vineri, 25 ianuarie 2019

A început testarea echipamentelor pentru TVR 1 HD și TVR 2 HD

Conform informațiilor HD Satelit, au început sa fie efectuate teste pentru versiunile în High Definition ale televiziunilor publice TVR 1 și TVR 2. Momentan se efectuează teste la encodere, teste la distribuție, la echipamentele de emisie. Testele nu sunt transmise prin satelit sau de furnizori de servicii tv cu plată. Pe TVR 1 HD și TVR 2 HD sunt difuzate pentru testare diverse promo-uri în buclă, fără siglă peste imagine.


SRTV a obținut licențe audiovizuale de satelit și digital terestru pentru televiziunile TVR 1 HD și TVR 2 HD în ședința CNA din data de 29 noiembrie 2018. Licențele audiovizuale pentru TVR 1 HD și TVR 2 HD au fost aprobate în unanimitate de CNA. Au fost menținute și licențele audiovizuale SD.

UPDATE 2 februarie 2018: Programele TVR 1 sunt retransmise până la ora 20:00 pe TVR HD. Sigla TVR 1 este în rezoluție HD, restul conținutului transmis fiind upscalat. Probabil sunt tot teste ale echipamentelor HD pentru TVR 1.


115 comentarii despre subiectul „A început testarea echipamentelor pentru TVR 1 HD și TVR 2 HD”:
Anonim

Foarte bine ca se misca lucrurile. Chiar asteptam noutati despre subiect!

Anonim

bun asa
inseamna ca in maxim cateva luni va incepe emisia

Anonim

daca deja sunt testate echipamentele de distributie poate incepe si mai devreme. desigur trebuie si studiourile de stiri conectate si altele, mai e de lucru ceva

Marius

Dar unde arata siglele cu tot cu hd?

Anonim

Cum adica? nu vezi scrisul HD in poze?

Unknown

Alți emit în 8 k și noi ne bucuram ca niște copii de HD

Anonim

@daniel neculau, care altii emit in 8K? Emit japonezii si DOAR EI, restul tarilor din lume nu emit in 8K.

Anonim

Oare pe Digi vor fi?

Anonim

Cu actualul TVR HD ce se va intampla? Va fi inlocuit cu TVR 1 HD sau vor fi 3 canale HD (TVR 1 HD, TVR 2 HD si TVR HD)?

Giony

Bucura-te prietene.Zi mulțumesc și pentru HD. Noi nu suntem "altii". Am crezut că noi vom viziona 4K peste 5-10 ani. Iată că lucrurile evoluează rapid . Unde așezi tu televizorul 8K, aproape de mărimea unei porți de handbal, dacă nu chiar de fotbal.

Ste01b69@gmail.com

Lasă cai bine. Asta am vrut spune și eu am TV 4k demult Más bucura de un minim standard hd audio și video de calitate. Știu ca nu e ușor nu numai de voi depinde... Va mulțumesc frumos

Anonim

TVR HD va rămâne. TVR 1 HD, TVR 2 HD si TVR HD vor fi toate trei. Probabil vor mai face schimb de programe, mai ales la inceput, intre TVR 1 HD / TVR 2 HD si TVR HD.

Anonim

Atunci ii foarte bine sa avem TVR 1 HD, TVR 2 HD si TVR HD. Acuma is curios daca pe terestru vor intra pe acelasi mux sau vor fi inlocuite TVR 1 si 2 SD cu HD.

Anonim

Mai mult ca sigur vor ramane si variantele SD pe terestru : ))

Anonim

bravo tvr, imi place!!

Tibi

Primele teste de vor efectua pe satelit pe tp folosit de TVR pe 16 est

Anonim

Foarte frumos pînă la sfîrșitul lunii ianuarie speram sa avem tvr1si2 hd

mariusica30

Macar daca ar fi facut siglele in alb semi-transparent.

Anonim

La DIGI vor intra?

Gaby

Acum vreti nk
Ati uitat cand va uitati la tv cu tub sau alb negru

mariusica30

Gaby, nu s-a uitat, dar lumea evolueaza, la fel si omul, nu?

Serbanescu Danut

cand apare in grila upc TVR 1 HD si TVR 2 HD

Anonim

Referitor la TVR HD, momentan va ramane asa si dupa lansarea TVR 1 HD si TVR 2 HD va functiona in paralel cateva luni iar dupa aceea va fi inchis sau transformat in TVR 3 HD!

Anonim

Ba nu, nu va fi transformat in niciun TVR 3 HD, va ramâne TVR HD.

Anonim

@Anonim
Cel mai bine l-ar transforma in TVR 3 HD decat sa il inchida.

Anonim

Nu va fi închis și nici transformat în TVR 3 HD. Va ramâne TVR HD.

Armand Daniel

Tvr3 are programe importate din tvr regionale. Ala e acopul lui. Nu va fi nici un tvr3 hd.

Cati va uitati pe tvr 3 sa fim seriosi?!?

Anonim

Nu poate sa ramana TVR HD dupa lansarea TVR 1 HD si TVR 2 HD! Acum sunt difuzate productii in HD de pe TVR 1 si TVR 2 odata cu lansarea posturilor TVR 1 si 2 in HD difuzare productiilor TVR 1 si TVR 2 pe TVR HD va fi oprita dupa o perioada, nu poate fi pastrat pentru ca ar fi duplicat pentru fiecare post HD lansat nou. TVR HD se va inchide sau se va transforma in TVR 3 HD.

Anonim

Ba nu e asa, nu va fi transformat in niciun TVR 3 HD si nici nu se va inchide.

Anonim

Atunci care va fi noima lui?

Anonim

Scopul va fi tot care a fost si pana acum, un canal cu productii proprii, plus productii de pe celelalte canale ale TVR, plus furnizor de continut HD pentru TVR1 HD si TVR2 HD. In plus, echipa TVR HD e separata de echipele TVR1 si TVR2, ei realizeaza si alte productii care nu sunt pe TVR 1 si TVR 2, si acesta e un alt scop.

Putem discuta despre desfiintarea TVR HD doar dupa ce vor solicita la CNA retragerea licentei, pana atunci astfel de discutii sunt rodul imaginatiei noastre. Eu zic sa discutam despre TVR 1 HD si TVR 2 HD, ca eu vad ca despre aceasta se discuta in acest topic. Eu cel putin asa voi proceda.

Anonim

Eu cred ca in prima perioada de dupa lansare, cel putin cateva luni, vor fi multe programe upscalate din SD. De fapt, la fel s-a procedat si la alte televiziuni cand au trecut la HD, mai ales ca multe programe si emisiuni deja au fost produse. Probabil in primele luni doar filmele si serialele vor fi in HD, si poate unele emisiuni. Oricum, intr-un final se va ajunge la difuzarea majoritatii programelor in HD pe TVR 1 HD si TVR 2 HD, asa cum s-a intamplat si la alte televiziuni care au trecut la HD.

Giony

Salut, ce inseamna "nk", e o altă definiție a imaginii ? Mulțumesc.

Giony

Să le facă și mișcătoare!

Anonim

Probabil a dorit sa scrie NHK, denumirea televiziunii 8K japoneze.

Oare vor lansa in primavara aceasta TVR 1 HD si TVR 2 HD? Cel mai mult imi doresc sa vad Teleenciclopedia in HD.

Anonim

TVR HD se va inchide, o frecventa digitala terestra nu poate duce 3 posturi in HD, variantele SD si localele.

Anonim

Ba da, se pot transmite TVR 1 HD, TVR 2 HD si TVR HD pe acelasi multiplex. Si se poate administra si altfel frecventa, fără sa se scada bitrate-ul, de exemplu se elimină localele care nu sunt pentru regiunea respectiva din zona emițătorului. Sau se elimina si versiunile SD ale TVR 1 si TVR 2, nu are rest sa fie transmise dublura cu versiunile HD.

Echipele TVR 1 si TVR 2 HD vor fi in colaborare cu echipa TVR HD, inclusiv pentru a face schimb de unele programe.

Unknown

Mai demult au anunțat că TVR HD va deveni canal de sport. S-a sperăm că va fi așa. De când au spus asta TVR HD transmite si emisiuni sportive.

Anonim

Atunci sa se numeasca TVR Sport HD. De parca n-ar fi o droaie de canale de sport...

Anonim

Si ce competitii sa dea daca Tvr HD se va numi Tvr Sport Digi Telekom si Look au luat toate competiitiile importante din Europa si America nu cred ca tvr se va baga sa transmita Liga 1 din vara pentru ca acolo se cer foarte multi bani ce poate transmite Tvr Sport doar Cupa Confederatiilor din 2021 si Campionatul Mondial de Fotbal 2022 din Qatar sau poate daca va lua optiune free to air pentru Jocuriile Olimpice de vara din 2020 de la Eurosport

Anonim

Pe 2 februarie 2019 - conform Programului TV prezentat pe www.tvr.ro, cat si pe EPG-ul TVR HD - pe perioada intregii zile, TVR HD va transmite simultan cu TVR 1. Ca urmare, se poate vedea Teleenciclopedia - in HD. :)

Anonim

Da, dar nu scrie ca va fi si HD, ci simultan cu TVR 1, deci va fi SD upscalat. Eu astept sa fie Teleenciclpedia in HD, nu o preluare in SD, pe un canal HD, de pe un canal SD. Chiar ador emisiunea Teleenciclopedia, o vizionez de cand aveam 5 ani.

Anonim

Ori cum posturile astea două tvr 1 hd și tvr 2 hd va emite pe satelit tot codat în sistem conax ca și până acum care de mod normal trebuia la liber fta așa cum merg posturile locale de la unguri în format hd

DTH Fan

Se poate cumpăra smartcard (costa vreo 45 lei cardul fizic) pentru canalele TVR, nu se plătește abonament:

http://www.tvr.ro/carduri-viaccess-pentru-receptia-pachetului-tvr_1583.html

Anonim

@Anonim: posturile maghiare sunt FTA doar cu productiile proprii. Filmele, sportul si documentarele sunt codate.

Anonim

@DTH Fan: Pachetul TVR nu mai este de cativa ani codat in Viacces ci in Conax.

DTH Fan

Pai am spus eu ca sunt codate in Viaccess ?!!! Eu am spus ca se poate cumpara smartcard. Asa e linkul de pe siteul TVR, dar daca ai fi avut curiozitatea de a-l acccesa si de a te informa inainte sa comentezi, ai fi observat ca listeaza mai multe firme care vand card Conax, de exemplu:

http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=413&category_id=5812622631c82a0756b91d0c91842e8b

Anonim

Bravo! Haideți odată !

Anonim

În legătură cu disputa asupra actualului TVR-HD, acesta fie va fi închis, fie va rămâne dar re-branduit (actuala denumire devenind inutila după apariția TVR1-HD si TVR2-HD). Exista mai multe variante: TVR-HD s-ar putea transforma in canal de sport, sau s-ar transforma într-un TVR 3 (puțin probabil, ar fi prea costisitor pentru posturile ca regionale retransmise să treacă și ele la HD). Ar mai și fi varianta unui TVR4-HD, puțin probabilă însă, acum, când tocmai s-a închis un TVR Cultural promițător, sau un TVR-info pentru știri, pe motiv de reducere a cheltuielilor. Cam acestea sunt variantele în jurul căreia ne putem da cu părerea, decizia va aparține însă conducerii TVT. Vom vedea.

Anonim

Ar mai fi o variantă pentru TVR-HD, să se transforme in TVR international HD, pentru romanii de pretutindeni.

dany

Bravo pentru ultimul anonim, cea mai plauzibilă posibilitate.

Anonim

Mai e până vor trece în HD... poate după ce se vor împarți mărțișoarele... sau mai târziu...

radu.ionut.boss

TVR 2 HD exista din noembrie 2018 fara semnal in grila upc pe pozitia 178.

Anonim

Nu exista niciun TVR 2 HD la UPC, era și este doar o pozitie virtuala inventata de UPC.

radu.ionut.boss

In Bucuresti exista eu il am in grila la pozitia 178 si zice asa "Invalid Service"

Anonim

Da, Ionut, il am si eu, dar aceea este o pozitie virtuala inventata de UPC, nu transmite nimic pe ea. Se pot crea un mii de pozitii virtuale pe cablu, aceasta nu inseamna ca exista semnal asociat cu aceste pozitii.

Anonim

Pozițiile virtuale in EPG sunt cum ai avea o lista de filme, dar nu ai filmele.

Anonim

TVR HD daca o sa ramana activ in mod sigur in DVB-T2 n-o sa existe, acolo trebuie sa existe TVR 1 si 2 in HD, localele in SD si eventual TVRi si TVR1/2 SD

Anonim

Așa cum s-a zis și anul trecut TVR HD se va închide. https://i.imgur.com/VJ45hKl.png

Anonim

Aceea e poza de anul trecut. Intre timp s-au razgandit. Pune link catre raspunsul lor de pe pagina lor de Facebook, sa vad si eu cu ochii mei ca e de azi sau de ieri raspunsul si nu de anul trecut.

Anonim

TVR HD ar trebui sa devina un post cultural cu emisiuni educationale, arta, documentare romanesti istorice si turistice; pentru ca asta lipseste acum din grila oricarui companii TV. Canale cu sport, stiri, muzica si barfe sunt o droaie.

Anonim

Daca eram la conducerea TVR faceam in felul urmator: TVR 3 il transformam in TVR cultural (Sunt 5 canale regionale nu are rost sa preiei toate emisiunile de pe regionale), TVR HD un TVR Sport si redeschide TVR Info (Stiri, Documentare, Politica). Iar TVR 1 si 2 filme, seriale si spectacole. Asta ii parerea mea. Si toate le transmiteam in Full HD. Eventual daca mai ramaneau bani faceam un TVR 4K. Acuma sa vedem cand vor incepe transmisia pt TVR 1 si 2 HD.

Anonim

Anonim aceea captură e de ieri seara când am trimis mesaj la pagina de Facebook a TVR +

Anonim

În DVB-T2 dacă se introduc TVR1 HD si TVR2 HD, canalele TVR1 si TVR2 transmise în SD nu își mai au rostul, deoarece toate
decodoarele sau televizoarele cu DVB-T2 incorporat citesc HD.
Așadar transmisia si în SD a celor 2 canale devine inutilă si așa se va elibera din spațiul de pe mux 1 facindu-se loc pentru cele în HD.

Anonim

TVR mereu a fost deficitară financiar, această trecere la HD nu va presupune în acest moment și apariția unor noi posturi, cel mult rebranduirea celor existente, mai precis a TVR-HD, în cazul în care nu se va decide închiderea acestuia.

Anonim

Sunt inca destui batrani care n-au auzit de HD. SD-urile vor ramane, altfel audienta va scadea mai mult de 50% la TVR.

Anonim

Si nici nu vor sa auda de HD. 😃

Giony

Anonimule, care sunt cei care nu vor să audă de HD ?

Anonim

Anonimule, care au televizor cu tub nu vor vedea diferenta, doar vor vedea ca pe sigla scrie TVR 1 HD in loc de TVR 1. Numai cei care au televizoare LED vor vedea diferenta. Si inca o sa le placa ca se vede de 5 ori mai clar. Nu scade nici-o audienta, poate mai creste.

Anonim

Cand vor intra TVR 1 si 2 in HD pe terestru mai mult ca sigur vor inlocuii cele SD (daca se inchide TVR HD, poate o sa lase cele SD simultan cu HD). Dar pe cablu si satelit vor fi in ambele formate.

Anonim

STB-urile care sunt pe piata si prind DVB-T2, chiar daca au mufe scart sau RCA sa poata receptiona si TV-urile vechi aceste posturi in digital, afiseaza distorsionat imaginea pe ecran a posturilor HD la unele modele de televizoare (in special cele cu tub), asa ca versinile SD pe digital terestru n-or sa dispara prea curand din simplu motiv ca rezolutia in care emit acele posturi este facuta pentru televizoare cu tehnologie mai veche.

Anonim

Mai sunt inca si la vanzare LCD-uri non-HD, nu numai in casele oamenilor. Deci variantele de emisie SD raman categoric.

Anonim

Prea mult tam tam pt un singur post HD
TVR 1hd mai mult ca sigur o sa folosească echipamentul de la tvrhd

Laurentiu

Păi tam-tam-ul e offtopic, in acest topic e vorba de fapt despre TVR 1 HD si TVR 2 HD, nici eu nu inteleg de ce majoritatea discuta despre TVR HD.
Nu cred ca TVR 1 HD si TVR 2 HD se vor baza pe echipamentele TVR HD, TVR 1 HD si TVR 2 HD au comandat deja o multime de echipamente HD, de exemplu:

https://www.hdsatelit.com/2018/11/confirmat-oficial-tvr-1-si-tvr-2-vor.html

Anonim

@Anonimul de deasupra lui Laurentiu: de unde stii tu, de vorbesti cu atata siguranta?

Giony

Ai spus foarte corect, mult tam-tam . Nu înțeleg de ce se perpelesc atât de mult și vin cu comentarii , unele aiuristice . HD SATELIT ne va informa la timpul potrivit.

Anonim

După începerea emisiei TVR 1 și 2 în format HD, existența unui TVR HD ar creea pentru mulți oameni confuzie, mai ales pentru cei care nu prea sunt interesați de partea tehnologica. Este evident că TVR HD fie va fi închis (iar dotările sale vor fi preluate de TVR1 HD sau TVR2 HD), fie va fi rebranduit (aici existând mai multe variante).

Anonim

Anonimule, aici ai dreptate cu TVR HD. Daca cei de la TVR ar fi destepti, l-ar redenumi in TVR 4 HD. Ar face o mare prostie sa il inchida chiar daca retransmite unele programe de pe TVR 1 si TVR 2 am observat ca au unele productii proprii si de asemenea transmit competitii sportive. Ar merita rebranduit. Acuma nu stim nimic pana cei de la TVR nu confirma ceva.

Giony

Dacă nu știm nimic ce vor face cei de la TVR, de ce să ne dăm noi cu părerea ?

Anonim

Giony, fiecare are dreptul sa isi dea cu parerea. Eu unul citesc comentariile dar cand ii vorba de ceva astept confirmarea oficiala de la HD SATELIT, restul sunt doar pareri. Pentru inceput ii bine ca se testeaza echipamentele pentru TVR 1 HD si TVR 2 HD. Astept sa intre in emisie cat mai repede posibil.

Anonim

Nimic nu este clar când vine vorba de TVR
Inițial se anunțase că toate TVR-urile vor emite în HD :/

Anonim

Pai si cine a zis ca nu vor emite toate in HD? Toate vor emite in HD, doar ca in prima faza vor emite doar TVR 1 si TVR 2, apoi restul, in anii urmatori.

Giony

Foarte corect te-ai exprimat . O zi bună!

Anonim

In anii urmatori vom avea si 4 K. E vorba acum de viitorul foarte apropiat.

Anonim

4k in România?SD e la putere

Anonim

Care este anul in care s-au vandut ultimele televizoare SD ? Au iesit demult din uz. Televiziunile exclusiv SD tind să emită pentru nimeni.

Anonim

Faptul că CNA permite reînnoirea unor licențe SD, pentru niște televiziuni care vor fi dezavantaje tehnologic din start, nu poate împiedica evoluția tehnologiei în România, dar o poate întârzia. Iar această întârziere este tot mai evidentă dacă luăm în considerare statele Uniunii Europene din care pretindem că facem parte. Paradoxul este că, deși în domeniul IT suntem între statele cu cele mai mari viteze ale internetului din lume, în domeniul televiziunilor ne plasăm la polul opus. Se poate concluziona că dacă se vrea, se poate. Dacă se vrea. Dacă.

Anonim

Cred ca vor sa transforme TVR HD in TVR 1 HD. Au aparut doua sigle pe TVR HD.

Anonim

E program comun azi pe TVR 1 si TVR HD, pana la ora 22:10, apoi programul TVR HD revine la normal:

http://www.tvr.ro/program.html

Anonim

Program comun pentru teste. Greu se mai misca astia de la TVR.

Anonim

Am văzut că pe TVR HD e program comun cu TVR1 doar că pe TVR1 nu are sigla HD.

