miercuri, 27 martie 2019

Mediaset, TF1 și ProsiebenSat1 vor lansa o platforma online pan-europeană gratuită cu filme, seriale și alte producții

Mediaset a anunțat că va lansa "prima platformă paneuropeană de conținut on-demand" (VOD), care să reunească proprietățile online din Italia, Franța, Spania și Germania, pentru a oferi o gamă largă de filme și seriale tv.

Deocamdată nu există informații exacte despre proiect, dar diverse publicații din Italia, citate de Parabola, au prezentat informatii din care se deduce că va fi o platformă VOD imensă, care va funcționa în întreaga Uniune Europeană și care va fi adaptată piețelor locale, inclusiv prin localizare lingvistică. Platforma va fi gratuită, finanțată din publicitate. Mediaset controlează un procent important din piața europeană a publicității prin intermediul filialei sale PubliEurope, care operează în Italia, Franța, Germania, România, Marea Britanie, Spania, Belgia, Bulgaria, Norvegia, Danemarca, Olanda, Suedia și Ungaria.

"Mediaset este în creștere, în Italia și Spania suntem lideri absoluți în topul televiziunilor comerciale, atât în ​​ceea ce privește programele, cât și noile tehnologii. După ani grei, în care criza economică ne-a legat puțin mâinile, iar piața de publicitate s-a confruntat cu probleme în întreaga Europă, acum a venit momentul să investim mai mult și să ne dezvoltăm la scară paneuropeană. Este un proiect uriaș în care Mediaset nu poate fi singur. De aceea, de câteva luni am negociat intens cu germanii de la ProsiebenSat1 și francezii de la TF1, care au planuri similare cu cele ale Mediaset. Acum, după lungi luni de negocieri, avem un acord de colaborare și suntem cu toții pregătiți să intrăm pe piața mass-media paneuropeană", a declarat Pier Silvio Berlusconi (fiul lui Silvio Berlusconi).

Sediul companiei ar trebui să fie pe teren neutru, iar Olanda este cea mai probabilă opțiune. Cel mai mare acționar al noii companii va fi Mediaset, care va deține 45% din acțiuni, iar ProsiebenSat1 și TF1 câte 27,5% fiecare.

Valoarea Mediaset pe piețele financiare este estimată la 5,5 miliarde de euro (3,3 miliarde în Italia și 2,2 în Spania), ProsiebenSat1 are o valoare de 3,4 miliarde de euro, iar TF1 o valoare de 1,8 miliarde de euro.

"Mediaset operează și testează programe plătite de mai mulți ani, atât în ​​Italia, cât și în Spania. Chiar dacă a fost destul de bine, am decis să ne concentrăm pe programe gratuite și să renunțăm la televiziunea cu plată. De aceea am decis să vindem Mediaset Premium. Vrem să continuăm să investim în programe tv gratuite, unde vedem un potențial uriaș, chiar și în afara Italiei sau Spaniei. Prin urmare, dorim să creăm o rețea de televiziune paneuropeană care să consolideze piața de publicitate din Europa, iar Mediaset să obțină astfel oportunitatea de a se dezvolta", a mai spus Pier Silvio Berlusconi, conform sursei citate.

UPDATE 28 martie 2019: Prezenta știre a fost dezbătută și în emisiunea "Lumea lui Banciu", de ieri, 27 martie 2019, de la televiziunea B1 TV. Mulțumim jurnalistului Radu Banciu și televiziunii B1 Tv pentru citarea comunității HD Satelit.


3 comentarii despre subiectul „Mediaset, TF1 și ProsiebenSat1 vor lansa o platforma online pan-europeană gratuită cu filme, seriale și alte producții”:
Anonim

ce tare ar fi sa ajunga platoforma si in Romania, cu subtitrare in romana! si cred ca sunt sanse mari.

HD Satelit România

O alta știre, în conexiune cu acest subiect:

"Vivendi din Franța, compania italiană Mediaset se confruntă cu o provocare pentru Netflix Compania de media din Franța, Vivendi, și compania italiană Mediaset, au declarat vineri că au încheiat o înțelegere ca parte a strategiei grupului francez de a construi un gigant media european care să rivalizeze compania americană de streaming Netflix. Parteneriatul va face ca societățile să schimbe mizele de 3, 5% într-o "alianță strategică" menită să "capteze noi oportunități pe întregul peisaj competitiv internațional", a declarat Mediaset într-o declarație. Vivendi va prelua integral dreptul de proprietate asupra Mediaset Premium, divizia de televiziune plătitoare a companiei italiene. "Acordul va încuraja crearea și distribuirea de noi conținuturi internaționale prin valorificarea potențialului de producție și a afinităților culturale ale Italiei, Spaniei și Franței", a spus acesta. Acordul încheie luni de speculații asupra legăturii dintre Vivendi și cel mai mare radiodifuzor comercial din Italia, controlat de fostul prim-ministru italian, miliardarul Silvio Berlusconi. Mediaset a afirmat că scopul a fost să creeze "prima platformă paneuropeană de conținut on-demand", care să reunească proprietățile online ale celor două grupuri din Italia, Franța, Spania și Germania pentru a oferi o gamă largă de filme și seriale TV. "Scopul noii platforme va fi, de asemenea, de a distribui producții originale dedicate. De asemenea, noul proiect prognozează extinderea în țările în care cele două companii nu sunt prezente în prezent", a spus acesta. Prin interceptarea companiei Mediaset Premium, Vivendi extinde o rețea de televiziune cu plată globală deja înființată în Franța, Polonia, Africa, America Centrală și Orientul Îndepărtat, a spus compania. Gigantii mass-media se vor confrunta cu o scena care evolueaza rapid cu continut video global, aparitia unor jucatori internationali OTT ("continut de top", livrarea directa pe Internet) si structura din ce in ce mai transnationala de playere TV cu plată. Știrile despre afacere au urmat anunțului lui Vivendi în această săptămână că lansează Studio Plus, o etichetă de producție dedicată seriilor internaționale în mai multe limbi pentru ecrane mobile, de la telefoane inteligente la tablete." Sursa: https://rum.sciences-world.com/frances-vivendi-italys-mediaset-deal-challenge-netflix-60591

Anonim

Imi place cum suna, afinitati culturale, numai futbolisti de capul lor.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile