Satelitul Hellas Sat 4 (denumit și HS-4 / SGS-1) a fost lansat pe orbita geostaționară prin intermediul misiunii numărul 103 a Ariane 5, în data de 6 februarie 2019.
A fost o lansare dublă: în poziția superioară a rachetei s-a aflat satelitul Hellas Sat 4, iar al doilea pasager a fost satelitul GSat-31, cel de-al 40-lea satelit de comunicații al ISRO (Institutul de cercetare spațială indiană), ce va fi plasat la 48 grade Est și va oferi servicii în banda Ku pentru subcontinentul indian.
Hellas Sat 4 va oferi capacitați de telecomunicații, inclusiv de televiziune, internet, telefonie și alte servicii de comunicații în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Sud. Hellas Sat 4 va deservi aproximativ 3 milioane de locuințe și va fi plasat la 39 grade Est, alături de Hellas Sat 3. Hărțile detaliate tehnic privind acoperirea de semnal a fasciculelor Hellas Sat 4 vor fi oferite după intrarea acestui satelit în serviciul comercial. Totuși, au fost oferite câteva hărți teoretice.
Hellas Sat 4, construit pe baza platformei A2100, va avea o durată de exploatare comercială de 15-23 de ani. Satelitul este echipat cu 34 transpondere în banda Ku, plus alte transpondere în banda Ka.
UPDATE 6 martie 2019: "Sateliți cu propulsie chimică au nevoie de zece zile pentru a ajunge la orbita geostaționară, în timp ce sateliții de mare putere trebuie să facă acest pas în 100 de zile" , a declarat Christodoulos Protopapas, CEO al operatorului de sateliti Hellas Sat, care a mai spus ca Hellas Sat 4 va ajunge la 39 grade Est la sfârșitul lunii mai 2019.