Anonim

Simplu, deoarece programele TVR 1 sunt preluate si transmise complet pe TVR HD si nu invers. Probabil vor sa verifice daca e corecta conexiunea si encodarea TVR 1 in transmisia prin satelit printr-un flux final HD, desigur, in testele de azi, upscalat.

Anonim

Sigla si grafica de la TVR 1, retransmis pe TVR HD, sunt HD, plus unele imagini din continut.

Anonim

În curând, ADIO TVR-HD, bun venit TVR1-HD și TVR2-HD.
Regele a murit! Trăiască regele!

Anonim

Acum pe TVR1 este Teleenciclopedia, iar pe TVR HD este Cristi Tabără.

Anonim

Probabil au terminat testele mai devreme decat era anuntat programul comun pe TVR 1 si TVR HD.

Anonim

Suprapunerea completă a TVR1 HD cu TVR HD este aproape de final.

Anonim

Avem vreo data oficiala când incepe?

Anonim

Deci vor emite tot codat conax contra cost nu fta cum fac posturile locale de la unguri fta

Giony

Oficial ne vor anunța cei de la HD SATELIT.

Anonim

Care posturi FTA de la unguri? Meciurile si filmele sunt codate si la ei!

Anonim

ok. Urmărim cu atenție.

Anonim

Totus posturile locale la unguri sun la liber fta

nicu

Si la noi sunt la liber TVR-urile regionale pe satelit, nu au fost niciodata codate.

Anonim

Si TVR-urile 1,2 si HD sunt fara abonament pe satelit, chiar daca sunt codate, e cartela Conax de TVR la vanzare pe siteurile de specialitate pentru receptia satelit, nu se plateste niciun abonament la ea. Platesti doar cartela fizica si gata, costa 45 lei.

Anonim

Posturile TVR 1,2,3 si HD se pot decoda cu o cartela TVR: https://www.receptoare.ro/cartela-de-acces-tvr-conax-satelit/
iar coordonatele de receptie sunt: http://www.tvr.ro/parametri-de-receptie-a-canalelor-srtv-de-pe-satelit_1585.html#view si nu trebuie sa platesti abonament. Ele sunt codate pentru ca transmit filme, seriale si competitii sportive.
Cel mai ieftin receptor de satelit: https://www.receptoare.ro/receptor-de-satelit-amiko-mira/
Iti trebuie o antena de satelit de minim 80 cm, recomandarea mea ii sa folosesti una de 100 de cm cu un motor h-h usals de tip mesh ca sa receptionezi pe timp de ploaie sau vreme rea si mai prinzi si alte sute de canale la liber.

Anonim

Am inteles ori cum eutelsat 16 e este praf fata de alti sateliti, Astra Thor Intelsat

Anonim

@Anonim da este. Pe satelitii Thor, Astra, Hotbird, Turksat si Intelsat o antena de 60 cm ii suficienta dar pe Eutelsat 16 iti trebuie o antena minim de 80 de cm in special pentru transponderii de pe fascicolul A, si pe vreme grea pe unele canale apre lipsa semnal (in condiitle in care antena este bine reglata). Eu folosesc o antena de tip mesh de 100 de cm ca sa nu am probleme cu motor h-h. Pe acest site o sa vezi ce acoperire au satelitii in ce locatii si ce antena iti trebuie: https://www.satbeams.com/footprints Selectezi Eutel 16 si vei vedea in functie de zona ce antena iti trebuie plus azimut si elevatie.

Anonim

Corect asa este eu am antena de 1,20 cm dar nu stiu a cum daca merge sa pun motor h-h pentru ca teava la antena este forte, foarte putin inclinata dabea se opserva cand sunt langa antena.

Giony

Succes !

Anonim

Aveti idee in stadiu se afla cu emisia TVR1 HD si TVR2 HD? Intram in martie si inca nu sunt disponibile.

Anonim

Daca se stia ceva nou, ma gandesc ca se anunta...

Giony

Nu depinde de noi,ai răbdare. După cum am mai spus de atâtea ori, HD SATELIT ne va anunța la timp.

Anonim

Si a venit vara, iar TVR nu a miscat nimic.

Anonim

Nu se mai lansează nimic

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile