunt înregistrate Full HD."

Transmisia în Full HD poate să fie vizionată online AICI.

UPDATE 24 octombrie 2019:Televiziunea Inedit TV este disponibilă în HD (1080i50) prin platforma InterLAN TVX. Detalii găsiți AICI.


20 de comentarii despre subiectul „Inedit Tv va deveni ITV România și va emite în HD”:
Anonim

Foarte bine, inca un canal HD romanesc, spre sa fie preluat in HD de cati mai multi cablisti. E bine ca va fi in HD si pe satelit, sper ca gratis. Se pare ca incep sa intre si in Romania lucrurile in normalitate.

dani

am verificat si eu pe transmisia lor live
intradevar vad ca apare rezolutie 720p
poate vor realiza cu bine trecerea sa avem inca un alt post in hd
cred nu e chiar simplu sa faca toate schimbarile acestea tehnice in 2 luni dar poate vor reusi

Anonim

inca emisiunile nu sunt in HD, dar am vazut ca publicitatea este si grafica este
voi mai urmari sa vad daca prind si vreo emisiune hd

cg

Pai sunt niște teste online deocamdată, asa cum au si anunțat. Daca merge sistemul de emisie HD, cu sigla si ce e mai e inclus, când vor difuza producții HD, cu siguranța se vor vedea si acestea in HD.

Anonim

la Telekom va fi in HD??

Anonim

Nu se stie, ai rabdare sa se lanseze in HD, ca mai e mult pana acolo, si vedem apoi cine ii va retransmite. Dupa cum se intelege, il vor oferi in HD pentru orice cablist care il vrea in acest format.

Anonim

Schimbări în grila înseamnă....?

Anonim

Probabil vor fi anuntate cand se va face solicitarea la CNA.

Anonim

Subiectul important e trecerea la HD, cred ca asta e in prim-plan acum, probabil schimbările de grila nu au fost decise complet in prezent. Pe mine ma intereseaza sa treaca la HD, prea putin ma intereseaza ce vor schimba in grila, vedem atunci. Ca daca vor schimba grila inainte sa treaca la HD, e sansa mica sa ma uit, nu prea ma uit la canale care nu sunt HD, chiar daca ar difuza si filme din 2018. Dar daca va fi in HD, ma voi uita.

Anonim

Pot sa treaca și la 8k....tot sd va fi retransmis de operatorii

Anonim

Depinde de cum isi respecta operatorii clientii.

Anonim

Se inmultesc canalele HD romanesti, iar publicul devine tot mai selectiv. Unii deja au inceput sa isi mai pastreze in grila televizorului numai canalele HD. Asta inseamna ca romanii incep sa aprecieze calitatea, pentru care au investit in televizoare HD/4K si de care doresc sa se bucure la maxim.

Anonim

Nu poti. CAMul nu recepționează canale, doar le decodează. CAM-ul nu are tuner inclus. In plus, nici daca ai folosi tunerul de satelit alt televizorului, tot nu ar merge, deoarece CAMul de la Digi e doar pentru decodarea semnalului de cablu, nu decodează semnalul de satelit.

Anonim

Felicitări INEDIT TV viitor ITV ROMANIA singurul post de televiziune din țară care realizează frumoase și interesante emisiuni cu și despre conaționalii noștri din DIASPORA. Sincere felicitări realizatorului Mircea Pelea !

ITV

Așa cum promiteam, din 1 Februarie 2018, transmisia live online a fost trecută pe rezoluție Full HD (1920x1080) la 50 FPS progresiv. Vom adauga in player și rezoluții inferioare 720p, 576p și 320p) pentru utilizatorii de pe dispozitive mobile, care nu au suficientă lățime de banda la conexiunea de internet. Precizam ca nu toate emisiunile sunt înregistrate Full HD.

Cosmin

@ITV, se vede foarte bine, bravo, dar nu pot sa comut pe ecran complet. Când apăs butonul din partea dreapta jos a playerului, nu se întâmplă nimic, nu se mărește imaginea Full Screen. Am încercat pe mai multe browsere web pentru Windows 10, adică pe Opera, Mozilla, Chrome, Edge.

ITV

@Cosmin, problema s-a rezolvat. A fost o eroare de cod cauzata de update-uri ale Wordpress

Cosmin

Super, funcționează perfect acum pe ecran complet, mulțumesc! La cât mai multe emisiuni în Full HD! Succes, va urmăresc cu plăcere!

Inedit TV

Avem placerea sa va anuntam ca postul de televiziune Inedit TV poate fi preluat de operatorii de televiziune prin cablu, IPTV sau DTH si in format HD 1080i50, prin intermediul platformei InterLAN TVX.

SD (576i50) MPEG2 @ 5 Mbit/s - Multicast: 239.10.0.2:1234
HD (1080i50) H.264 @ 10 Mbit/s - Multicast: 239.10.0.3:1234

Operatorii interesati care sunt membri InterLAN pot gasi mai multe detalii in platforma IXPM in sectiunea Documentatie/Platforma TVX

In curand, Inedit TV va finaliza procesul de rebranding si - dupa primirea tuturor aprobarilor - va deveni oficial ITV Romania.

Inedit TV este inclus in lista must-carry a CNA pentru anul 2019, unde figureaza pe pozitia 19.

Viorel

Am vazut pe site ca apare mai nou, pe langa HD si Full HD, si optiunea 4K. Cu toate astea, imaginea se vede mult mai prost pe streaming...
https://pasteboard.co/J43noTK.jpg

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile